Vardagsrummet

Vi fortsätter väl vår lilla rundtur i vår lägenhet tycker jag. Efter hallen hamnar vi i vardagsrummet som är vårt största men också mest tomma rum. Vi har nämligen valt att inte ha vår tv där inne så det fyller tyvärr inte så stor funktion just nu. Men vi kommer nog på något så småningom! Tyvärr är bilderna rätt dåliga, eftersom vårljuset inte beter sig riktigt som jag vill. Men men!

Rabarber & Fläderblomsglass

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Underbara vårväder! Jag håller ju, som tidigare nämnt, på att rensa ur vår frys på förra sommarens skörd för att ge plats åt detta årets kommande godsaker. Och idag passade det extra bra att även inviga vår glassmaskin så att vi kunde svalka oss lite i hettan (hehe överdrivarn). Kan ju säga att det kommer ätas en hel del glass här hemma i sommar, för det var både enkelt och gott att göra egen. Det här var ett recept med riktigt bra balans av surt och sött, gör sig säkert perfekt till färska bär eller en god mjuk kaka.
Rabarber & Fläderblomsglass
2-3 stjälkar rabarber
1 dl strösocker
1 msk vatten
0,5 - 1 dl outspädd fläderblomssaft (lite beroende på hur stark den är)
2 dl vispgrädde
2 ägg
0,5 dl florsocker
2 tsk kanel
3 dl turkisk yoghurt
Häll rabarber, vatten, saft och socker i en kastrull och låt det småputtra i ca 10 minuter tills rabarbern är helt mjuk. Låt sedan detta svalna av ordentligt. Vispa grädden och tillsätt ägg, socker och kanel och blanda ihop. Vänd sedan ner den turkiska yoghurten och blanda sist i rabarberkompotten. Låt sedan detta få arbetas ihop i din glassmaskin eller lägg i frysen och rör om med jämna mellanrum i några timmar.
Jag serverade min med lite jordgubbsrippel enbart gjord på jordgubbar. Så gott!

Blått

Klockan nio en lördag morgon i Mars i en värld färgsatt av Yves Klein. Blått, blått, blått överallt. Ingen klagar!