Recept: Triple berry hand pies

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Haha älskar namnet på de här små godingarna, låter så himla omständligt och krångligt men nu när jag testad kan jag lova att det absolut inte är det minsta svårt. Jag tror faktiskt inte att jag har sett detta koncept tidigare men som vanligt när man surfar runt på pinterest så hittar man de mest fantastiska maträtterna och bakverken. Och när jag i veckan kom hem med en hel hink fylld med hallon, björnbär och blåbär så kändes det så givet att jag skulle testa att göra just hand pies med alla tre bären. För just pajer är fört mig något som känns typiskt höstigt och jag tror att ni är fler där ute som håller med mig. Men nu, när det ännu finns hopp om soliga och sköna dagar så passar det perfekt att göra denna varianten av den traditionella pajen eftersom de är så lätta att ta med sig på en picknick utomhus. Häng med så ska ni få se hur man själv gör sig en liten paj att hålla i handen.
 
Triple Berry Hand Pies
 
7 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk citron eller limeskal
3/4 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
225 g smör
1 1/2  dl grekisk yoghurt
 
300 gram blandade bär
1/2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 msk citron/limejuice
1 dl socker
 
1 ägg
socker

Blanda ihop mjöl, socker, citron/limeskal, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt det kalla smöret i bitar och knåda ihop det med händerna tills du har en bra blandning. Häll sedan i den grekiska yoghurten och knåda ihop allt på en mjölad bänkskiva. När degen är färdig ska den vila i en halvtimme.
 
Under tiden värmer du ihop bären på spisen tillsammans med lite citron/limeasft, vaniljsocker och strösocker efter behag. Strö ut lite potatismjöl i ett glas vatten och häll i bärblandningen för att få den att stelna en aning. Sätt ugnen på 220 grader.
 
Kavla sedan ut degen till en rektangel och skär ut rutor som är ungefär lika stora. Ta sedan valfritt föremål (jag hade korken till vår olivolja) och tryck ut små hål i hälften av rutorna.
 
Lägg på en klick bärblandning på de rutor utan hål och lägg sedan försiktigt de rutor med hål i ovanpå.
 
Tryck till kanterna med en gaffel och pensla med ett uppvispat ägg. Avsluta med att strö lite socker över pajerna och grädda dem sedan i ugnen under 18 - 20 minuter. Låt dem svalna innan de serveras och ät dem gärna som de är eller tillsammans med lite vaniljglass.
 
Här skyndar sig alla fram när det vankas fika ;)
 
1 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Super mumsigt :)

2 Linnea:

skriven

ser ju hur goda som helst ut! riktigt fina bilder du tar! :)

Kommentera här: