DIY: IKEA hack av billyhyllor

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Okej, först och främst måste jag försöka reda ut det här med vad jag egentligen ska kalla mitt rum. Ateljé låter finast och mest seriöst men stämmer kanske minst överens med verkligheten. Studio ligger ungefär på samma nivå men är inte heller hela sanningen. Kontor känns inte alls som mig och pysselrum låter lite fjantigt. Är det okej för er att jag lite malligt sådär kallar det för ateljén helt enkelt? Bra!
 
Då kan vi fortsätta. Jag spenderar så himla mycket tid i det här rummet om dagarna eftersom jag både pluggar och jobbar hemifrån nästan alla dagar i veckan (har fortfarande en tjänst på förskolan men jobbar bara där några dagar i veckan) och därför har det varit viktigt för mig att jag verkligen trivs här inne. Kreativt kaos är inget för mig utan allt måste vara prydligt undanstädat på sin plats för att jag ska kunna slappna av och vara kreativ. Därför passsade mina två billyhyllor väldigt dåligt här inne. Visserligen svalde de väldigt mycket pysselgrejer men att se allting på de där öppna hyllorna fick det att kännas stökigt vilket i sin tur fick mig att känna mig stressad. Därför gick jag iväg till min lokala byggvaruaffär och bad dem såga upp fyra träskivor åt mig som jag sedan monterade på som dörrar. Tanken var att de skulle betsas i någon mörk färg men något gick snett och istället blev de bruna. Och de förblev bruna i nästan ett år.
 
Fram tills igår då jag tröttnade och knäckte en färgburk med en helt makalöst vacker färg irl men som skulle visa sig vara otroligt svår att fånga på bild. Den är i alla fall mörkt petrolblå, är från Alcro och heter Oktan (klicka här för att se den riktiga nyansen).
Rollade på tre lager innan jag var nöjd med resultatet.
Satte även på ett lås i mässing så att dörrarna ska hålla sig på plats. Dörrarna sitter nämligen fast med gånggärn som gärna vill svänga utåt men nu har jag löst även det lilla problemet
 
 Färgen är som sagt lite svår att återge men jag är supernöjd! Både färg, dörrar och lås gick på runt 300 kronor tillsammans. Och hela mitt sinne känns lugnare när allt är bakom stängda dörrar. Out of sight out of mind ni vet.
 
På bilden ovan syns även mitt nyaste tillskott i växtsamlingen, en liten arifolia som min blomtant sa var den nya "it-blomman". Om ni inte sett det någon annanstans får ni komma ihåg var ni hörde det först ;)
 
Trevlig helg kära vänner!