Recept: Snabb pizza utan tomatsås

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Om jag tänker på pizzabak så tycker jag att det låter lite meckigt och omständligt. Liksom en rätt man kan laga en kväll på helgen när man har mycket tid över och kan lägga en slant på fina och goda ingredienser. Igår cyklade jag till jobbet med andan i halsen och insåg när jag var framme ett mitt pass skulle börja hela tre timmar senare. Haha så förvirrad! Jag gjorde det bästa av saken och cyklade hem igen och bakade pizza på de få grejer jag hade hemma.
 
Här kommer därför ett litet recept som går lätt och snabbt att laga och som går att variera i all oändlighet. Ifall ni inte gillar de saker jag slängde på min pizza behöver ni alltså inte gråta. Jag kan till exempel tänka mig att kronärtskocka, champinjoner, zucchini och pinjenötter hade blivit supergott att addera. Mums!
 
Snabb pizza utan tomatsås
 
25 g jäst
125 g vatten
20 g rapsolja
4 krm salt
260 g vetemmjöl (ca 4,25 dl)
 
1 lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
chiliflakes, rosmarin, salt och peppar
 
1 paket mozzarella
1/2 paket fetaost
några solmogna tomater
inlagd paprika
 
Sätt ugnen på 225 grader och smula jästen i en bunke. Tillsätt fingervarmt vatten och oljan och blanda tills jästen är upplöst. Tillsätt salt och mjöl och knåda sedan till en jämn deg. Baka ut direkt på pappersklädd plåt (den här degen behöver alltså inte jäsa) i ett stycke eller gör som jag och tryck ut små runda minipizzor. Skiva löken riktigt tunt och låt den bli glansig tillsammans med olivoljan i en kastrull. Tillsätt vitlök, chili och kryddorna och låt det puttra ihop en liten stund.
 
Skiva mozzarellan och lägg den på din pizzabotten. Ringla sedan över lökoljan så att degen blir tillräckligt fuktig och härlig. Strö över dina ingredienser, jag hade som sagt inlagd paprika och soltorkade tomater, och toppa sedan med fetaosten. Pudra över lite oregano eller pizzakrydda om så önskan och skjutsa sedan hela plåten in i ugnen. Efter ungefär en kvart är den rykande het och färdig.  Avnjut i skenet av vårsolen om den behagar visa sig eller på annan valfri plats. 
 
1 Ida - foto & häst:

skriven

åh gud så gott det ser ut att vara :'D

2 Alexandra Sidgwick:

skriven

Hur gör du när du bakar med jäst så? Har du färsk jäst då? Tycker alltig det är så svårt med 25 g för jag bakar typ alltid med torrjäst och det är helt omöjligt att dela på hälften liksom. Kram

3 Alexandra Sidgwick:

skriven

Hur gör du när du bakar med jäst så? Har du färsk jäst då? Tycker alltig det är så svårt med 25 g för jag bakar typ alltid med torrjäst och det är helt omöjligt att dela på hälften liksom. Kram

Svar: Åh, förstår att det blir krångligt med torrjäst :/ Men om du har en våg kan du ju mäta upp hälften och annars kan man ju göra två degar. Det tar ju bara en kvart i ugnen så den ena kan ju ligga och vänta under tiden :)
Sandra Lundin

4 Fredrikapåvinden:

skriven

Wow! Fy tusan vad gott det här såg ut!

5 Astrid:

skriven

Hahah, älskar att detta är "det du har hemma" och det hemma hos mig finns några vitlöksklyftror som börjar gro.
Får nog tänka på detta när jag är i butiken nästa gång.

Svar: Haha :((
Sandra Lundin

6 Agnes - Cashew Kitchen:

skriven

Ser supergott ut! Hur länge lät du pizzan jäsa?

Svar: Den behöver inte jäsa alls :D
Sandra Lundin

7 G I N A ~:

skriven

Ser riktigt gott ut! :D

8 Amanda Halldan:

skriven

tack för tipset! Verkar ju hyfsat enkelt :)

9 ISA:

skriven

pallar inte ens skriva hur gott det ser ut för det gör jag jämt :P men! sandra ville bara skicka en stor puss för din fina kommentar. Du är nog en av få som faktiskt LÄSER vad man skriver och tar dig tid. PUSS

10 Jossie:

skriven

Åh tack så jättemycket för receptet!! Det ska verkligen sparas!!

11 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Mumsigt :D

12 tommy:

skriven

spännande ser gott ut =)

13 elise:

skriven

såå gott!!

14 kaneli:

skriven

Omgnamm. Måste pröva!

15 Stina - Tillvaron.se:

skriven

Omnomnom! Laxen jag ska ställa mig och laga nu kändes helt plötsligt inte alls lika lockande!

16 Céline:

skriven

Ser riktigt gott ut!! Och vilka underbara bilder! :)

17 Aaa:

skriven

Ja, det finns även en "vit" pizza som är otroligt god, i stället för tomatsås har man ricotta, parmesan och mozzarella. Receptet är Leila Lindholms. Och jag passar på att tipsa om min bakpulverdeg som gör det hela ännu enklare! (Finns på min blogg, kategori mat). För den skull provar jag gärna även ditt recept!

18 Vicky:

skriven

håller med om att det känns omständigt i huvet liksom. detta var ju så mycket lättare än man tror (som typ alla recept jag läser och ba ???). tack för tips och påminnelse! pizza behöver ju inte vara omständigt eller onyttigt. dessutom livets topp 5 godaste grejer typ.

19 Daisy:

skriven

Men åh vad det ser gott ut!

Svar: Det var det verkligen :)
Sandra Lundin

20 LisaMarie:

skriven

Oh himmel så sugen jag blev på detta nu!!

21 Maria Ekblad:

skriven

Seriöst du och matfoto!!!!! Så fint som vanligt!

22 Pauline:

skriven

men så gott!

23 Lotta:

skriven

men åååh vad mumsigt!

24 K- S:

skriven

Ser så gott ut.

25 Anna:

skriven

Pizza tar ju lite tid. Jag har fått som vana att göra det ganska ofta ändå bara för det är en sån himla perfekt grej att ha i frysen. Eftersom jag gör det säkert en gång i månaden tänker jag inte på det så mycket. Men det är ju perfekt med en deg som inte behöver jäsa! Funderat lite på att testa sån blomkålsbotten någon gång också.

26 JENNYH - Mammablogg:

skriven

Men vad gott! Och enkelt! :)

27 Johanna:

skriven

Ser jättegott ut!

28 AgnesBlixa:

skriven

Mmm älskar pizza. Tack för tipset.
Jag gjorde rulltårts pizza häromdagen. Vanlig platt pizza fast man rullar ihop den och skär som tunna skivor. Det var super gott. Ett tips om en gillar pizza.

29 AgnesBlixa:

skriven

Mmm älskar pizza. Tack för tipset.
Jag gjorde rulltårts pizza häromdagen. Vanlig platt pizza fast man rullar ihop den och skär som tunna skivor. Det var super gott. Ett tips om en gillar pizza.

30 Frida:

skriven

Åh så pepp jag blir av dina matinlägg! Alltid så finurliga recept, underbara bilder och härlig inställning till det mesta i livet. Är himlans avis själv på vilken skicklig matfotograf du är!

31 Malin Lundgren:

skriven

åh gud så gott, får ta och testa detta!

32 ronja:

skriven

Åhh vad gott!

33 Amanda Jona [SPONTAN]:

skriven

Alltså åh vad jag blev hungrig nu!

Kommentera här: