Recept: Upp och ner-kaka med rabarber och vinbär
OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE

Man märker så tydligt att vi bor i ett väldigt avlångt land när man kikar på alla väderrapporter som avges på sociala medier. Alltså de när användaren antingen jublar över solsken eller gråter över regnskurar och grå himmel. Därför vet jag inte hur vädret ser ut hos er idag men trots att jag hade hoppats på fika ute på altanen så har solen inte visat sig alls här hos mig. Det är sånt man får ta såklart och just den smällen blir en aning lite lättare om man har en god kaka som står och blir gyllenbrun i ugnen.
Den här upp och ner-kakan är gjord på en god och saftig sockerkaksgrund men eftersom jag av någon anledning hade en skvätt saffransarom i skafferiet fick även den åka ned i receptet. Detta är ytterst frivilligt och jag tror att det blir minst lika gott utan och annars kan man ju tillsätta lite mandlar eller nötter i smeten. Bären går att variera efter det som finns i frysen eller i affären (man kan använda äpplen så väl som andra bär) så låt inte detta begränsa er. Nu snabbar vi på med receptet så att jag kan kila iväg och fika!


Upp och ner-kaka med rabarber och vinbär
200 g smör
2,5 dl socker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljpulver/vaniljsocker
valfria bär eller frukter
Sätt ugnen på 175 grader och smörj en springform med smör och pudra den sen med vetemjöl. Vispa sockret och smöret poröst och tillsätt sedan äggen ett i taget. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Skiva din frukt ifall det behövs och blanda runt den i lite kanel och socker innan du strör ut allt på botten av formen. Häll på sockerkakssmeten och grädda i mitten av ugnen i 50-55 minuter. Kakan ska vara lite kladdig när du tar ut den. Låt den sedan stå och svalna en stund innan du vänder den upp och ner.
Go bananas med dekoration (som jag gjorde) om du vill annars är den redo att servera precis som den är. Gärna med en klick glass för att göra den ännu ett snäpp godare!

skriven
Mums!