sitter och äter frukost nu men blev ändå hungrig. haha! Så himla fina bilder. Är det från en egen frulle eller weheartit:at? :)
Men åh så fina matbilder (som vanligt)! Och kanel och socker på rostat bröd!? Då blir de ju typ som en fattig riddare. Låter ju supergott. Jag brukar köpa med smör ost och sylt på rostat. :)
Trots att jag precis ätit frukost blev jag superhungrig av det här inlägget! Allting ser ju så fruktansvärt gott ut!
Vilken drömmig frukost! Måste testa klappgröt! Minns min farfar som alltid drack ett glas mjölk med lingonsylt i på kvällen - kanske också något man bör testa :)
Åh nu blev jag jättehungrig! Nu fick du mig att ta tag i frukosten i stället för att att sitta här och surfa runt. Det får bli turkisk yoghurt med nötter och frukt. Mums!
Oj såg jätte gott ut! älskar receptet med maskrossirap ska testa det bums! så fort jag blir frisk. Dina matinlägg är alltid så bra och orginella
Hur min frukost är kan faktiskt avgöra lite hur dagen blir, med en lång, lugn och god frukost blir hela dagen lite lättare! :)
Åh vad gott! älskar också när man har mycket tid till frukost. Så mycket godare då
Ett hett tips är att göra klappkräm på saft av röda vinbär istället för lingon. Nu kommer jag inte ens ihåg hur lingonversionen smakade men vill minnas att jag tyckte om den på röda vinbär mer.;-) härligt syrlig och jättegod att äta tillsammans med lite mjölk eller en gräddskvätt. Efter ett par dagar i kylen gör den sig fantastiskt bra i en tårta tillsammans med marsankräm, och så grädde på toppen och ett rosa marsipanlock. svårslagen kombination!
mannagryn!! verkligen någon jag inte ätit på år. kanske dags att snoka upp detta i en amerikansk mataffär?? får se hur det går?
#Drömfrukost? Jag är frukost älskare av högsta grad. Men tanken har aldrig slagit mig att man kan dricka den där snabba koppen kaffe och stöka undan det som stökas kan innan man sätter sig ner och bara frukosterar. U N D E R B A R T
Åh klappgröt. Mamma är från Finland och lagade ofta klappgröt när jag var liten. Hon gjorde den på lingon, som du, men även blåbär. Det var också väldigt gott, och snyggt! :)
Första gången jag hör talas om klappgröt men åh vad gott det verkar. Jag älskar gröt i alla olika former så den där måste jag verkligen prova!
Jisses vilka fina bilder du tar Sandra! Jag blir liksom hungrig fast jag var mätt :) Älskar frukostar och ju längre de varar, desto bättre!
Av det här inlägget blev jag på något sätt ännu mer förtjust i dig. Och nyfiken på dig! Jag själv är lite kaffenörd och hjärtat slår en extra volt av att se en vacker chemex-kanna. Själv har jag ingen, utan kör v60-filter. Får jag fråga; är du intresserad av specialkaffe och så?
Kram
Som kaffeälskare verkar chemex super? Blir det gott kaffe alltså? Har du skrivit om det någonstans?
De genomskinliga kopparna var också jättefina, var hittar man sådana? :)
Åh, svarar vidare här. v60 är ca samma sak - kaffets smaker träder fram på lite olika sätt i en chemex / v60 (men varför osv har jag svårt att svara på) Men jag har några tips i alla fall.
1. http://www.elgiganten.se/product/hem-och-hushall/kaffetillbehor/WSCG2/wilfa-svart-kaffekvarn-wscg-2
= fantastiskt prisvärd kaffekvarn. Både i hur den funkar, och så det där +.et i kanten. NYMALT KAFFE på morgonen. <3
2. kaffe från rosterier som tex Johan & Nyström eller Drop Coffee = fantastic. De rostar på annat sätt än de större rosterierna - inte lika mörkt. Och de kan genom massa kaffehantverkande rosta och få fram magiska aromer i kaffet. + att de köper kaffe från bönder som de skapar relationer med. Johan o Nyström skriver såhär på sin hemsida "Johan & Nyströms kaffe är noggrant utvalt i nära samarbete med kaffeodlare som delar vår passion för kvalitet och odlar det med full respekt för vår miljö. Direct Trade är ett ärligare sätt att köpa kaffe på där vi försäkrar oss om att pengarna når hela vägen fram till bonden. Vi betalar dem extra bra och besöker deras gårdar så ofta vi kan för att skapa nära långsiktiga relationer. På så sätt kan vi få fram fantastiskt kaffe där ingenting lämnas åt slumpen. Kaffebären handplockas och skördas först när de är helt mogna och röda för att uppnå maximal sötma i den färdiga koppen."
- specialkaffe är en hel värld. Men det blir verkligen en upplevelse i varje kopp om man väl ger sig in i den världen. :*
Wow vilka underbara bilder! Vad kör du för bönor i koppen där hemma? Har du testat att köra kallbryggd i chemexen något? Blir riktigt bra!
skriven
Fantastiskt fina bilder!
Det ser SÅ gott ut :)