Tipslördag

 
Så galet häftiga svampar! Om man bara går nära och vågar utforska så bjuder naturen verkligen på en mängd skönheter.
 
 
Åh, det här låter ju så gott!
 
Reklambilder som kanske kan göra en skillnad.
 
Bilder på olika fans tagna på respektive artist´s konsert ger en rätt bra bild av artisten i sig ;)
 
Jag har lovat att bjuda på drinkar ikväll och hittar därför lite inspiration här.
 
Förutom att telefonen bara är en telefon så var ju apple inte helt off när det gäller surfplattorna!
 
Hahaha så sant!
 
En DIY om hur man kan piffa upp sina sandaler.
 
ÄLSKAR den här videon från Kiana och Anthonys resa runt Europa. Så magiskt att få göra en sån resa under några månader!  Min dröm är att göra en, fast omvänd - alltså att resa runt i USA lika länge.

Recept: Smulpaj

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
 
Bakade en smulpaj för ett tag sedan men var visst en aning optimistisk när det gällde mängden blåbär jag hade i för när jag tog ut pajen såg formen ut såhär. Inte speciellt bloggvänligt, med andra ord. Men pajen blev supergod och jag tänkte faktiskt baka en ny i helgen, fast med hallon och rabarber. Så här kommer receptet ifall ni också blir sugna på att gotta er med smulpaj. 
 
 
Smulpaj
 
300-500 g frukt eller bär
75 g smör
1,25 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 dl kokosflingor
0,5 dl strösocker
0,5 dl farinsocker
0,5 tsk kanel
 
Lägg bären i botten på ugnsäker form och blanda sedan ihop övriga ingredienser till en deg. Fördela över bären och grädda sedan mitt i ugnen i ca 30 minuter på 175 grader. Servera med vaniljsås eller vaniljglass och njut sedan!
 

Tivedens nationalpark

 
Viktors föräldrar är på besök från Göteborg under den här långhelgen och även om vi har bestämt oss för att ta dagarna som de kommer så hade vi lite saker inplanerade. Vi hade nämligen bestämt oss för att återvända till Tivedens trolska skogar. Sist vi var där var i Oktober under en lätt regnig dag och vi stannade bara för en snabb fika. Den här gången hade vi tänkt vandra där en hel dag och packade i morse i ordning en väska och satte oss sedan i bilen för att åka dit.
 
 
Det finns inte många ord som kan beskriva den här sagolika naturen. Upp och ner går det, höga berg med fantastisk utsikt och djupa dalar med källor och myrar. Grottor och stora stenblock går att finna och även fjällnatur med mycket mossa och grönt blåbärsris i granskog. Underbart härligt!
 
 
Efter en timmes vandring stannade vi till vid en fantastisk strand kallad Vitsand. Där gjorde Viktor i ordning en eld, hans pappa tog nästan årets första dopp i det härliga vattnet (han bangade av brist på badkläder) och så fick vi i oss lite fika.
 
 
Tivedens nationalpark ligger i kommunerna Laxå, Askersund, Gullspång, Karlsborg och Töreboda och har flera olika vandringsleder att välja mellan. Vi gick några olika korta sådana och lät vandringspassen och rasterna vara lika långa. Det var nämligen så skönt att slappa i solen och den kuperade terrängen gjorde att man blev trött fortare än vanligt.
 
 
Om jag inte blev så trött i benen efter några timmar hade jag kunnat smyga omkring i dessa trolska skogar i flera dagar. Älskar att vi hittat ett ställe som är naturens egen Bohemian Rhapsody - det ser ut att vara en sak men utvecklas sedan till flera olika upplevelser och stilar i ett.
 
Har ni något favoritställe att vandra på? Vi är sugna på att åka runt till lite andra delar av Sverige så tipsa gärna om ni vet något härligt ställe!