Recept: Triple berry hand pies
OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE
Triple Berry Hand Pies
7 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk citron eller limeskal
3/4 tsk salt
1/2 tsk bakpulver
225 g smör
1 1/2 dl grekisk yoghurt
300 gram blandade bär
1/2 msk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
1 msk citron/limejuice
1 dl socker
1 ägg
socker
Blanda ihop mjöl, socker, citron/limeskal, salt och bakpulver i en skål. Tillsätt det kalla smöret i bitar och knåda ihop det med händerna tills du har en bra blandning. Häll sedan i den grekiska yoghurten och knåda ihop allt på en mjölad bänkskiva. När degen är färdig ska den vila i en halvtimme.
Under tiden värmer du ihop bären på spisen tillsammans med lite citron/limeasft, vaniljsocker och strösocker efter behag. Strö ut lite potatismjöl i ett glas vatten och häll i bärblandningen för att få den att stelna en aning. Sätt ugnen på 220 grader.
Kavla sedan ut degen till en rektangel och skär ut rutor som är ungefär lika stora. Ta sedan valfritt föremål (jag hade korken till vår olivolja) och tryck ut små hål i hälften av rutorna.
Lägg på en klick bärblandning på de rutor utan hål och lägg sedan försiktigt de rutor med hål i ovanpå.
Tryck till kanterna med en gaffel och pensla med ett uppvispat ägg. Avsluta med att strö lite socker över pajerna och grädda dem sedan i ugnen under 18 - 20 minuter. Låt dem svalna innan de serveras och ät dem gärna som de är eller tillsammans med lite vaniljglass.
Här skyndar sig alla fram när det vankas fika ;)
skriven
Super mumsigt :)