Plommonsylt med kanel & kardemumma

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Det absolut bästa med att odla egna frukter, bär och grönsaker är självklart att få skörda dem. Det finns inte mycket som smakar lika gott som mat gjord på ens egna råvaror. Ett tips för att låta skörden vara extra länge är såklart att frysa in det man har väldigt mycket av, på så sätt kan man plocka upp det hela vinterhalvåret och njuta av en god bärpaj eller liknande. Jag har snålat lite med det eftersom det ändå har känts som att man inte vill slösa upp allt direkt, men nu känner jag att sommaren snart är nära så nu är det dags att njuta av alla godheter!
Förra året blev jag väldigt hooked på att sylta och safta och kunde till slut duka upp en hel marmelad-buffé för alla gäster som sov över hos oss. Min absoluta favorit var den här plommonsylten och igår bestämde jag mig för att koka en ny sats. Passar lika bra på mackan som på gröten och smakar tusen gånger bättre än vad man kan tro!
Plommonsylt med kanel & kardemumma
1 kg plommon
1 st kanelstång
1 tsk kardemummakärnor
1 dl vatten
7,5 dl strösocker
 
Kärna ur plommonen och lägg dem i en kastrull tillsammans med kanelen, kardemummakärnorna och vattnet. Låt koka i cirka en halvtimme tills plommonen är riktigt mjuka och plocka sedan bort kanelstången. Tillsätt sockret och låt sylten koka i ytterligare tio minuter. Ta bort skummet och häll slutligen upp på rena, torra burkar.
1 Cassandra Lagermark:

skriven

Jag vet inte om det kanske bara är på min dator det blir fel, men den ena bilden på din header ligger på texten på inlägget :o Tänkte så du vet! Men det kanske bara är för mig ^^

Svar: Använder du google chrome? Har också upptäckt att det blir så då, men jag använder mig av en design från blogg.se så jag har ingen aning om hur man ändrar :( Men tack för att du sa till!
Sandra Lundin

2 Emilie:

skriven

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i Hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.se

Svar: Oj, vad roligt! Ja, det kan jag absolut göra.
Sandra Lundin

Kommentera här: