Pay it forward

Det allra finaste jag vet är när man kan skicka vidare kunskap, erfarenheter och känslor till någon annan som behöver dem. Min podcast är ju ett ypperligt exempel på ett sånt forum där jag verkligen försöker göra just detta. I julas läste jag Meningen med hela skiten av Nina Åkestam och det är en hel bok fullproppad med livsvisdom, handfasta tips (både från henne själv och psykologer) samt en extra pepp till alla de som någon gång gått in i väggen eller blivit deprimerade.
 
När man skriver en bok så antar jag att ett mål är att den blir köpt så att man tjänar lite pengar på sitt arbete. Men jag hoppas att en större del av en vill att den ska bli läst och komma till nytta för någon annan. Därför hoppas jag innerligt att jag inte sårar Nina genom att göra det jag nu har planerat.
 
Jag vill nämligen skicka vidare den här boken till någon annan. Till någon som behöver få se livet på ett annat sätt och som behöver förstå meningen med hela skiten. Denna någon ska efter att hen läst ut boken skicka vidare den till någon annan som behöver samma sak. En slags kedja där vi alla får ta fasta på den här visdomen. Min önskan är såklart också att ni låter bli att anteckna något på de sidorna som finns avvarade för det och att ni känner att ni inte vill ge er ifrån boken när det väl är dags. För då är mitt absolut bästa tips att gå ut och köpa ett eget exemplar som ni kan spara för alltid. 
 
Jag ska skriva en mer utförlig recension på boken en annan gång och dessutom dela med mig av en övning som påverkade mig väldigt mycket. Men för nu vill jag att någon ska plita ner ett "jag vill ha den" i kommentarerna (var dock medveten om att du måste föra det här vidare sen) och för att slippa lottning tänker jag att den som är snabbast blir den som får en bok på posten.
1 Jenny:

skriven

Hej! Superbra idé! Jag skulle jättegärna vilja läsa boken och starta året med ny kunskap och inspiration. God knows att jag måste lära mig "meningen med hela skiten" :)

Svar: Fint Jenny! Jag har en liten idé om hur vi kan göra med detta så du kan väl maila din adress till mig på [email protected]? :)
Sandra Lundin

2 Astrid:

skriven

Åh, jag vill ha den. Precis vad jag skulle behöva...

3 Astrid:

skriven

Åh, jag vill ha den. Precis vad jag skulle behöva...

4 Astrid:

skriven

Åh, jag vill ha den. Precis vad jag skulle behöva...

Svar: Tyvärr hann Jenny före den här gången men jag hoppas att boken landar hos dig så småningom på något sätt :)
Sandra Lundin

5 Astrid:

skriven

Åh, jag vill ha den. Precis vad jag skulle behöva...

6 Hanna:

skriven

Alltså, hatten av för det här initiativet! En så himla fantastisk idé!

7 Daniella 🌙:

skriven

Åh, vilken fin idé! Får jag hänga på om jag länkar till dig?

Svar: Menar du att göra likadant med en egen bok? Självklart :D
Sandra Lundin

8 Daniella 🌙:

skriven

Åh, vilken fin idé! Får jag hänga på om jag länkar till dig?

9 Elin:

skriven

Det lät ju hur smart som helst! Som i en film jag sett som jag nu glömt bort titeln på. Hur är boken uppbyggd? Är det löpande text eller lite uppdelat om du förstår hur jag menar? Blev lite småsugen på att testa läsa den:)

Svar: Boken är uppbyggd som så att texten är löpande men avdelad med lite övningar emellanåt. Det är såklart fakta inbundet i boken men det är ingen renodlat fackbok utan väldigt lätt att läsa. Nina skriver både personligt och smart på samma gång. Läs den! :)
Sandra Lundin

10 Timeoftiger:

skriven

Ser fram emot en recension!

11 Ina:

skriven

Väldigt bra idé. Eftersom så många kommenterat före mig och chansen är förlorad så att säga :) så kommer jag att beställa hem boken och sedan i min tur ge den vidare.

Svar: SÅ FINT! :D Blir så glad.
Sandra Lundin

12 Hedvig:

skriven

Men vad fin idé!! Och åh vad jag är nyfiken på den boken, måste se till att läsa den snart!

Svar: Ja, gör det! :)
Sandra Lundin

13 Matilda:

skriven

Vilken bra idé!

14 Charlotte:

skriven

Bästa idén! :)

15 Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ:

skriven

Vilken bra idé u har kommit på. Super smart ju. Ser att någon annan redan hunnit före med att vara först så jag hoppas de får mycket glädje av boken:)

16 Sarah:

skriven

Briljant idé! Hoppas den skickas vidare till mig någon gång i ledet! Det hade varit roligt att följa var boken hamnar och hos vilka den hamnar :)

Svar: Det gör den nog förhoppningsvis! Skickar med din adress och en uppmaning om att den ska skickas till dig sen :)
Sandra Lundin

17 :

skriven

Hej!
På tal om ingenting är jag superpepp på att odla smultron i vår. Har noll odlingskunskaper överhuvudtaget, men har av någon anledning fått för mig att smultron vore mysigt!Så min fråga är dels om det är möjligt att odla i kruka inomhus, och hur/ när man gör det? Gärna en väldigt pedagogisk beskrivning... Tack på förhand!

Svar: Du fick ett svar av Mikaela som skrev såhär:Plus svar till kommentar 17: Jag har odlat jordgubbar i kruka i två somrar, dock på balkongen och inte inomhus. Men det borde kanske gå inomhus med om du har ett väldigt soligt fönster. Köp en planta typ på Plantagen eller liknande växtbutik någon gång i vår, maj kanske :)

Jag har själv testat att odla smultron från frö men tycker att det är SUPERSVÅRT för de ska liksom stå i kylen och sådär. Därför köper jag plantor och det är mitt råd till dig också, de tar sig väldigt fort och ger ofta mycket smultron. Jag odlar mina i krukor utomhus men är osäker på om det funkar inomhus. Det beror helt på hur mycket ljus du har och hur bra luft osv. Men testa vettja :)
Sandra Lundin

18 K- S:

skriven

Sånt här värmer hjärtat att läsa. Goda gärningar, mer sådant till folket! Jag har ideellt uppdrag som jag brukar ge mig själv en klapp på axeln för men fler av den här sorten ska nog också kunna uträttas :) Tack för att du inspirerar!

19 linda:

skriven

Vilken fin idé! Men själv stryker jag under, kladdar och gör taxöron i mina böcker så skulle nog inte vara den bäste deltagaren på det här ;) dessutom har jag svårt att lämna bort böcker jag tycker mycket om. :P

20 La Linda / Better Bloggers:

skriven

Gud vilken fin sak att göra. Älskar när man ger en bit av sin själ på det här viset. Jag ska nog köpa mig en egen så att jag får använda min rosa överstrykningspenna. :)

21 F R I D A ▴:

skriven

men gud vad fint!! vill ju egentligen säga "jag vill ha den" men kommer bortse från det och säga "hon ska ha den" för hon hade älskat detta. så skickar bloggadressen till min allra käraste vän istället :)

22 Mikaela:

skriven

Vilken fantastisk idé! Åh, den skulle gärna få komma till mig någon gång, varit sugen på att läsa den faktiskt. Är det meningen att det ska bildas ett läsled här bland kommentarerna eller är det fritt upp till den som får boken att ge vidare till vem hen vill?

Plus svar till kommentar 17: Jag har odlat jordgubbar i kruka i två somrar, dock på balkongen och inte inomhus. Men det borde kanske gå inomhus med om du har ett väldigt soligt fönster. Köp en planta typ på Plantagen eller liknande växtbutik någon gång i vår, maj kanske :)

Svar: Först tänkte jag att personen som får boken ska få ge vidare den till någon, vem som helst men ni var så många som ville ha den så jag tror att jag skriver upp era adresser så får den gå runt till er och sen får den sista personen på listan göra samma sak :)
Sandra Lundin

23 Ninni - Vimsiga mamman:

skriven

Tack så jättemycket :)

24 Beata:

skriven

gud så fin idé!

25 MATILDA:

skriven

Så bra och fin idé :)

26 isolde:

skriven

stort tack till inspirationen!

27 Kajsa:

skriven

Vilken himla superbra idé!

28 Charlotte Luxhøj:

skriven

Hey Sandra, jeg er enig - en super god idé. Og jeg har også tilsluttet mig den, og lavet min egen udgave. (Se linket om du har lyst.)

http://charlotteluxhoej.com/2015/01/12/pay-it-forward-not-only-a-good-idea/

Mange varme hilsner,
Charlotte

Svar: Du är så fin!
Sandra Lundin

Kommentera här: