Varm choklad och återhämtning

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Hur fantastisk helgen i Stockholm än var så kanaliserar jag bäst energin jag fick där genom att vara ensam nu när jag väl kommit hem. Jag sitter ju och arbetar själv framför datorn mest hela dagarna men ibland känner jag bara att jag behöver komma ut och bort från all kommunikation. Då tar jag och packar en väska och traskar ut i skogen, det är verkligen mitt happy place.
 
I månadens Kupé (som är mitt bästa resemagasin) hittade jag ett recept på en variant av varm choklad som jag inte testat tidigare. Så jag värmde upp en skvätt, plockade med mig termos och satte mig i skogen för att klura lite på framtiden. Jag skriver både listor med mål & drömmar och bestämmer ett specifikt ord som ska få följa med mig under hela nästa år. Flera stora amerikanska bloggare gör samma sak och jag ska berätta mer om detta när det nya året närmar sig. Tills dess får ni hålla tillgodo med det goda receptet på varm choklad.
 
Varm choklad med vaniljstång och ingefära
 
80 g mörk choklad
5 dl mjölk
2 tsk socker
1 vaniljståång
1-2 cm ingefära
 
Hacka ckokladen i små bitar, skär upp vaniljstången på längden och skala och skiva ingefäran. Värm mjölken tillsammans med alla övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i cirka fyra minuter.
Sila sedan bort ingefäran och vaniljstången och häll upp på termos eller servera i glas direkt. Receptet räcker till 2 personer.
 
Mina muggar är förresten i emalj och passar därför utmärkt som utflyktsmuggar. Ett riktigt bra loppisfynd!
 
1 christin:

skriven

1. Fina (!) bilder
2. känner igen det där med att man förvisso inspireras av och behöver ett miljöombyte då och då
3. men känner igen och sympatiserar ännu mer med det där att nödvändigheten att vara med sig själv på en stubbe ibland.
4. Kram

2 Felicia - Modell:

skriven

Mysiga bilder :)

3 Kimmey ~ Kung varje dag:

skriven

Gott! :)

4 Amanda Jona [SPONTAN]:

skriven

Men jag dör vad det där såg mysigt ut! :)

5 Vicky:

skriven

du är så himla bra på recept! skulle aldrig få för mig ingefära i choklad men nu när jag läser det är det ju givet? grym du är. (och ja, sån källan-pepp! hade inte hunnit lyssna mer än ett halvt avsnitt när jag skrev inlägget om poddar, det var därför du inte var med. har lyssnat ikapp en massa idag, love it!!) puss!

6 Sara - Litet arkiv:

skriven

Oj, så härligt det ser ut. Dricka varm choklad utomhus är så extra gott. Ska definitivt pröva detta recept. Ser fram emot att läsa om ord och drömmar för nästa år.

7 Beatrice:

skriven

Min paranoida sida har tyvärr alltid tagit överhand när jag velat ta skogspromenader, annars älskar jag skogen allra mest såhär mot vintern till. Mest för att där är krispigast luft och för att insekterna somnat eller dött, vilket passar mig utmärkt. Född närmre landet, stadstjej i hjärtat, hehe. Dock himla mysigt med varm choklad i termos!? Barndomsminnen när alla termosar använts till kaffe och allt smakade kaffe efter det, haha.

8 Beatrice Jakobsson - Julkalender:

skriven

Vad mysigt! :)

9 Jasmine:

skriven

Spännande recept på varm choklad! Ingefära och vanilj är älskade smakfavoriter.

Det ska bli spännande att få veta mer om ditt lilla projekt. Jag är också mycket för att skriva - allt från enstaka ord till långa haranger av livets avtryck. Lycka till - och dela gärna med dig.

Kram

Kommentera här: