13 sorters godsaker

 
OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
 
Om jag hade haft all tid i världen så hade jag ställt mig och bakat något smarrigt i köket just nu. Men den här helgen flyr vi Karlsborg för Göteborg där vi ska agera flytthjälp och teatersällskap.
 
Därför kommer ett urval av de goda saker jag lagat sedan jag startade den här bloggen. Den femtonde mars la jag upp mitt första riktiga inlägg och nu måste jag komma på något fräsigt sätt att fira bloggens ett års-dag. Men först, godsaker!
 
 

När verkligheten golvar en

God morgon! Har visst glömt att publicera min senaste krönika så den kommer här. 

När verkligheten golvar en
Det är en ljuvlig förmiddag i februari. Jag flyger fram på min cykel under en klarblå himmel.Solen skiner och snön smälter sakta under mina fötter. Det droppar från hustaken och fåglarna kvittrar glatt från träden. Det är allt något speciellt med den här tiden på året. En längtan och en förväntan byggs upp inom mig.

Jag sluter mina ögon och kan se det framför mig. Den första promenaden vi tar på en gata som precis sopats ren på allt grus. På solen som kastar skuggor på husen och på alla gröna knopparna på buskarna. Jag vet hur det kommer kännas när man ser alla de som sitter ute i sina trädgårdar och fikar, glädjen i bröstet när de första campinggästerna återvänder och när bänkarna vid kanalen återigen fylls med folk. Hoppet. Det är då det återvänder. En lättnadens suck.

En glädje över att vi klarade oss i år igen, vi tog oss igenom de där mörka månaderna. Inte för att de var så jobbiga egentligen men kontrasten blir väldigt stor när solen återigen börjar visa sig på himlen. Dessa kommande månader när livet återvänder i naturen, när allt slår ut och blommar. Då kan vi pusta ut igen.

Jag är inte säker på om jag faktiskt slöt ögonen på riktigt när jag tänkte på allt detta fantastiska vi har att vänta. Men på en sekund skiftar scenen och även om fåglarna fortfarande sjunger så sitter de inte längre i träden.De flyger i en cirkel runt mitt huvud och kraxar olycksbådande. Jag och min cykel ligger i en hög på isgatan och när jag väl har kravlat mig upp ser jag på landskapet med nya ögon. Jag ser den gnistrande snön som ligger tjock över åkrarna, jag ser att isen är full med pimpelfiskare och jag inser att det inte riktigt är dags att ta av sig mössan än. Den är på väg, våren. Den kommer snart men tills dess får vi nog acceptera att vintern håller hårt i oss ett litet tag till

Inreda ett allrum - en makeover

Som jag snabbt nämnt i några tidigare inlägg har jag fyndat en ny soffa på loppis vilket i sin tur innebar att jag fick möblera om i rätt många rum för att få allt att passa in. Jag har också i förbigående nämnt att vi har ett allrum på övervåningen som är så himla svårt att inreda. För er som inte vet så bor vi alltså i en frya (fast femma om man räknar allrummet) i en hyreslägenhet på två våningar (liknande ett radhus). Men nu äntligen har jag nog fått kläm på hur det här mellanrummet ska vara inrett för att vi ska använda det. Häng med här!
 
Såhär såg vårt allrum ut i April 2014. Souveniren jag fått som hänger på väggen är borta sedan ett bra tag tillbaka då jag kände att den verkligen inte var helt hundra att ha.
 
I nästan ett år efter inflytt fungerade den här övre hallen enbart som avlastningsyta. Att flytta från minimalt till jättestor kräver rätt många investeringar när det gäller möbler och antingen låter man det ta ett tag eller så hetsköper man allt på ikea direkt, och då kan det ju se ut typ såhär.
 
I september hittade jag den här gröna soffan och ett tillhörande bord på loppisen och kunde inte motstå att köpa hem dem för ynka 75 kronor.
 
 Men det blev aldrig riktigt bra ändå, vi satt liksom inte i soffan trots att den är både fin och skön. Jag uppdaterade rummet med en ny lampa, spegel och målade bordet för att få en lite ljusare känsla. Dessutom målade jag väggen för att bli av med det mesta av det silvriga mönstret som var där innan. Men det förblev oanvänt.
 
Såhär ser rummet alltså ut idag och jag tycker att det blev så bra! Ikeasoffan har vi haft i fem år nu och även om det är ett riktigt stort åbäke är den så rackarns skön. Vi fick ta bort armstöden eftersom den inte skulle fått plats annars och genast blev den lite mindre klumpig.
 
Vi hade alla möbler sedan tidigare så att ändra om såhär kostade mig inte en krona vilket känns skönt.
 
Nu ska jag måla byrån i någon fin färg och sedan fixa med ännu bättre belysning, därefter kommer jag ligga där och läsa så ofta jag bara kan. Eller ta en förmiddagslur på helgerna tillsammans med Viktor och katterna.
 
Att inreda ett allrum, eller mellanrum som de också kallas, är verkligen svårt och har du gjort samma sak eller har inspirationsbilder från ett liknande rum får du gärna länka! Man vet ju aldrig, jag kanske tröttnar om några veckor ;)