Min "trädgård" Nr.1

Jag insåg för några dagar sedan att jag behövde göra några inlägg för att presentera alla mina olika "trädgårdar" som jag snackar om hela tiden. Kanske inte så mycket för er skull (vet inte ens om någon är intresserad) utan mest för mig själv, för att jag ligger i riskzonen för att "tappa det" om jag inte börjar strukturera upp alla mina favoritplatser. Anledningen till att ordet trädgård står inom cituationstecken beror helt enkelt på att ingen av dessa små smultronställen egentligen är en trädgård, men de har fått agera som sådan för mig eftersom jag saknar en befintlig. Här kommer alltså första delen och ni bör vara beredda på en hel del mobilbilder med tanke på att jag inte ägde någon riktig kamera förra året.
 
 
Här bor i alla fall vi. I mitten av en länga om tre lägenheter och med en liten uteplats. När vi flyttade in förra året köpte vi ett litet cafébord och två stolar att ha som sittplats och sedan fyllde jag upp resten av platsen med alla mina plantor. Det kändes så lyxigt att ha en alldeles egen uteplats med sol från morgon till eftermiddag (bästa läget!) där vi kunde sitta och inta våra måltider under de varma månaderna.
 
 
Det blev många frukostar i solen, drinkkvällar, grillade måltider och fikapauser på vår altan. En och annan bok lästes och många, många sommarprat avverkades med ansiktet upp mot solen. Men mest av allt blev det tomater. Jag hade aldrig kunnat räkna med att mina tomatplantor skulle bli längre än mig och ge en sån galen avkastning. Vi får se om de trivs lika bra den här sommaren!
 
 
I veckan bestämde jag mig för att det var dags att på riktigt utnyttja denna mysiga plats och faktiskt inreda den lite trevligare. Efter lite kånkande av möbler upp och ner från källaren tyckte jag att det blev riktigt mysigt. En mathörna och en slapphörna (på vänster sida om ytterdörren och tyvärr inte med på bild) blev det men visst ser det fortfarande lite tomt ut? Det dröjer nämligen tre veckor till innan alla plantor får flytta ut, men sen lovar jag att det kommer bli som att sitta och äta i en djungel. Så mysigt!
 
 
I väntan på tomater, chili och olika kryddor fick syrén och förgätmigej bo i det vackra skrinet som min gammelmorfar Holger snickrade ihop för snart 25 år sedan. Jag ångrar lite nu att jag i min ungdoms år fick för mig att måla det vitt men sånt är livet.
 
Lite småfix och förhoppningsvis ett lite större bord väntar innan sommaren sätter igång på riktigt. Men jag vet redan nu att jag kommer spendera många soliga timmar här ute under de närmaste månaderna.
1 Charlotte:

skriven

Gud va mysigt! :)

Kommentera här: