Recept: Lavendelbiscotti

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Få saker ger mig så mycket nostalgiska minnesblickar som blommor och dess doft gör. Det är så lätt att förknippa riktigt starka dofter med personer eller händelser som i minnet liksom osar av denna blomma. Lavendel är en sån blomma, den kastar mig tillbaka till min farmfor och farfars hus som de bodde i när jag växte upp. De hade just lavendel i en rabatt vid deras ingång och jag tänker alltid på den när jag böjer mig fram och luktar på min egen planta. Minnena från dem bubblar upp och jag kommer ihåg att min faster hade en dansande colaburk i sitt rum som var så himla rolig, jag kommer ihåg många släktmiddagar med brysselkål på borden (ingen favorit, tyvärr), på hur min farmor alltid lyssnade på radio malmöhus i köket och att vi alltid såg på sunes sommar hos dem.
 
Nu ska inte det här inlägget handla om små glimtar ur min barndom, det bara sipprade fram när jag nu satt och tänkte på deras lavendelbuske. Utan det här inlägget ska faktiskt handla om lavendelbiscotti som jag bakade i veckan, något som kan låta kvalmigt och parfymaktigt men som smakar alldeles ljuvligt! Receptet har jag hittat här men i vanlig ordning skriver jag även ut det nedan.
 
 
Lavendelbiscotti
 
3 ägg
2 dl socker
1/4 tsk salt
1 dl rapsolja
4 dl dinkelmjöl fullkorn
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk lavendelblommor
 
Sätt ugnen på 190 grader och plocka sedan två matskedar lavendelblommor som du hackar fint i bitar. Därefter är det dags att vispa ägg och socker poröst men spara ett halvt ägg till pensling. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda med elvisp ihop det till en smulig deg. Knåda ihop det sista med händerna och dela i tre lika stora delar. Dessa rullar du sedan ut till längder lika långa som en bakplåt. För över till en klädd plåt, platta till lite försiktigt och pensla sedan rullarna med ägget.
 
Grädda mitt i ugnen på 190 grader i 30 minuter. Ta ut plåten samtidigt som du sänker värmen till 100 grader. När längderna svalnat lite skär du cirka 60 bitar på diagonalen och låter dem sedan gräddas ytterligare 50 minuter. Stäng därefter av ugnen och låt dem ligga kvar tills den svalnat helt.
 
Att bjuda på en liten biscotti till kaffet passar även den som inte vill proppa i sig stora bakverk. Jag känner mig som en liten tant när jag sitter där med mina små skorpor, och det är ju en av de bästa känslorna jag vet!
1 Sabina (syster) :

skriven

Åh, minnena kom flygandes till mig också :) så härligt det var att vara där och tillsammans med dig och jojo! Kärlek

2 Sabina (syster) :

skriven

Åh, minnena kom flygandes till mig också :) så härligt det var att vara där och tillsammans med dig och jojo! Kärlek

Svar: Ja eller hur :) Kommer du ihåg att de hade tavlor inne på toaletten? Tokigt ju! Puss <3
Sandra Lundin

3 GoForFit:

skriven

MUMS! :)

sv: Helt underbart god choklad!! :)

4 Josefine:

skriven

sv: Ja verkligen.
Tack så jätte mycket, jag hade längre hår förut men har klippt mig :)

5 Beatrice Lind:

skriven

SÅ GOTT!

6 Mikaela:

skriven

Är lavendeln egenodlad också? :)

Jag minns inte när jag satte mina tomater, men det kan ha varit så sent som i början av april eller slutet av mars, så det kanske inte är så konstigt då :) Jag vill också sätta tänderna i en egenodlad tomat snart, har för mig att jag hade i alla fall några mogna vid den här tiden förra året.
Åh, tack vad kul att du tycker det :)

7 Ida - foto & häst:

skriven

åh så gott och fina bilder! :D
sv; jaa de var verkligen supergott!!

8 Moa:

skriven

haha åh vad gulligt! :D Men håller med dig, det är verkligen gott!

9 Anonym:

skriven

Åh men vad gott!! :)

Kommentera här: