Recept: Granskottssirap

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
 
Nämen, vad är detta för gröna små skott?
 
 
Zooma ut lite, tack!
 
 
Tadaaa! Det är ju massa härliga ljusgröna granskott som bara väntar på att få bli plockade.
Av dem tänkte jag göra granskottssirap, något jag aldrig testat innan men som måste vara världens enklaste recept.
 
 
Du blandar nämligen bara lika delar granskott och socker i en burk. Jag hade bara vanligt vitt socker hemma men jag tror att nästan alla sorter ska fungera, till och med sirap.  Se till att det översta lagret är socker och ställ sedan burken i ett fönster som inte har söderläge.
 
 
Så här såg det ut i min burk ett dygn efter att jag blandat ihop ingredienserna.  Om man rör runt i burken inser man att det går riktigt fort för sockret att börja smälta. När det till slut har blivit flytande silar man bort granskotten och får förhoppningsvis avnjuta en sirap som ger en smak av skogen. Men jag återkommer när det är dags!
1 Simon G:

skriven

Vilka fina bilder! Blev sugen på att testa det jag med nu hehe. :)

Svar: Tack så hemskt mycket :) ja, det är verkligen ett spännande experiment. Har ingen aning om hur detta kommer smaka!
Sandra Lundin

2 Stina - Tillvaron.se:

skriven

Men åh vad spännande! Vad kan man använda sirapen till sen när den är klar?

Svar: Ja, det är spännande för jag vet faktiskt inte vad jag ska ha den till :p men till glass, plättar/pannkakor och kex har jag använt min maskrossirap så jag tänker att denna kanske också funkar till det. Men spännande hur den kommer smaka!
Sandra Lundin

Kommentera här: