Recept: Meze på vårt sätt

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
 
20150621_9654
Har insett att jag numera har en impuls att börja alla inlägg med ett rungande "HALLOJ!!" eller i alla fall ett enkelt hej. Börjar kännas så knasigt att liksom bara anta att ni ska titta in här och slungas in i min vardag utan att ens hälsa er välkomna. Jag vill därför passa på att tala om för er att jag är så tacksam över varenda litet klick in här på min blogg. Att ni vill kika in betyder mer än ni tror!
 
I torsdags jobbade Viktor sin sista dag innan semestern och därför har han nu sommarlov (pga det klingar så mycket finare än semester i mina öron) och även om jag har tre veckor kvar innan vi är lediga tillsammans så tänker jag försöka anamma den lediga känslan redan nu. För att kunna njuta maximalt av sommaren både innan och efter jobbet kommer därför ett recepttips på snabb, enkel och god mat som passar perfekt att bjuda på eller att ta med sig på picknick.
 
Untitled-1
Tabbouleh: 2 dl bulgur, 2 dl vatten, 1 grönsaksbuljong, 1 lök, 3 tomater, 100 g persilja, 1/2 dl olivolja, 2 tsk paprikapulver, skal och saft från 1 citron och salt & peppar. Koka bulgur ihop med en tärning grönsaksbuljong enligt anvisningarna på paketet, hacka löken och tomaten och blanda ihop allt när bulgurn svalnat.
 
Frukt och fetaost: Stenfrukter som nektarin passar superbra ihop med fetaost. Även vattenmelon och jordgubbar är väldigt gott ihop med den salta osten. Skär bara upp lagom stora bitar och smula ost över.
 
3
Hummus: 1 burk kikärtor, 3 msk olivolja, 1 vitlöksklyfta, saft från en halv citron, persilja, paprikapulver och salt & peppar. Mixa allt med stavmixer.
 
Myntasås: 3 dl yoghurt/gräddfil, 1-2 krukor mynta, skal plus saft från 1 citron, 1 msk honung, lite olivolja och salt & peppar. Blanda ihop alla ingredienser i en skål.
 
Vi serverade även kyckling med smak av rosmarin och citron samt majskolvar och libabröd till maten.
 
Det finns ju tusentals olika smårätter att göra och vi valde att svänga ihop några enkla och snabba varianter igår. Har ni egna recept på plockmat som går fort och är helt fantastiska? Dela gärna med er i så fall!
1 Beata:

skriven

gud va du alltid lagar så himla god mat, sjukt!

2 anetteshus.com:

skriven

Mmmm. Dette så veldig fristende ut! Herlige bilder :))

A

3 Isabell:

skriven

Sandra! Jag älskar sin blogg så himla mycket! Den har verkligen allt. Tycker extra mycket om inläggen när man får följa med en hel dag.

Nu till en sak som jag tänkt på så länge. Jag frågade för länge sedan om du ville ha sticklingar på en växt som jag hade hemma. Sen har jag inte fått tummen ur och skickat dom! Och nu har jag låtit alla dö. Det är så konstigt med saker och ting. Som att jag hade så dåligt samvete för att jag inte skickade iväg sticklingarna så jag var tvungen att låta alla dö istället. Aja, sorry för konstig kommentar. Hoppas du får en fin sommar! Kram

Svar: Haha så roligt för jag funkar på precis samma sätt. Jag måste öva mig på att ta tag i det direkt och bara säga rakt uta att jag är ledsen men det kommer inte funka att göra såhär. Då släpper ångesten på en sekund och så slipper man det sen ju, alla förstår en sån grej :) Så strunt samma nu och tack snälla, snälla för din fina kommentar <3
Sandra Lundin

4 Amanda:

skriven

Blev riktigt sugen på att göra en fruktig sallad nu på direkten, ser så himla gott ut :) När det kommer till plockmat är ogräspesto och tomatsalsa mina signaturrätter som jag jämt gör på sommaren.(http://www.alteranda.com/2015/05/vegetarisk-minibuffe-med-naan-brod.html)

5 Timeoftiger:

skriven

Mycket gott och dina bilder är proffsiga!

6 M:

skriven

Åh, så gott!

7 Vardagsmagi:

skriven

Ser mkt gott ut! Min mage påpekar bestämt att den vill ha mat, det var ju flera timmar sen... ;-) (typ 2...)

8 Maria:

skriven

dagens tips är att ha mynta i tabouleh'n! blir så himla gott! annars är ju tapenad snabbt och smarrigt, brukar variera mellan det och hummus...

Svar: Haha det glömde jag ju skriva att vi hade såklaret :P Mm tapenade, bra tips!
Sandra Lundin

9 Ida Jansson:

skriven

Åh guuud va gott!!!! Vackra bilder också :))

Kommentera här: