Källan avsnitt 10. om mål & drömmar

Idag är det ingen vanlig dag, för idag är det nyårsafton! Kan inte tänka mig ett bättre sätt att starta det nya året på än att reflektera över det gamla och sätta upp nya mål och drömmar för det nya. I dagens avsnitt är det bara jag som babblar, men den senaste tiden har många av er skrivit att ni gillar min röst (tackar!) så jag hoppas att det ska gå bra ändå!
 
I samband med dagens avsnitt och det nya året vill jag utlysa en liten tävling!
Nu har du chansen att vinna "printet" på bilden (det är ingen utskrift utan ett handgjort konsverk hehe. man kan få texten centrerad eller i botten av pappret istället om man vill) plus en shout-out/personlig hälsning i försnacket till nästa avsnitt av Källan. Allt du behöver göra är att gilla Källan på facebook och dela mitt senaste inlägg där. Vinnaren utses på söndag 4/1.
 
P.S. Hustle betyder egentligen "ett sätt att tjäna pengar på genom bland annat illegala verksamheter". I dag är översättningen snarare "to do things to get closer to the point you want to get to". Alltså ett helt perfekt ord att bära med sig in i det nya året.
1 Beatrice:

skriven

Åh, ska lyssna i morgon, som förhoppningsvis är en lugnare dag. Inte lätt när pojkvännens mamma fyller år på nyår och man sen ska laga all mat, haha. Gott nytt år, Sandra!

2 Julia Müller-Sandvik:

skriven

Mitt ord för 2015 är EXTRAVAGANS :D

3 A L I C E L A R S D O T T E R:

skriven

Åh tack fina du!! :)

4 Maria Ekblad:

skriven

Åh vad fint med ett avsnitt med bara dig! Får lyssna på det när nyårsgrejerna är klara. Gott nytt år Sandra!

5 Sarah:

skriven

Himla fint Sandra! Jag vill gärna ha ett handgjort konstverk av dig! Och himla fin backdrop du gjorde i förra inlägget! Nu har jag delat och gillar Källan på fb. Hoppas du får en fin nyårsafton!

Svar: Härligt! Har du skrivit att du är med på facebook? Skulle bli så glad om du ville göra det i posten där så att jag har alla medverkande med på samma ställe.
Tack för dina fina ord med :)
Sandra Lundin

6 Sandra Leone:

skriven

Gud vilket brilliant avsnitt! Vet inte om det känns bättre men jag kände igen mig så mycket när du pratade om avundsjuka. Jag känner precis likadant

7 Sandra:

skriven

Chill blir mitt ord för 2015. Ska stansa in det i ett hänge och ha det i ett halsband.
Jag har faktiskt ett livsord också. "Frihet".
Bra avsnitt. Gillar att du påminner om att man ska utgå ifrån sig själv. Blir ännu mer inspirerad då!

8 Mikaela:

skriven

Nu har jag hunnit lyssna på det här avsnittet och det med Agnes som jag inte hunnit med. Din pod lämnar mig alltid med en så varm känsla i kroppen plus massa motivation! Jag har sagt det förut, men den är verkligen otroligt bra! Det enda är väl att det inte är bra att lyssna på om man ska sova, jag blir alldeles för till mig och tänker på alla saker jag vill göra och hur jag ska nå dit :P Jag funderar på om jag ska adoptera ditt ord från 2014, det kanske behöver en ny "ägare" :)
Förresten kan du inte publicera några krönikor på bloggen? Det vore så kul att läsa! Hoppas det går vägen med tidningen som sa kanske :D

9 Mikaela:

skriven

Juste, det var en till grej jag tänkte på med podden, i Agnes avsnitt berättar hon om att hon inte berättade för någon att hon hade en blogg. Det har inte jag heller gjort, av samma anledningar som hon. Ingen vet. Och nu har det gått så lång tid så det känns jättekonstigt att bara, förresten jag har haft en blogg i ca ett år! Men samtidigt känns det som att jag smyger med det nu, vilket är jobbigt. Knäppt.

Svar: Tack för alla dina fina ord, Mikaela! Det betyder verkligen jättemycket. Klart du kan adoptera mitt ord från förra året, det var riktigt skönt att ha med sig tyckte jag.
Men va! Ja, det är ju jättelustigt att du inte har sagt det till någon! Ingen alls? Din blogg är ju full med inspirerande saker. Förstår att det gjort att du sitter i en lite knasig sits men jag hoppas att det kommer ett tillfälle där du känner att det är helt rätt tid att droppa bomben. Utan att känna dina vänner så tror jag att de skulle bli imponerade av din blogg!
Sandra Lundin

10 Mikaela:

skriven

Nä, inte ens min pojkvän och det är väl det som jag tycker är jobbigast, alla andra är skitsamma egentligen. Det blev bara så himla dumt när jag inte sa det på en gång och så gick det längre och längre tid och blev allt jobbigare... Så ja, jättedum sits att sätta sig i :P Så att ja... Ser tre vägar ut ur detta: 1. Vara ärlig och antagligen göra honom ledsen för att jag inte sagt något. 2. Fortsätta med en "hemlig" blogg eller 3. Starta om den på en ny adress och berätta på en gång då, och då förlora det arkiv jag byggt upp. Eller iofs 4. Sluta blogga och flytta till Sibirien :)
Det är väl bara alternativ 1 som är det rätta egentligen, men det känns så jobbigt!

Svar: Men herregud Mikaela! Helt sjukt ju. Vad tror han att du gör när du sitter vid datorn då? :p haha. Märker han inte när du fotar alla projekt? Ska inte skratta egentligen för jag förstår att det är jobbigt men för mig låter det helt osannolikt. Tror Viktor tycker att jg bloggar dygnet runt nämligen! Om vi bortser den att han kanske blir ledsen för att du hållt det hemligt, vad tror du då att han skulle tycka? Är han en motståndare mot bloggare? Skulle han tycka att det var roligt att du var så driftig och som fått lära "känna" nya människor genom ditt intresse?

Du skriver ju inte så mycket personligt och nästan ingenting om E så han borde ju inte ha något emot det egentligen. Jag antar att han vet att du är så pysslig som du är så du kanske bara skulle kunna säga att du har skapat dig ett forum där du har kunnat lägga upp de sakerna du har gjort. Och att den här sidan blivit mer och mer uppmärksammad (vilket ju är jätteroligt) och att du numera uppdaterar den rätt ofta och att du ja, faktiskt bloggar. Om han inte vet något om bloggvärlden så kan du väl ge honom en liten tour i den så han vet vad det handlar om? Tycker inte heller att det finns något annat alternativ än nummer ett men jag tycker att du ska vara stolt över det du har åstadkommit. Du kanske kan säga att det började som en rolig grej/ställe att samla dina alster på men att det nu utvecklats (tex med vårt projekt) och att du nu känner att det är på sin tid att inkludera honom i det. Säg att det nu i efterhand känns dumt att du inte sagt något tidigare men att du bara inte visste hur du skulle droppa det.

vet ju absolut inget om ert förhållande och kanske är mina råd skit. Men ändå. Stor lycka till i alla fall!!
Sandra Lundin

11 Matilda:

skriven

Lyssnat pa avsnittet nu o mitt ord eller tema for aret ar typ 'stepping up', 'playing a higher game', 'visibility/vulnerability' - har annu inte hittat det 'perfekta' ordet for det.

Men om man tanker som du gjorde, vilket jag tyckte var fantastiskt satt att satta ett ord for aret. Ett ord som mer hjalper en da kanske det ar 'trust' eller 'ease' - lita pa att saker o ting loser sig o att jag finner losningar pa nat satt aven om jag inte ser det nu, och att ta det lugnt, inte vara sa hard pa mig sjalv, ma bra framfor att uppna en massa 'imponerande saker'.

Fortsatt med en bra blogg o pod!

12 Beatrice:

skriven

Lyssnade om några avsnitt nu, och lyssnade noggrannare på det här för första gången. Insåg att jag kanske också behöver ett sånt där ord, fast jag vill ha två. Två som kanske kan bli 5 ord, men som egentligen bara är 3, eftersom det är två ord 2 gånger. Nu blev det förvirrat, men det är taget från mitt favorit-sommarprat någonsin. Nämligen Elsa Billgrens! Där säger hon att hennes pappa frågade henne som yngre vad hon ville göra, och när hon svarade något som hon trodde var omöjligt sa han de där orden jag vill ha med mig. "Gör det. Bara gör det." Det kanske inte riktigt stämmer med konceptet, men det får duga tänker jag. Och med tanke på hur mycket det kan hjälpa (otroligt, jag har alltid sån ångest innan jag ska göra saker, bra som dåliga, lätta som svåra), och kanske, kanske kan det hjälpa att tänka så då.

Svar: Det låter som superbra ord/livsvisdom att ta med sig :) Men om du har sån ångest för så många saker som tycker jag att du ska ta tag i vad det är som ger dig ångest istället. Förstår om det låter hårt eller krasst och att terapi är sviiindyrt men ibland hjälper det inte ens att säga till sig själv på skarpen för den jobbiga känslan försvinner liksom inte ändå. Har fått en superbra övning av min gamla terapeut som jag ska dela med mig av i veckan. Hoppas att det kan hjälpa dig lite på vägen. Men som sagt, tycker att det är superbra ord att bära med sig :)
Sandra Lundin

Kommentera här: