Källan avsnitt 10. om mål & drömmar

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det nyårsafton! Kan inte tänka mig ett bättre sätt att starta det nya året på än att reflektera över det gamla och sätta upp nya mål och drömmar för det nya. I dagens avsnitt är det bara jag som babblar, men den senaste tiden har många av er skrivit att ni gillar min röst (tackar!) så jag hoppas att det ska gå bra ändå!
 
I samband med dagens avsnitt och det nya året vill jag utlysa en liten tävling!
Nu har du chansen att vinna "printet" på bilden (det är ingen utskrift utan ett handgjort konsverk hehe. man kan få texten centrerad eller i botten av pappret istället om man vill) plus en shout-out/personlig hälsning i försnacket till nästa avsnitt av Källan. Allt du behöver göra är att gilla Källan på facebook och dela mitt senaste inlägg där. Vinnaren utses på söndag 4/1.
 
P.S. Hustle betyder egentligen "ett sätt att tjäna pengar på genom bland annat illegala verksamheter". I dag är översättningen snarare "to do things to get closer to the point you want to get to". Alltså ett helt perfekt ord att bära med sig in i det nya året.

DIY: Photo backdrop

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
 
Hur firar ni nyår imorgon? Blir det stor fest, mys med vänner, ensamma hemma eller är du en av de få som jobbar en kväll som nyårsafton? Vi är så otroligt trötta på att resa och vill bara stanna hemma och har därför planerat en mysig kväll för bara oss två. Ska bli skönt och härligt att få skåla in det nya året tillsammans med den bästa jag vet.
 
Vare sig man ska ha fest eller inte så är det ju alltid roligt att dokumentera en härlig kväll som för många ses som lite över det vanliga. Och med det i åtanke valde jag att skapa en photo backrop att fotas framför.

Man kan såklart variera dessa i oändlighet men min variant gör man rätt fort och kan därför användas i stor skala. Vi är ju som sagt bara två så därför gjorde jag inte min så stor.

Jag stansade ut massa snöflingor med hjälp av den här lilla stämpelmaskinen (eh, hjärnsläpp på vad det heter) från Panduro. Jag använde mig av akvarellpapper för att de skulle bli extra hårda och hållbara.
 
En del lät jag vara vita och en del andra limmade jag och strödde guldigt glitter över. Sedan trädde jag en tråd genom varje flinga och hänge upp dem med hjälp av tejp i taket.
 
Svårare än så är det inte och om ni är några som hjälps åt så går det som sagt väldigt fort att få upp en rolig bakgrund att fotas mot. Vet inte vad jag skrattar åt på sista bilden. Antagligen att vi klätt upp oss och gjort oss fina en dag i förväg ;)

Viktor och fyren: December

Något missvisande bilder idag när snön ligger tjock utanför mitt fönster men ändå en så klockren bild av hur snabbt vädret och temperaturen kan förändras. För den 19:e december, när bilderna ovan togs, var det så varmt att Viktor inte behövde mer än en tjock tröja på sig.
 
Nu är året snart slut men det här projektet fortsätter i två månader till eftersom den första bilden togs i mars 2014. I januari kommer dock ett nytt månatligt fotoprojekt påbörjas och om ni vill hänga på själva så tycker jag att ni ska börja spåna nu. Antingen kan det vara samma plats som ni porträtterar varje månad eller så kanske ni bestämmer er för att ta ett självporträtt i månaden. The sky is the limit liksom men det är ett himla bra sätt att utmana sig själv lite på och samtidigt minnas året genom.