Mitt barndomsparadis

 
Just nu är jag på plats hos min mormor i Rimforsa (utanför Linköping). Nästan hela familjen är samlad här i mitt barndomspradis och det är så roligt att äntligen få ta med mig Viktor hit. Tänk så mycket fina minnen som kan rymmas på ett och samma ställe. Junivädret fortsätter att visa var skåpet ska stå och himlen är grå och regnet droppar, det drar såklart ner nivån på utomhusaktiviteterna något men jag ska minsann utmana mig själv till ett litet bad i sjön innan helgen är slut. Hur som helst så är varenda sekund tillsammans med loppan på bilden väl spenderad. Älskade barn!

Recept: Inlagda rädisor

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Det är alltid lika roligt när man loggar in och ser att blogg.se lyft fram ett inlägg som gör att besöken skjuter i höjden. Tack för alla fina kommentarer, ska besvara dem så fort jag har lite tid över :) Nu ska det här inte enbart bli en blogg som handlar om odling och trädgård men jag lovade ju faktiskt att lägga upp ett litet recepttips när det gällde rädisorna så jag får väl stå för det idag och så kör vi på något nytt imorgon!
 
 Som sagt, rädisor kan vara så otroligt gott att stå och knapra på, ha till picknicken med lite salt på eller skivade på en smörgås. Men ibland är det roligt att experimentera lite och det är precis det jag har gjort i detta receptet då jag har gjort inlagda rädisor. Eller ja, det är inte jag som har experimenterat fram receptet utan det har jag hittat någonstans på webben. Har tyvärr tappat bort sidan men skrev som tur var ner receptet, för det här bör ni testa!
 
 
Inlagda rädisor
 
2 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättikssprit
2 kanelstänger
1 bit färsk ingefära
 
Koka upp alla ingredienserna tillsammans. Skölj och rensa dina rädisor och lägg dem sedan i en rengjord burk med tätslutande lock. När lagen är färdig tar du ur kanelstängerna och ingefäran och slår den sedan över rädisorna. Stäng locket och låt burken svalna innan den sätts in i kylen. Färdigt!
 
Nu ska jag vara helt ärlig och säga att jag inte har en hel bunt med tips på hur denna inlagda lilla sak kan användas i matlagning. Jag antar att den är perfekt som tillbehör och gör sig god till mackor och hamburgare av olika slag. Jag hade tänkt använda min när vi just nu utforskar det koreanska köket och vår affär inte har någon rättika, har nämligen hört att rädisa ska vara mycket likt.
 
Men kolla, bara färgen gör det ju värt ett försök!

DIY: skyltar till grönsakslandet

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
 
Varje gång jag har handlat frön som jag ska så har jag funderat på om jag ska köpa något att märka upp mina sådder med. Men varje gång har jag gått ifrån affären utan den varan eftersom jag resonerat som så att jag kommer komma ihåg vad jag har sått. Nu kan man ju visserligen göra det (komma ihåg alltså) när man har begränsat med utrymme och därför inte kan så så mycket men för ett tag sedan kom det upp himla massa skott på en rad jag inte trodde att jag sått något på. Jag blev lite osäker på mitt eget minne och lät dem små rackarna växa på för att kunna se vad det var för något. Självklart var det ogräs som ohämmat började breda ut sig i min rabatt och någonstans där kom jag på att idén med små skyltar kanske inte är så dum, ändå.
 
 På en vanlig liten handlingsrunda på Ica hittade jag de här fina grillspetten i bambu och tänkte att de minsann skulle få bli de pinnar som håller reda på mina grödor. Sagt och gjort, nu har jag perfekt koll och här kommer några bilder som visar hur du också får det.
 
 Jag blandade till två olika lila nyanser (eftersom jag fått dille på den färgen) och började måla mina spett. Man behöver inte måla hela eftersom de ändå ska stickas ner i jorden senare.
 
 Just det, jag använde mig av den här akrylfärgen från Panduro och lät sedan spetten torka genom att sticka ner dem i en kruka. Fiffigt!
 
 När de torkat valde jag att skriva grönsaken på ena sidan och den specifika sorten på den andra, så man verkligen har koll. Älskar att pinnen är så lång så man själv kan välja om man vill sticka ner dem hela vägen och ha dem riktigt diskreta eller om de ska sticka upp en bit ur jorden och mellan plantorna. Blev hur som helst riktigt nöjd och som sagt, nu har jag koll!