Den rackarns tårtan

Det är lördag, sista helgen i januari och som man skulle kunna gissa så yr snön utanför fönstret under en jämngrå himmel. Under förra årets sista månader tröstade jag mig med att ljuset skulle återvända så fort snön kom, jag menar vitt = ljust. Men så har det alltså inte varit. För att råda bot på denna oändliga trötthet som bosatt sig i mig har jag bunkrat upp med vårlökar och blåbärsris i hela vårt hem. Idag bestämde jag mig även för att lyxa till det ordentligt och baka tårta till mig och Viktor.
 
Men. Alltså. Det finns nästan ingenting i hela världen som kan få mig på så dåligt humör som ett misslyckat bak. Jag är för det första rätt dålig på att baka redan från början men kan ofta rädda det ifall bakverket i sig är gott. Utseendet spelar ju inte så stor roll om fikaupplevelsen är gudomlig. Den senaste tiden har jag dock märkt att jag behöver bli mer källkritisk när jag letar recept på nätet för det är alldeles för många som faktiskt är under all kritik. När jag i fyra timmar stått och gjort tårtbottnar och kokat vaniljsås från scratch förväntar jag mig att det ska vara ett pangrecept som får mig att trilla ihop av godhet. Inte att hela tjosanet ska smaka ägg och enbart ägg?
 
Har försökt rädda den med en fyllning av jordgubbar + fläder + vaniljsås samt en frosting med fläder i så nu ska jag sätta på lite kaffe och se om det var värt besväret. Annars vet jag inte alls vad jag ska göra för att råda bot på den här vinterdeppiga lördagen.
1 Cornelia:

skriven

Om den nu inte skulle smaka fantastiskt trots allt du gjort, så ser den helt UNDERBAR ut!! Vilken vacker skapelse. Och det här med att råda bot på tröttheten... Jag vet inte, jag försöker utnyttja vintern på alla sätt det går. En skidtur på sjön innan frukost, några slappa timmar plugg/bildfix i sängen och nu är det dags för ett pass på gymmet. Ikväll ska jag och några kompisar ses i pulkabacken och leka loss!! Innan jag åker hem ska jag svänga in på maxi och köpa en bok jag velat ha lääänge, och kanske något gottigt. (Om du nu jättegärna ville veta vad jag gör idag hehe). Iaf, hoppas tårtan smakar! :)

2 min tekopp:

skriven

Hittade precis hit till din härliga blogg och har läst igenom en hel drös med inlägg som jag verkligen gillar. Hit kommer jag att komma ofta ;-) Och du, tårtan ser ju helt galet god ut!

3 Beatrice:

skriven

Om tårtan inte funkar, så är ju en sats kolakakor inte långt bort!? Icas recept gillar jag mycket, och dessutom tar det ju ungefär 25 minuter som längst ;) Hoppas det blir bättre, tårtan ser otroligt fin ut! (inte otroligt god, men det är för att jag inte gillar tårta alls, haha)

4 Maria Ekblad:

skriven

Åh den ser ju himla fin ut iallafall. Synd att den inte smakade något? Vad grym du är som bakar tårtor bara sådär en lördag ändå :D Och håller verkligen med om vinterdeppen...

5 kaneli:

skriven

Smaken åsido, tårtan ser gudomlig ut i varje fall!

6 maja.:

skriven

den ser väldigt fin ut, tårtan.

7 Klara Amanda:

skriven

Den ser å andra sidan så himla god ut! Mmm. Tårtbottnar är lite luriga tycker jag, för ofta upplever jag att de behöver stå ett tag innan de får rätt smak. Kanske försvinner den äggiga smaken på några timmar?

8 Emelie:

skriven

Supersöt tårta!Synd att den inte smakade så underbart som en tårta ska :( vanliga "sockerkaksbottnar" är inte riktigt min grej (tycker de är för torra) så jag brukar göra en blondie (kladdkaka utan kakao) och sedan baka den liiite längre typ 5 min så att den forfarande är saftig men inte för kladdig.
Ibland blir ju tårtor godare när de får stå och gotta till sig över natten, så jag håller tummarna för att din också gör det ;) Ha en fin helg!

9 Anonym:

skriven

Guuud vilken tårta!! Får jag komma på fika? :D haha!

Ja visst är kameran fin :) Jag fick en till gammal kamera utav min morfar idag :) Jag ska fixa en hylla vid min kontorshörna där dom ska upp. Jag fyndade även på second hand ett gammal ljusinstrument där man kollar av vilka inställningar man ska ha :)

Hoppas du har en fin helg. Kram

10 Charlotte:

skriven

Skickar igen. Glömde skriva vem det var från ;)

Guuud vilken tårta!! Får jag komma på fika? :D haha!

Ja visst är kameran fin :) Jag fick en till gammal kamera utav min morfar idag :) Jag ska fixa en hylla vid min kontorshörna där dom ska upp. Jag fyndade även på second hand ett gammal ljusinstrument där man kollar av vilka inställningar man ska ha :)

Hoppas du har en fin helg. Kram

11 AngelicasVärld:

skriven

Den ser iaf smashing ut!!

12 Amanda Jonsson:

skriven

Synd på 'ägg och mer ägg'-smaken (om det inte gick att rädda) men den var SJUKT fin. Wow!! Vilket verk.

13 Emma Nilsson:

skriven

Det blev ju i vilket fall som hemskt fina bilder, hur tjusiga som helst!

14 Sofie:

skriven

Den ser ju onekligen god ut iaf och jordgubbar med fläder brukar sällan bli fel:) Till tröst så tycker även jag som jobbar med att baka, att det är svårt att baka hemma, blir sällan som man har tänkt sig.
Varma hälsningar,
Sofie

15 Mikaela:

skriven

Men det var ju en väldigt vacker tårta i alla fall! Synd på smaken bara. Jag bakade också idag för första gången på hur länge som helst, det blev scones till frukost! Men de gick åt så fort så jag hann inte fota :P

16 ISA:

skriven

Sandra.. jag tror du lider av en slags perfektionism som vi måste jobba på tillsammans! okej? ;) tårtan ser supersmarr ut och är det säkert med ;)

Svar: Haha det kanske jag gör men INTE i detta fallet, såå äcklig tårta :P
Sandra Lundin

17 Ett Privat Liv:

skriven

Otroligt vacker tårta, den ser jättegod ut! :)

18 onormaltnormal.blogg.se:

skriven

Vad surt när saker inte blev som man tänkt

19 GoForFit:

skriven

Vilken skapelse! Riktigt fin!

sv: Verkligen! :))

20 Ellen Lindberg:

skriven

Det är så himla tråkigt när det inte lever upp till smakförväntningarna. Hur som helst, den SER iallafall gudomligt vacker och god ut!

21 Kajsa-Stina:

skriven

Åh gud vad gott det ser ut! Den ser verkligen helt fantastisk ut och jag är övertygad om att den smakar precis lika gott som den ser ut <3

Svar: Gulligt att ni verkar ha så höga tankar om min bakkonst, men det här var faktiskt inte en god tårta ;)
Sandra Lundin

22 Aaa:

skriven

Finns ingenting drygare än dåliga/halvdåliga recept! Varför lägger man ut sådant? Själv är jag konservativ och håller mig till böckerna, alt någonting som jag har smakat själv.

23 Småstadsfrun:

skriven

Ojojoj vad jag håller med dig! Vi pratade nyligen om detta receptfenomen, jag och min mamma. Hon menade att det var bättre förr när man delade med sig av bra och beprövade recept vänner emellan. Man visste att de fungerade. Nu är det annorlunda. Det gäller att vara källkritisk. Fast jag använder nog egentligen inte så många recept "utifrån" utan tycker mest om att finna inspiration tex smaker och utseende.

Om inget annat så var din tårta i alla fall väldigt fin att titta på ;)

24 Emma:

skriven

ååh vilken fin tårta!! :o

25 Victoria:

skriven

Mina tårtbottnar smakar aldrig gott så har lärt mig KÖP. Testat att göra vaniljkräm 2 gånger, ena gången bara blask andra gången fin konsistens men smakar ÄGG - så lärt mig att KÖP :P
Då blir det iallafall gott & man sparar tid.

Svar: Superbra tips, ska också köra på det nsäta gång!
Sandra Lundin

Kommentera här: