Monthly Makers: Magi

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE
20150524_5908
Vad tänker ni på när ni hör ordet magi? Jag tänker på trollstavar, kaniner som dras ur svarta hattar, rökmoln & glitter och magnifika kostymer. För det är nämligen så att bortsett från de magiska kunskaperna så blir jag alltid så sugen på att skafa mig ett signaturplagg i form av en mantel, cape, rock eller annat häftigt plagg som trollkarlar, häxor och allmänt grymma personer (typ Melisandre i Game of Thrones) brukar bära.
 
20150524_5923
Jag försöker vara så öppen jag kan i mitt skapande och den enda riktiga restriktionen jag satt upp för mig själv är att det jag gör ska vara användbart. Det behöver inte ha en funktion utan kan såklart enbart vara vackert men det ska inte vara något jag stuvar längst in i ett skåp och aldrig tar fram igen. Och när jag tänker på mig själv i mantel börjar de där varningsklockorna ringa. Kommer jag helt seriöst gå ute på byn i mantel? Tveksamt.
 
20150524_5930
20150524_5932
Däremot har jag haft en oerhörd dragningskraft till kimonos av olika slag den sista tiden så jag bestämde jag mig för att det skulle bli min grej. Från och med nu går mitt superjag klädd i kimono. 
 
20150524_5938
20150524_5937
Från början till start tog det prick en timme att få färdigt så jag gjorde helt enkelt tre stycken olika. En i tunt och härligt siden, en vit, tjockare och mer jacklik variant samt en längre svart och så söker jag med ljus och lykta på varenda loppis efter fler grymma tyger att pryda min kropp med.
 
Imorgon samlar Jessica ihop alla bidragen så om du skapat något på temat magi under månaden tycker jag att du ska lämna en länk hos henne. Vet du inte vad Monthly Makers är kan du klicka här.
 
Vi är tolv stycken (Agnes, Alicia, Anna Marìa, Annica, Beata, Beatrice, Elsa, Emelie, Jess, Jessica, Mikaela och jag) som håller i utmaningen men ALLA är välkomna att delta.
1 Maria Ekblad:

skriven

Men wow vilken pose på sista bilden. :D Snyggt!

2 Daniella 🌙:

skriven

Åh, önskar att jag kunnat sy!

3 Jenny Olofsson - En Vintage Saga:

skriven

Hur fint som helst ju! Och superanvändbart :D

4 Timeoftiger:

skriven

Kläder är alltid användbara! Och mantel, säg aldrig aldrig...

5 Julia Müller-Sandvik:

skriven

FANCY!! :D Jag tänker Harry Potter när jag hör ordet magi ^^

6 Longevity - en blogg om hälsa:

skriven

Kreativt! Vem skulle inte vilja gå i mantel a la Harry Potter? :-)

7 Alexandra:

skriven

Men gud så fina!!

8 Sandra:

skriven

Men, vilka fina! Vill veta hur du gjorde! Synd att jag är totalt okunnig när det gäller att sy + har ingen symaskin. Men mamma kanske kan sy en åt mig, hehe. Eller får man köpa av dig?? :D

Svar: Tack Sandra! Jag är också värdelös på att sy men det här var så otroligt enkelt! Ska försöka sätta ihop en liten guide att lägga upp :)
Sandra Lundin

9 Stina - Tillvaron.se:

skriven

Men wow vad duktig du är! Jättebra tolkning på temat också, helt i min smak - användbarheten är viktig tycker jag :D

10 Mikaela:

skriven

Älskar hur du tolkade temat! Mantlar i all ära, men kimonos är liite mer användbara kanske ;) Alla tre är sjukt snygga men den vita är min absoluta favorit, så himla fin! Måste lära mig sy alltså...

11 elise:

skriven

SÅ fina!

12 Frida:

skriven

du är verkligen så inspirerande och uppfinningsrik, blir alltid så peppad på upptåg och uppfinningar av att läsa dina inlägg. Dessutom är jag ju personligen alltid för transformeringar av capes/game of thrones utstyrslar till vardagsattiraljer ;)

13 onormaltnormal.blogg.se:

skriven

Vad fina! Låter som ett bra sätt att tänka när man skapar. Fast ibland när jag gör något (syr kläder) så rycks jag med lite och öser på med mönstrade tyger, knappar och band tills det inte går att bära bland folk. När jag ser det du skapar så blir jag så inspirerad av att sakerna ser så enkla och lugna ut. Vilken mångsysslare du är!

14 Anna:

skriven

Superfina ju! Jag fastnade denna månaden också. Och tänkte att om jag fastnar och inte riktigt kommer på något kul har jag ju tappat bort det roliga. Precis som du säger vill jag inte pyssla något som bara stuvas undan utan vill hitta en bra användning.

15 Johan:

skriven

Snygga outfits.

16 Katarina:

skriven

Vad roligt att ha ett plagg som är kopplat tills en superjag! Måste klura ut vilket mitt är, svarta fleecetröjor är det inte iaf även om jag som frys-kott alldeles för ofta boar in mig i en sånt.

17 Jessica:

skriven

Alltså så fina de blev! Önskar att jag kunde göra cape till mitt signaturplagg haha

18 Anna María:

skriven

Jättefina och ett väldigt bra signaturplagg! Vad bra att det var rätt lätt att göra också!

19 FrökenTV, bloggen om tv och film:

skriven

vill ha din klocka... så fin

20 Jess:

skriven

Fattade verkligen inte att du sytt dem själv först, supersnygga! Vill också ha en beskrivning, blev väldigt förtjust i modellen och gillar färgen på den sista lite extra :)

21 Borgmästaren :

skriven

Härlig tolkning av temat och väldigt användbar!

22 Helly:

skriven

Sjukt snygga! Kimonos is da shit måste jag säga. Har fått dille på dem nu, men eh ja - jag köper hellre än syr då mina syskills är rätt så begränsade ;)

23 Alicia:

skriven

Så fina Sandra! Hoppas på en beskrivning för jag tänker att det vore skönt att själv glida runt i en såndär under varma sommarmorgnar!

Kommentera här: