Göra ett blyinfattat fönster Del.1

glaskonst
Jag har varit hos Mats igen och skapat! Om ni är nya här så kan ni läsa det här och det här inlägget från mina tidiga visiter hos honom. Han har en verkstad här i Karlsborg och har satt ihop en liten glaskurs (keramikkursen är på gång efter den här) åt mig och mitt sista "prov" är att göra ett blyinfattat fönster.
 
Bilden ovan föreställer inte mitt projekt utan hans men det visar flera av stegen rätt bra. Häng på så går jag igenom dem när jag visar vad jag själv gjort!
 
pattern
Jag valde att skriva ut en bild ifrån nätet istället för att rita själv pga inte så bra på proportioner och sådär. Det blev en röd kardinal <3
 
redglass
Tänkte att den skulle komma till liv genom det här fina glaset. Älskar när de skiftar i olika nyanser, blir så spännande uttryck då!
 
glasswindow
 Det är inte livsviktigt att bitarna blir lika stora som på skissen för man kan alltid putsa till dem i efterhand så att de blir mindre och får rätt form och dessutom ska man fylla i alla hål och svetsa ihop det sen, så lite mellanrum gör inget.
 
glassart
Men som ni ser så är det viktigt att märka ut alla delarna på ett papper och på ett annat likadant papper skriva ut prick samma siffror och sedan klippa ut dem.
 
glas
Såhär ser lelle fågeln ut just nu och om jag lägger ner fyra-fem timmar till är nog alla bitarna utskurna och färdiga. Då börjar jobbet med att sätta ihop den på riktigt. Men det tar vi i del två tycker jag!
 
Tänker att det kanske är tråkigt för er att bara se hur bitarna ser ut när jag redan skurit ut dem, så jag frågade Annelie som jobbar där ifall vi kunde spela in en liten video när hon visar hur man gör. Nu när ni vet kan ni till exempel köpa en gammal spegel på loppis, köpa en glasskärare och sen bara vips göra en hexagonformad spegel själva. Fiffigt va? Men öva på lite struntglas först ifall ni kan det för det är lite svårt att få till den rätta knycken.
 
atelje
P.S Jag ville gråta och ge upp när allt glas bara sprack för mig i början men anledningen till det var helt enkelt för att jag var för försiktig. Man lär sig efter ett tag men ha plåster framme ifall att och glöm inte någon form av glasögon!
 

Djurfavoriterna på instagram

kattengösta
vitkatt
Hade egentligen planerat ett annat inlägg till idag men så trillade jag över de här bilderna på den knäppaste lilla katten jag vet. Fick lite hjärtsnörp för det känns ändå lite konstigt att älska ett djur sådär mycket men det gör man ju. Hur som helst så behöver alla lite fluff i sin feed ibland och eftersom mina katter inte har ett eget instagramkonto har jag plockat ut några favoriter ur den årslånga fotokalendern jag fick av instagram i början av året. Enjoy!
 
 
 
 
 
 
Tre andra favoriter är: Maddie, Arthur & Darcy. Plus att en och annan bild på Leeloo och Gösta ibland hamnar på mitt eget konto @myatilio. Har ni några favoriter när det kommer till djur på instagram?
 

DIY: Gör en egen ängvas

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
 
diyängvas
För två månader sedan var vårt tema i Monthly Makers återbruk och Stina gjorde en helt makalös vas som jag sedan dess inte har kunnat sluta tänka på. För ni vet väl säkert redan 1. hur mycket jag älskar blommor 2. hur mycket jag älskar ett bra DIY-projekt och 3. hur otroligt snygg äng-vasen från Klong faktisk är. Jag har funderat på att beställa den nämnda vasen flera gånger men kan man göra en egen väljer jag nästan alltid det alternativet.
 
pysselängvas
Går det att vara kär i en vas? För i så fall är jag nog det! Det bästa av allt är dessutom att mina katter inte kan dra ut blommorna ur vasen (vilket annars är deras bästa syssla eftersom de jämt ska dricka allt annat vatten än just det i vattenskålen). Världens bästa grej alltså!
 
 20150429_2700
Det du behöver:
En passande vas för ändramålet (jag valde en rätt låg cylinderformad vas som fynadades på loppis för 15 kronor), nät av något slag (mitt inhandlades på byggvaruaffären för 20 kronor och klipptes i rätt storlek) och sen slutligen lite sprayfärg i önskad kulör. 
 
20150429_2703
Jag ritade bara av vasens form på gallret med hjälp av en märkpenna. Vet att det ligger en tång på bilden ovan men det var så svårt att klippa med den så jag använde faktiskt en vanlig sax vilket funkade superbra. Ta inte er bästa sax bara utan ha en som ni kan använda till den här typen av grejer!
 
egenängvas
Sen var det bara att spraya gallret i guldig nyans och lägga på det ovanpå vasen. Voilà!
 
diyflowers
Hittils har jag hunnit fylla den med vackra gullvivor som jag hittade på väg hem från en löprunda.
 
diyängvasklong
Och med ranunklar och babys breath (sjukaste namnet på en blomma!) från min trädgård. Ska plocka allt jag kommer åt under den här våren och sommaren så att jag alltid har en egen äng hemma <3