DIY: nyckelringar i trä

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
 
När jag startade den här bloggen för två år sedan innehöll den väldigt mycket pyssel och olika Do it yourself- tutorials. Då var jag sjukskriven och behövde hitta något att göra för att känna att jag fortfarande åstadkom någonting och inte bara gick hemma och skrotade. Att vara kreativ i olika former är en stor del av mitt liv och något jag måste göra för att må bra. Men nu för tiden har jag inte lika mycket fritid som då och därför har jag slutat pyssla bara för pysslandets skull och försöker istället att skapa saker jag faktiskt har nytta av (och för att knyta an till tidigare inlägg; saker jag vill ha men på detta sättet slipper köpa). Min nyckelknippa har länge saknat någon slags nyckelring och i mina öron låter det verkligen som det sämsta man skulle kunna lägga sina pengar på, jag menar kom igen - en nyckelring!
 
 
 
Nu hade jag visserligen de små träbitarna hemma sedan innan (de kommer från panduro) men om man är duktig med såg är det ju bara att såga ur valfri form ur en bit trä och sedan göra ett hål med borrmaskin eller spik.
Måla sedan ett motiv (jag har använt mig av akrylfärg, promarkers och pigment liner). Sedan har jag tagit vanlig sytråd och trätt på olika pärlor. Klart!
 

Om konsumtionshetsen

 
 
Jag har alltid tyckt att det varit något riktigt lyxigt med att köpa hem en bra tidning och sedan få sitta och bläddra i den i lugn och ro med en kopp te eller i ett bad. Men nu för tiden blir jag så uppe i varv efter att ha läst en tidning att jag knappt känner igen mig själv. Vad det är som gör mig så hetsig? Jo, det är konsumtionshetsen som sätter in. Jag bor nämligen i ett så litet samhälle att även om vi har en del affärer så är det inget som lockar till shopping. Och att köpa det man behöver ger inte samma behov/beroende/tillfredsställelse som en riktig shoppinrunda gör. När jag läser tidningar och många bloggar får jag ett sånt galet begär efter allt fint jag ser. Saker som jag verkligen inte behöver försöker nästla sig in i min tankeverksamhet och få mig att sätta sprätt på mina pengar. Jag upplever det inte alls vara lika jobbigt att gå in i en affär och sedan strunta i att köpa något som det är att bläddra i ett glossigt magasin och ser hur fint alla andra har det. Av just den anledningen handlar min blogg rätt mycket om saker man kan göra själv, för att slippa hetsa eller bli hetsad om att konsumera mer än vi redan gör.
 
Men nu har det faktiskt hänt att jag har köpt något som jag känner mig lite pirrig inför att bära och jag måste få visa det för er. Jag var i Skövde och gick i lite affärer med en vän (ja, alltså jag bojkottar ju inte att handla helt och hållet) och när jag fick syn på snickarshortsen sa jag "jag önskar verkligen att jag var så cool att jag kunde ha dessa". Hon svarade bara med att säga "men det är väl sån stil du har?" och ja, efter lite funderande kom jag på att det var otroligt onödigt att önska att man skulle vara "cool nog" (vad nu det innebär?) när det bara var att bli precis sådär modig och tuff - lätt som en plätt ju. Sagt och gjort, nu hänger de här och väntar på riktigt varma sommardagar. Fy tusan vad cool jag kommer vara!

Viktor och fyren; April

 
Månadens bild på Viktor och fyren blev inte precis som tänkt eftersom det visst genomförs någon slags reparation för tillfället. Förhoppningsvis är de klara med detta tills det är dags för Maj månads bidrag, men vi får se!
Bilderna är i alla fall tagna under morgonens soliga och härliga promenad, något som vi kände att vi skulle passa på med eftersom det verkar bli sämre väder nu under den kommande veckan.