DIY: vävning

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
 
När jag för första gången klev in i mina svärföräldrars lägenhet slogs jag av hur översvallande full av böcker, blommor och tavlor den var. Under den perioden hade jag inte mycket till övers för sakerna ovan, jag ville ha ett vitt och rent hem - utan färginslag eller andra plottriga attiraljer.  Eller ja, att vi inte hade några växter berodde egentligen på att jag envisades med att köpa hem orkidé efter orkidé efter att de alla fallit offer för min okunskap.
 
Idag är både växter och tavlor det jag helst använder mig av för att skapa ett ombonat och hemtrevligt hem. Att ha vita och kala väggar bidrar inte till någon hemtrevlig känsla, i alla fall inte här hemma hos oss. Just nu experimenterar jag rätt mycket med olika väggdekorationer och har därför börjat väva för att ha lite andra saker än tavlor att hänga upp.
 
 
Jag köpte mig en liten ram för barn på loppis (ni har säkert alla använt en sån när ni gick i förskolan) och testade att göra min första väv. Den syns på bild här ovan och nu i efterhand måste jag säga att den kanske inte var den mest lyckade ;)

 
Men skam den som ger sig. På nästa väv testade jag att improvisera lite och gjorde tre berg. Jag hängde även upp den i en bit drivved och blev faktiskt rätt nöjd med den.
 
 
Fördelen med att väva är att man oftast har lite överblivet garn hemma som man kan använda och behöver därför inte komma upp i några stora kostnader. Jag köper även nystan som utgår i sortimentet hos min lokala garnaffär och då kostar de alltid runt en tia.
 
 
Dessutom kan man väva med hjälp av nästan vad som helst. Riktiga vävar och ramar hittar man ofta billigt på loppis, men man kan även snickra en egen med hjälp av en träram och lite spik. Jag har även testat på att bara göra hack i kanterna på en pappkartong för att på så sätt kunna bestämma storlek efter humör.
 
 
Men den saken som nog fick mig mest fast i vävandet var att jag äntligen hade något att koncentrera mig på när vi satt och tittade på serier. Jag blir så lätt rastlös och även fast jag tycker om serien vi ser på så behöver jag sysselsätta mig med något under tiden. Att dra en tråd fram och tillbaka visade sig vara perfekt!
 
 
Ifall man inte har vävt tidigare kan man titta på den här videon för att lära sig grunderna. Det är superkul!
 

Kommentera här: