DIY: Handdukshängare

 
OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
När vi flyttade in i vår lägenhet förra sommaren var den fullkomligt totalrenoverad. De hade alltså inte bara tapetserat om och lagt nytt golv utan både kök och badrum var helt utblåsta när vi fick komma på visning. Vi blev supernöjda med reslultatet, vår hyresvärd valde bara ljusa tapeter (förutom en fondvägg i köket som jag hatar men som viktor älskar. Typiskt att den enda saken han verkligen bryr sig om i lägenheten är något jag helst vill slippa...) och allt kändes tip top. Men efterhand som tiden har gått så har jag börjat ändra på lite saker här och lite saker där som jag tänkt har kunnat bli ännu mer VI och idag tog jag tag i ännu en sådan sak.
 
Bara för att man hyr sin lägenhet tycker jag inte att man behöver bo i den standard som någon annan satt för dig. Det är helt okej att byta knoppar och handtag så länge du sparar originalen och kan montera tillbaka dem innan eventuell flytt. I våra två badrum såg handdukshängarna ut som ovan, något som jag nu upptäckt inte riktigt är vad jag vill ha och nu när jag ändå är inne i någon slags fas där jag vill lägga fokus på just dessa två rum så fick de sig en liten makeover idag.
 
För detta projekt behöver man någon slags rund ring. Jag använde ringen från en broderiram jag köpt för en femma på loppis. De kommer ofta i olika storlekar och därför valde jag en liten till handdukarna och en stor till våra badlakan. Du behöver även en bit läder som du kan sätta fast hängaren i och valfria skruvar att göra det med. Jag ville ha mässing men då vår byggaffär inte sålde några skruvar i den färgen köpte jag möbelspik istället och ska visa er här nedan hur jag löste allt. En sax, en hammare och en borrmaskin är verktygen du behöver ha hemma för att ro hem det här projektet. Nu kör vi!
 
Först av allt: skruva ner den befintliga hängaren.
 
Under min satt det två stora metallplattor vilket jag kanske inte riktigt hade räknat med. Därför fick jag anpassa min egen hängare så att själva handduken hänger så att den täcker hålen. Sånt man inte riktigt kan göra något åt ju, så man får försöka lösa det på bästa sätt!
 
Jag använde mig som sagt av en bit läder för att hänga upp ringen. Som ni ser på bilden har jag vikt den över varandra och satt i två skruvar men även lämnat en bra bit över. Detta är för att senare kunna gömma skruvarna med möbelspiken.
 
Vik ner den extra lilla flärpen så att den täcker skruvarna men även går en bit upp på väggen.
 
Banka i en spik precis under skruven och en precis över.
 
Sen är det klart! Bara att hänga på handdukarna och hoppas på att hyresvärden inte är en bloggläsare (och om du läser det Kicki så lovar jag att fixa i ordning allt tills vi flyttar :P ).
1 lovisa:

skriven

åh stiligt! men får en verkligen borra/spika i hyresbadrum? :O :O

Svar: Vi har satt upp badrumsskåp och grejer i tidigare badrum och fått tillstånd då. Nu har jag inte frågat men tänker att jag i värsta fall får betala en ny plastmatta om det vill sig riktigt illa den dagen vi flyttar.
Sandra Lundin

2 Mikaela:

skriven

Gud vad fint det blev! Jag hatar vår hyresrätt, eller snarare de gula tapeterna som är överallt. Tack vare dom så hatar jag numera gult som färg. Och vi får inte riva bort dom och måla väggarna istället - för på tapet ska det vara tapet. Och så vill de att man ska betala över 3000 per rum för att göra om. Det går inte riktigt med min studentekonomi :(

3 AngelicasVärld:

skriven

Super fint!

4 Mikaela:

skriven

Svar på sticklingsbyteidén:
Alltså JAAA vilken bra idé! Eller kanske en grupp av något slag (fb)? Jag har dock inga sticklingar just nu :( Eller jo, jag har nog någon jordgubbsreva! Det kan jag bidra med!

5 Liborius:

skriven

fint!!

6 Mirjam Wallmark:

skriven

Åh riktigt snyggt! :)

7 Sofia - Vardag&Foto:

skriven

åhh så fint :)

8 livet med Asperger och kronisk smärta:

skriven

svar: bättre sent än aldrig sägs de;)

9 Lydia:

skriven

Vad bra det blev!

10 Vicky:

skriven

alltså! händiga människor fascinerar mig så. jag är rätt kreativ när det kommer till skrivande och sånt, men att jobba med händerna är jag alldeles för dålig på. tack för inspiration!

11 Amanda Jona [SPONTAN]:

skriven

Åh vad fint det blev! :)

12 Emelie:

skriven

Alltså du är ju fenomenal :D Så snyggt!!!

13 Pauline:

skriven

blev ju supersnyggt!

14 Sofia:

skriven

åh vad fint!

15 Isabelle:

skriven

Snyggt!! Smart idé! :-D

16 ♀ THE REVOLT ♀:

skriven

Det blev snyggt, dock måste jag ändå säga att jag tyckte om den innan bättre :o men det var iaf kreativt av dig! Good Job!:DD

17 Cornelia:

skriven

Snyggt! :D

18 Boel:

skriven

Himla snyggt :D

Sv: Det är väldigt gott :) Ja testa på ^^

19 marina:

skriven

sv. Tack så mycket. :)
Det blev ju superfint! :) Men är ni inte lite rädda för att få fukt/mögelskador när du bara spikat in spik utan att liksom täta hålet med något?

Svar: Spiken sitter bara i lädret så det är ingen fara :)
Sandra Lundin

20 Karin:

skriven

Så snyggt

21 Ina:

skriven

Riktigt snyggt. Älskar detaljer som egentligen är så enkla men ändå så genialiska!!

22 Ina:

skriven

Riktigt snyggt. Älskar detaljer som egentligen är så enkla men ändå så genialiska!!

23 Emelie:

skriven

Snyggt! :D

24 my:

skriven

Det blev jättefint :D

25 Ida - foto & häst:

skriven

åh så snyggt det blev!! :D
sv; åh tacktacktack fina du ❤

26 Liza Ludvigsson:

skriven

Nej men gu så snyggt!! Vilken smart ide!

27 Julia Müller-Sandvik:

skriven

Toppenfint :D

28 Victoria:

skriven

Så snyggt det blev, du är väldigt iderik & händig må jag säga.
Snyggt badrum också, jag vill också ha ett nytt badrum, men det kostar ju en slant.

29 Mamma Mindy:

skriven

Snyggt :)

Kommentera här: