Recept: Äppeldricka

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Det finns vissa råvaror som känns extra bra att alltid ha hemma eftersom man kan trolla fram flera olika rätter ur dem. Potatis är definitivt en sån sak som kan serveras på säkert hundra olika sätt. Jag gillar även köttfärs (trots dess, faktiskt, rätt motbjudande namn) och ägg men en sak som jag ofta glömmer och som är minst lika bra på att förändra sig själv är äpplen! En sån fenomenal frukt som passar på alla möjliga vis och som man, om man har tur, kan få gratis varje höst då de är i säsong. Här kommer ett i raden av alla de äppelrecept som kommer dyka upp här inom den närmaste framtiden.
 
Efter att vi varit och plockat äpplen i en trädgård för några veckor sedan satt jag inne på ett helt gäng äpplen som jag ville testa på lite olika saker med. Samma dag dök senaste numret av Buffé ner i vår brevlåda och däri fanns ett recept på en äppeldryck som jag tänkte skulle passa bra till ändamålet. Och om det gjorde! Här behövs inga musteri eller andra krångliga grejer utan receptet var busenkelt. Dock tar det tre dygn för drickan att bli färdig, men det var så värt det. Tänk bara på att välja ut äpplen som smakar riktigt bra eftersom detta såklart även påverar smaken på drickan. Jag valde en sort (vet tyvärr inte namnet) som hade en bra balans mellan sött och syrligt eftersom jag gillar min äppeldryck precis så. Man behåller även skalet på när man gör drycken så väljer man äpplen med rött skal så får den en härlig rosa nyans.

 
Äppeldricka
 
6 liter vatten
3 kg äpplen
1 msk citronsyra
1 tsk natriumbensoat
4-5 dl strösocker
 
Koka upp vattnet och låt det sedan svalna. Kärna ur och skär äpplena i bitar. Blanda vatten, äpplen, citronsyra och natriumbensoat i en stor bunke och låt stå i kylskåpet i tre dygn. Rör om då och då.
Sila och rör i socker i saften. Rör tills sockret lösts upp och häll därefter upp på väl rengjorda flaskor.
 
Jag la även ner två kanelstänger i bunken och på så sätt fick saften en extra härlig smak. Saften går även att förvara i frysen om man inte dricker upp all på en gång.
 
1 Johana Duggin:

skriven

det där ska jag nog testa på :D

2 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Härliga bilder!

3 SA:

skriven

Hej! Jättefina bilder som du har till dina inlägg i bloggen!
Hälsningar /SA

4 Cecilia Andersson:

skriven

åh vad mysigt och gott det såg ut!

5 Ida - foto & häst:

skriven

gud så gott! måste testas, och så fina bilder :D
sv; åhh tacktack ❤

Kommentera här: