DIY: Förvaringskorg i nät / Vinylställ

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Den här viljan med att vara först ute med något är så dumt egentligen. För jag kan faktiskt bli lite less när jag kikar in på en favoritblogg och inser att jag har planerat prick samma typ av inlägg bara timmar senare. Det spelar ju egentligen ingen roll för man har olika läsare och olika syn på saker så det blir liksom aldrig samma ändå. Men när man köpt hem saker och påbörjat ett projekt som dyker upp på abm innan man själv hunnit posta sitt vill man nästan slita sitt hår. Byt ut alla man mot jag i den senaste meningen och ni förstår vad jag genomgått de senaste veckorna ;)

Som tur är varade krisen bara en yttepyttestund och jag bryr mig bara tillräckligt mycket för att använda de fem raderna ovan för att poäntera det hela! Efter vår lilla ommöblering i vardagsrummet (kommer visa små bitar under tiden som alla projekt blir färdiga) insåg jag att det behövdes en smart och bra förvaring till våra vinylskivor. Idén till den här korgen dök upp i mitt huvud när jag passerade nätet på byggvaruaffären men jag är säker på att den flimrat förbi på pinterest långt innan det. Här kommer i alla fall min take på det hela!
 
Du behöver: Galvaniserat nät (kostade 18 kronor), avbitartång, eventuellt en annan tång att böja med (jag använde skiftnyckel pga hade ingen annan tång), ståltråd, sprayfärg och en bit läder.
 
Börj
Börja med att bestämma hur hög din korg ska vara och knip sedan av de överflödiga rutorna i nätet. Det är rätt enkelt att få det rakt eftersom man kan räkna rutorna på alla sidor för att vara säker på att det blir rätt. Se till att inga vassa kanter sticker ut för det gör så ont att riva sig på dem.
 
Här glömde jag såklart att ta en bild men när du klippt ut grunden till din form ska den se ut såhär ungefär. Jag gjorde faktiskt mina ändar lite, lite högre för att få korgen att se lite mer spännande ut (se sista bilderna).
 
Vik upp kanterna och försök göra det så rakt som möjligt. Lägg gärna en linjal mot nätet när du viker så att du får extra stöd. Jag bockade till kanterna lite extra med hjälp av min skiftnyckel (hade som sagt hellre haft en tång) för att de skulle bli extra stadiga. Vira därefter ståltråd runt kanterna så att de håller ihop ordentligt.
 
Spraya sedan korgen i valfri färg.
 
Till detta adderade jag en liten läderlapp och sedan var den klar. Nu blir det lättare att bläddra bland skivorna än när de bara låg och skräpade på golvet!
1 Linnea :

skriven

Superfin! Bra idé!

2 Agnes - Cashew Kitchen:

skriven

Vad fint!! Och bra idé! Har jämt och ständigt problem med förvaring av vinylskivorna, och sånadär ölbackar hittar en ju inte varje dag på loppis direkt. Ska spara denna idé i mitt medvetande tills jag bor större och har plats att ställa grejer på golvet :) Trevlig dag fina du <3

3 Mia:

skriven

Din är finare! (+ tänk på att abm omsätter miljoner och har många anställda...)

Svar: Haha åh, tack :**
Sandra Lundin

4 Mikaela:

skriven

Haha känner igen mig i det första, hur många gånger har jag inte kommenterat här och ba men det där har jag också tänkt göra!! :P Korgen blev jättefin i alla fall!

5 sandra:

skriven

Fin! Och himla bra musiksmak du/ni har (syftar på Mumford & sons). Har du mer musiktips förresten, har en svacka nu (även om M&S nya Believe är tummen upp!). Du har tipsat om Bright Eyes förut och jag har försökt men har bara fastnat för Take it easy och At the bottom of everything än så länge i alla fall.

Svar: Lyssnar ju nästan aldrig på musik längre :/ Men tänkte göra en vårlista snart och då kanske du kan få lite tips :)
Sandra Lundin

6 Carolina:

skriven

Snyggt och stilrent! Och roligt att skivorna får synas istället för att packas ned i tråkiga backar som hos många andra (mina föräldrar t.ex., hehe). Ha en jättefin torsdag!

7 Cajsa:

skriven

Så himla fint och kreativt!

8 Kreater Malin:

skriven

Så himla fint. älskar detaljen med lädret också. Så fort jag kommer upp ur sjuksängen beger jag mig iväg och köper när och gör mig en likadan. (jag följer inte abm så tycker det var galant att du la upp detta!)

9 Lina Beckman:

skriven

Snyggt! Hade också behövt en trådkorg till mitt vardagsrum, mycket snyggare än lådor och plastbackar... :)

10 Kreater Malin:

skriven

Bart har du köpt nätet förresten? Kollar runt på internet men hittar inget som har kvadratiska hål

Svar: På min lokala byggvaruaffär så jag tror att det ska finnas i de flesta affärer av den typen. Hoppas det i alla fall!
Sandra Lundin

11 Anna María:

skriven

Men jag vet! Är så himla irriterande när det händer att någon annan, mycket större blogg lägger upp ett projekt man har gjort och peppat för länge. Bra att du struntade i det, blev ju mycket fint resultat! Och det är väl det som är det viktiga.

12 Hey Emelie:

skriven

Så himla fint det blev! Och strunt samma om någon annan hinner före med samma idéer, det är ändå din egen variant på det hela och man inspireras ju hela tiden från olika håll och kanter :)

13 Jessica:

skriven

Åh men ja, alltså det här med att tänka att en ska vara först hela tiden är alldeles hopplöst. Det är bara att göra tänker jag! Och fint blev det ju!

14 Jessica:

skriven

Åh vad snyggt! Snyggt med läderdetaljen! Blir sugen på att fixa en sån där själv.

15 Beatrice:

skriven

Japp, här har du en till som tänkt göra det där, men bara inte fått tummen ur, haha! Såg det dock på Pinterest för evigheter sen, och då inte från ABM, så de var ju faktiskt inte heller först! ;)
Dock har den jag sett en annan metod för att låsa fast sidorna i varandra, som mer verkade likna den ABM hade gjort? Men det här var ju verkligen himla snyggt!!

Svar: Skrev också att jag sett detta skymta förbi på Pinterest för länge sedan så vi kanske ha samma källa :) sparade aldrig den länken bara så jag körde lite på känsla!
Sandra Lundin

16 Frida:

skriven

Åh vilkens himlans finy och finurligt pyssel! Det är ju visserligen inget nytt härinne på din blogg, men just detta blev jag personligen extra inspirerad att ta tag i då vi ju har så många vinylskivor som verkligen behöver lite ordning. Tack för inspiration och superbra tutorial!

17 Astrid:

skriven

Åh, snälla hjälp!
Jag ska snart flytta och behöver så mycket hjälp med förvaring. Hatar plotter och vill helst inte se anteckningsblock varken i hyllan eller på skrivbordet men inte heller dumpa dem i tråkig låda. Har du några bra förslag? Jag skapar gärna själv men har 100 gradig idétorka.

Svar: Ska själv försöka komma på någon bra förvaring så jag postar det här så fort en idé trillat ner i skallen på mig ;) Men annars är jag ju svag för den här: http://themerrythought.com/diy/diy-desk-organizer/
Sandra Lundin

18 Charlotta Sofia springer o trimmar:

skriven

Är i alla fall jätteglad över att du bloggade detta, har helt missat hos ABM. Har så himla länge velat ha en mindre sån där korg att ha frukt i. Nu ska jag minsann fixa en! :)

19 Charlotta Sofia springer o trimmar:

skriven

Är i alla fall jätteglad över att du bloggade detta, har helt missat hos ABM. Har så himla länge velat ha en mindre sån där korg att ha frukt i. Nu ska jag minsann fixa en! :)

20 Martina:

skriven

Reagerade först för att jag såg att det var en vinylskiva med Mumford & Sons (alltså världens bästa band) men sen såg jag korgen och nu tänker jag absolut göra en likadan till mina vinylskivor! Jättefin korg!

21 Hanna:

skriven

GENIALT! Asså, min skivback börjar bli full så har börjat kika efter ytterligare en back, men det här är ju ännu snyggare?! PLUS en asbra present att ge bort också, iaf för mig som gärna ger bort skivor, haha!

22 humle:

skriven

detta är genialiskt!
verkligen så himla bra, och snyggt

Kommentera här: