Odling: Plantera om tomater och toppa basilikan

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE
 
20150520_5258
Den senaste tiden har det trillat in lite växtrelaterade frågor som jag tänkte besvara genom den här videon. Där får ni ser hur jag planterar om mina tomatplantor (eller ja, man får bara se en) för sista gången och även hur jag toppar basilikaplantorna. Jag redigerade ljudspåret men det var visst ändå det oredigerade snacket som följde med videon ut på youtube så ni får helt enkelt leva med att det är lite oputsat!
 
Har ni gjort ett inlägg med statusen på era egna plantor får ni gärna dela med er i kommentarsfältet, jag älskar att få se vad ni odlar för något!
 
Vill ni veta mer om hur man ska skörda sina olika kryddor har jag gjort en guide om det som du hittar här.
1 Borgmästaren :

skriven

Ja, det där borde man ta itu med. Att planera för att sedan komma till stadiet plantera om. Tänker varje vår köpa färska kryddor men det strandar varje gång på att vi är bortresta hela juli. Har rationaliserat bort samtliga andra växter så ingen vattnande vän har vi heller. Dessa behöver ju rätt så daglig tillsyn.

2 Borgmästaren :

skriven

Vad hände med min första kommentar. Inträffar allt oftare att Blogger inte tar den första kommentaren utan att den bara försvinner. Tack för inspirationen att komma igång med planteringen. Blir väl endast tanke i år som alla andra år i och med att vi är borta hela juli och dessutom har rationaliserat bort växterna inne.

3 Ella:

skriven

Ja växt tips har man nästan alltid nytta av speciellt om man inte alls har gröna fingrar heheh, kram!

4 Kreater Malin:

skriven

Åh vilket bra inlägg <3<3<3

5 Nastasja:

skriven

Åh, så himla bra tips! Ska ge mig på att plantera om en tomatplanta vi fått av Daniels föräldrar, woopa!

6 Anonym:

skriven

Älskar dina sådana här inlägg! Tack.

7 Jessan:

skriven

Dina filmer! <3

8 A:

skriven

Tycker att det är SÅ kul med dina odlingsinlägg och filmer! Lär mig så mycket och blir så inspirerad av dig :)

9 Viktoria:

skriven

Så mycket inspiration och glädje i de här inläggen+filmerna!
Mina tomatplantor växer så det knakar, så roligt!!
Angående så som du toppar plantorna i filmen, behövs det på tomater? Googlat lite men det verkar inte vara någon som gör?

Svar: Nej gör för tusan inte det ;) Då får nu nämligen inga tomater ;) Det beror i och för sig på lite och du har bustomater eller inte? Men såhär, låt dem växa på i all sin prakt tills i slutet av juli/någon gång i augusti ungefär (beroende på var man bor och hur fort frosten kommer). Har du tusentals blommor då som bara växer på kan du nypa av toppen för då fokuserar plantan på att utveckla den frukt som redan finns (så att du hinner få tomater innan frosten kommer och tar död på odlingssäsongen) istället för att lägga krut på att producera fler gröna stjälkar. Säg till om jag förkalrar dåligt för då ska jag se till att utveckla mitt svar ännu bättre :)
Sandra Lundin

Kommentera här: