Recept: Bröd i gjutjärnsgryta
25 g jäst
Har sett en del gjutjärnsbröd och tänker varje gång att det där, det ska jag prova! Är precis som du och har svårt att lyckas bra med "vanligt" bröd, så borde verkligen ge det en chans.
Muuuma, vad det ser gott ut! :)
Tack för detta recept, jag skall absolut testa och baka brödet någon dag! :)
vad snyggt bröd det blev! kul och annorlunda att göra i en gjutjärnsgryta också :) måste jag prova!
Åh, min sambo bakar det där brödet. Urgott! (och ja, jag har faktiskt förkläde när jag bakar, sölar så med mjölet.. :-P)
Jag har tänkt baka eget bröd sååå länge men det har inte blivit av! Jag har faktiskt förkläde ibland när jag bakar, har ett superfint blommigt turkost förkläde! :D
I hear ya, har ABSOLUT INTE tålamod till att baka med surdeg. Men detta måste jag ju testa!! Har alltid trott att de där gjutjärnsbröden som instagram svämmar över av är jättekrångliga att få till!
Väldigt fina bilder förresten :*
Hur stor gryta använde du? Hir många liter rymmer den?
Det där ser jättegott ut! En spännande idé :)Sen har jag ett tips om bröd och det är att skippa att lösa upp jästen i vätska, särskilt inte i varm vätska! Har man degblandare är det en onödig risk! Gör man för hand kan man smula jästen mycket smått och vara extra noggrann. Dessutom behöver man sällan ha varm degvätska alls, tålamod är pålitligare :) En del säger att man ska vänta med saltet tills degen är färdigknådad men då brukar jag glömma bort det så jag hivar i det direkt. Men att baka i gjutjärnsgryta måste jag testa
MEN WOW!? Jag måste ha en sån gryta! Undrar om det funkar med en keramik? Ska googla
Det fungerar nog, bara att förvärma den precis som gjutjärn tror jag! Då ska jag baka, blir nog vört :)
Måste prova! Hur mycket morötter brukar du ha i om väljer att ha det?
skriven
Undrar om vår Le Creuset-gryta funkar för det här!? Är mest nyfiken på om kroppen på locket håller för ugnsvärme, men det kanske går att ta reda på. Låter annars jättespännande och supergott! Kan tänka mig att både Timjan och Rosmarin skulle smaka bra som kryddning i också!