Recept: Syrénkakor

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
 
Ja, som jag skrev igår så blev syrénsaften ingen hit att dricka sådär rakt upp och ner. Så istället började jag klura på en kaka man skulle kunna addera lite subtil syrénsmak till. Efter lite klurande valde jag att utgå från receptet till den småkaka som heter strassburger. Ut ur ugnen kom en kaka så spröd att den smälte i munnen och med en liten, liten hint av väldoftande blommor.
 
 OBS! Varning för en överdos av lila.
 
 
Syrénkakor
 
100 g smör
0,5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1,25 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 msk syrénsaft
 
Låt smöret bli rumsvarmt. Rör sedan ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet med hjälp av en elvisp. Tillsätt sedan mjölsorterna lite i taget samtidigt som du fortsätter att vispa. Till sist häller du i saften. När smeten är färdig ska den ha en väldigt mjuk men fast konsistens. Det känns nästan som att den smälter bort i händerna på dig, känns den inte så kan du antingen tillsätta mer mjöl eller mer saft.
 
 
Rulla till 25 små bollar och tryck till dem lite med fingrarna för att platta ner dem. Grädda i 10 minuter på 175 grader och låt dem sedan svalna.
 

Kommentera här: