Världens bästa tips

Alltså, fina ni! Tack för all underbar respons på inlägget nedan. Ville både skratta och gråta en liten skvätt av tacksamhet när jag läste alla era ord. Jag kommer såklart inte sluta blogga för jag älskar ju det här. Men ibland är det läskigt att ha ett helt arkiv liggandes där ute för allmän beskådning när man har en dag då man känner sig lite extra skör. Förstår ju att ni inte har någon aning om hur jag mår här hemma hos mig men det känns ändå som att alla gamla inlägg är en direkt avspegling hur jag mår för stunden och att alla på så sätt kan se rakt igenom mig. Flummig beskrivning men ni kanske förstår?
 
Idag är en mycket bättre dag så jag ska inte gnälla mer, istället tänkte jag ta och lista alla era tips som jag fick förra veckan. För vad är väl bättre än att ta tag i något av dem ifall man känner sig så som jag gjorde igår?
 
♥ Mitt tips är "Borta med vinden", började läsa den på jullovet och älskar den! Gillar när klassiker inte är supertunga (språket, boken väger som en mindre elefant) eller tråkiga.
 
♥ Mitt tips är bloggen Livet med psykisk ohälsa. Det är en nystartad blogg, men som är väldigt stark och gripande. Kanske inte något att läsa för att bli glad, utan mer för att bli berörd.
 
♥ Tips från en som just skrivit hemtenta: spotify-listan deep focus som är jättebra att lyssna på när en pluggar.
 
♥ Jag har nog inte ens läst en tredjedel av boken Maken av Gun-Britt Sundström, men jag vågar ändå tipsa om den. Har tyckt om varenda sida jag har läst. :)
 
♥ Mitt tips är Cisternas på instagram. Olga är en så kreativ och spännande person att följa, fantastiska målningar, broderier och annat inspirerande pyssel som jag aldrig hade kommit på själv :D
 
♥ Två bloggar som inspirerar mig just nu är dessa: DIYORDIE Bra pyssel och tips, vill göra nästan allt som hon lägger upp och Emmy som tar sååååå fina bilder. Bläddra tillbaka tills då hon var i Norge, de är de bästa bilderna tycker jag.

♥ Finfika med dig själv på café. Ta med en bok och välj precis det du själv vill fika på. Kaka med kaka med kaka med chailatte fungerar tex utmärkt. Fika så länge du vill och orkar!
 
♥ Filmen The skeleton twins. Så otroligt bra.
 
♥ Vill tipsa om allt som Mia Blomgren gjort på radio P1!
 
♥ Har ett frukosttips! Är man trött på vanlig havregrynsgröt så bytt halva mängden med gryn till en havregrynsbaserad müsli. Gröten blir lite extra puffig och fruktig! :)
 
♥ Tipsar om Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie. Har inte läst klart än, men så långt jag läst är den så. himla. bra! Språket är otroligt och den har en handling som inget annat jag läst, man får verkligen en insikt i en annan persons liv.
 
♥ Tipsar även om Menspodden av Sandra och Michelle om du inte lyssnat på den (det har jag. Kanske 7 gånger, hehe)! Det är den jag älskar mest med dem.
 
♥ Att vid brådskande middagar snabbfräsa lite fint skivad & hackad rå rödbeta ihop med vitlök, honung och kryddor, för att ha i en ljummen sallad (kanske på hirs eller couscous) - så bra! Det är verkligen en myt att rödbetor måste tillagas evighetslänge för att kunna ätas :)
 
♥Jag tipsar om instagramkontot elena_shumilova_. Så fantastiskt vackert!
 
♥ Tips, handla ekologiskt, känns bra i både själ och hjärta :-)
 
♥ Åh då vill jag tipsa om den nystartade podcasten ”Tv-seriepodden” med Linnéa Wikblad och Sara Kinberg (de som har P3-programmet ”PP3”).
 
♥ Jag vill tipsa om en författare: Katarina Kieri. Läser allt av henne, världens finaste språk!
 
♥ Jag vill rekommendera russin på polarkaka (alternativt annat ljust bröd) och liksom trycka ner russinen i smöret. Världens godaste grej som ingen vågar/vill prova!
 
♥ Du ska läsa boken Momo av Michael Ende om du inte redan gjort det.
 
♥ Fröknäcke är något som är väldigt mumsigt och väldigt enkelt att göra. Gott att bara äta som det är eller med något smaskigt på :)
 
♥ Har en playlist på min spotify som jag diggar, den heter söndagssånger
 
♥ Åh, lyssna på en dokumentär på P3 Dokumentär. Visst, det kanske är hemskt, men jag tycker det är så himla fantastiskt.
 
♥ Jag skulle vilja rekommendera lite styrketräning hemma, alltså situps, benböj osv. Sätt på träningskläder och kör. Är så mentalt upplyftande!
 
♥ Kan jag tipsa om bra TV-serier: Sherlock, Game of Thrones, Breaking Bad, Vänner, Modern Family och Orange is the new black.
 
♥ Mini-dokumentären om abort på SVT - "Embryo".
 
♥ Mitt boktips är "Atlas över avlägsna öar. Femtio öar som jag aldrig besökt och aldrig kommer att besöka" av Judith Schalansky, som är författare och typograf. Vackra och poetiska illustrationer och underbara små berättelser. "Atlas över avlägsna öar" utsågs till årets vackraste bok när den utkom i Tyskland för några år sedan. Hos oss ligger den alltid framme, alla älskar att bläddra i den...
 
 Här är fem av mina:
 
♥ Om det är snö där du bor tycker jag att du ska ta med din en pulka (platspåse/stjärtlapp - vad som helst!) ut i närmaste backe och åka som att du var sju istället fö xx antal år.
 
♥ När du ringer och bokar tid hos en läkare ska du berätta att du inte känt att du blivit tagen på allvar innan och be dem boka in dig hos någon som du vet att andra patienter känner sig trygg hos. Jag sa detta + att jag inte förstår danska så bra (alla våra läkare är danska) och hamnade hos en helt fantastisk man!
 
♥ Om du som jag proppar hela frysen full med bär under sommaren och sedan låter dem ligga där för att det känns fint att samla på sig sånt så tycker jag nu är bästa tiden för att äta upp dem. Januari och februari gör sig nämligen bäst med god fika och smoothie i magen.
 
♥ Titta på kortfilm på SVT. Tycker att det är så fantastiskt hur man kan skapa så korta små filmer med så mycket budskap.
 
♥ Börja dröm trägrådsdrömmar redan nu (funkar även för dig med balkong, altan eller bara fönsterbräda). Tänk på vad du vill odla själv och börja spana på roliga fröer på nätet. Tomat, chili och paprika är frön som behöver sättas redan i februari för bra skörd så om du är sugen på dem är det hög tid att börja nu :)
 
Bubblare: Har inte hunnit kika än men såg att den här föreställningen av Liv Strömquist nu finns på SVT play.
 
1 Jess:

skriven

Jag tycker också det är läskigt att ha ett helt arkiv liggandes, jag började blogga 2008 och det ger snudd på ångest att tänka tillbaka på inläggen de första åren. Det har hänt så mycket inombords sedan dess och stundtals funderar jag på om jag inte ska radera allt så det inte finns kvar till allmän beskådan...

2 mariell.:

skriven

SÅ bra innlegg. <3

3 Nana:

skriven

Jag tror att det är detta som får mig att byta blogg adress. Detta med arkiv. Om att jag behöver få byta spår även om jag faller tillbaka. Men pröva. Om så för ett tag känna att det är nytt. Fräscht. Lite som om att börja skriva i ett nytt block. Nya möjligheter. Plats för annat. Tack för de olika tipsen :)

4 maja:

skriven

Åh, verkligen bra tips! Fint att du sammanställde dem i ett inlägg! :)

5 Camilla- AktivaDagar:

skriven

Vilken lista! Imponerande och inspirerande!

6 Sanna Preifelt ❤:

skriven

Åh, jag känner igen känslan, ibland duger liksom inget av det en gör. Ibland behöver en bara ta sig över uppförsbacken, så är allting okej igen. Jag tycker att din blogg är fantastisk, och jag tycker inte det märks i princip något alls om att du känner dig nere eller att du har en bloggsvacka. Jag gillar dina inlägg ändå, men har som sagt inte lagt märke till att det skulle vara något! KRAM ❤

Svar: Fina du! Det har faktiskt inte varit någon svacka heller det är bara en lustig känsla som smyger sig på om att jag liksom inte förtjänar att ha en massa läsare som kikar in här varje dag. Så dumt egentligen :p
Sandra Lundin

7 MALIN:

skriven

Vilka underbara bilder, och vilket underbart inlägg!

8 Stina - Tillvaron.se:

skriven

Så bra inlägg! Har massa härliga tips uppskrivna i telefonen nu att sätta tänderna i :)

Jag förstår känslorna kring din svacka men vill komma med massa pepp för jag tycker så oerhört mycket om att kika in är. Du har en så härlig blogg som liksom prickar in allt; välskrivna texter, vackra bilder och en stor inspirerande variation på inläggen :)

9 Beatrice:

skriven

Älskar den här listan. Och älskar dina tips också! Bra det där med läkar-grejen, hatar att gå till läkaren...

Apropå trädgårddrömmar, måste berätta! Sprang omkring lite på stan i Lund idag efter introduktionsträffen i skolan, och typ köpte almanacka och överstrykningspennor och sånt därnt som man kan ha när man pluggar (och lite läppstift och nagellack, för ibland får man väl unna sig sånt också va?). Och så gick jag spontant in i en liten trädgårdsaffär jag hört mycket bra om, för det stod rea på fönstret, och gissa vad jag hittar!? Som jag letat efter sen jag flyttade hemifrån? EN MONSTERA! FÖR 69 KR!? Så den köpte jag nöjt och promenerade till tåget, hehe. Var bara tvungen att skriva av mig, är så himla, himla glad och nöjd att jag knappt vet vart jag ska ta vägen!

10 Wilda:

skriven

Har inte så mycket bra att säga, men tänkte fortsätta tjata om att du är en inspirationskälla. Det är inspiration jag tänker på när jag kommer in här, vad du än skriver om eller tipsar om. Du gör en platt dag tredimensionell. Tack för det! Puss!

11 Wilda:

skriven

Har inte så mycket bra att säga, men tänkte fortsätta tjata om att du är en inspirationskälla. Det är inspiration jag tänker på när jag kommer in här, vad du än skriver om eller tipsar om. Du gör en platt dag tredimensionell. Tack för det! Puss!

Svar: SÅ fin kommentar. Tack snälla du <3
Sandra Lundin

12 ISA:

skriven

Åh, hoppas folk nappar på mitt russin-på-macka tips :) fint att du skickar vidare allas tips! Puss <3

Svar: Haha jag ska bara köpa sånt bröd sen lovar jag att testa :D
Sandra Lundin

13 Småstadsfrun:

skriven

Tackar för massor med fina tips! Blev lite extra glad i själen när jag läste och insåg att det var ganska "billiga" tips och inga i stil med " åk till bahamas" eller "köp en ny 50-tummare".
Mer av den enkla men vackra!

14 corneliaeriksson.blogg.se:

skriven

ÅH vad mycket underbara tips <3 Detta inlägg får man gå tillbaka till när man känner att man behöver lite måbragrejer. Missade själva tipsa-här-inlägget men kan slänga in några här istället.. Umgås, kramas, lyssna. Alltså typ med farmor, morfar och de där, det finns alltid massor med historier man inte har hört, och det finns alltid fika. Sortera saker, inget ger en sådan lättnadskänsla som att ha rensat och gjort i ordning i garderob/skafferi/förråd. Läs Livet efter dig. Typ finaste boken någonsin, eller åtminstone en av de allra finaste historierna jag läst.

15 corneliaeriksson.blogg.se:

skriven

Och du, förresten. Det där med Dalarna. På riktigt, seriöst, ärligt och allt det där, JA, kom. Liksom, vad har man att förlora på det? Säger man inte alltid att man ska vara mer spontan, leva i nuet och sådant? Jag kan behöva träna på min sociala kompetens och att våga möta nya människor. Bor tyvärr väldigt, väldigt trångt men det finns ett billigt vandrarhem jättenära där jag bor, precis vid sjön. Vi kan ro ut med farmors eka och bada från båten, smyga på trolltanten, äta massor av glass och gå på loppis. Och om jag är alldeles för tråkig eller om vi typ hatar varandra kan du ju helt enkelt bara åka hem, haha! Bra va?

Svar: Haha har svårt att se att vi skulle hata varandra ;) Men ja, jag gör jättegärna allt det där med dig! Trolltanten lät mest spännande :P Var i dalarna bor du? Och när är det som vackrast egentligen? Så pepp!
Sandra Lundin

16 myawesomedays.blogg.se:

skriven

Åh vilka härliga upplyftande tips. :D Tack

17 corneliaeriksson.blogg.se:

skriven

Lite dumt att det inte går att svara på din svarskommentar, men jaja, du får en till kommentar istället :)

Haha, vad bra! Jag bor i en by som heter Vika, om du kollar på en karta så ligger Falun, Borlänge och Hedemora som en triangel, och mitt däri ligger min by. Det är nog finast i Juli tror jag, när det blivit lite varmt i vattnet.

Svar: Amen perfekt, då kommer jag när vattnet blivit varmt :DD
Sandra Lundin

18 Ellen Lindberg:

skriven

Helt klart bra tips! Ska ta mig igenom denna lista och kika ordentligt, verkar vara en guldgruva!

19 corneliaeriksson.blogg.se:

skriven

WOHO! Shit, jag längtar verkligen! Superkul ju! :D

20 Zara:

skriven

det har kommit en ny podcast om psykisk ohälsa som heter #jagärsjukihuvudet. Tips!

Kommentera här: