Recept: Ärtbiffar med mynta och fetaost

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
20150531_6504
Alltså ÅÅÅH, ni förstår inte vad jag har lagat för något gott den här gången! Eller, förstår vad det är kanske ni gör eftersom det står här ovan men hur gott det faktiskt är tror jag är svårt att greppa. Det kan liksom vara så att de färdiga biffarna blev några färre än vad det var tänkt eftersom jag åt mig mätt på den goda smeten och den gudomliga såsen (tänkte skriva att jag är orimligt förtjust i sås men kom sen på att det är högst rimligt). Gillar man inte ärtor kan man säkert byta ut dem mot något annat men för min del känns det som att de gör hela rätten. Här hittade jag receptet men eftersom det är på engelska har jag översatt det nedan.
 
Untitled-1
Sås med mynta och citron
 
1 burk creme fraiche med
1-2 msk pressad citron
1 vitlöksklyfta
1 msk hackad färsk mynta
salt, peppar & lite olivolja
 
Blanda ihop alla ingredienserna och ställ in såsen i kylen.
 
2
Ärtbiffar
 
5 dl ärtor
2 ägg
2 schalottenlökar/små vårlökar
2 msk hackad färsk mynta
55 g fetaost
zest från en halv citron + lite saft
28 g kokosmjöl (eller annat mjöl)
1/2 tsk havssalt
1/4 tsk svartpeppar
 
5
Koka ärtorna i några minuter så att de blir mjuka. Blanda ihop ägg, fetaost, mjöl, citronzest och salt & peppar i en bunke. Mixa de mjuka ärtorna med stavmixer (eller liknande) tills det är en tjock massa. Tillsätt ärtmassan i bunken och blanda ihop allt. Låt det vila i ungefär fem minuter innan du börjar forma biffar som du steker på medelhög värme tills de fått färg. Servera med den kalla såsen och njut <3
 
6
Så god och enkel mat att servera i sommar.
1 Anna:

skriven

ah men det lät ju magiskt! Har allt utom fetaost hemma också.. kan ju bli en bra rätt för en tisdagsmiddag.

2 Beata:

skriven

gud vad gott! och sånna fantastiska bilder!

3 Emelie:

skriven

Ser supermumsiga ut! Jag är inget stort fan av grönaärtor, så jag kommer nog att testa med kikärtor istället ;) kram

4 Stina - Tillvaron.se:

skriven

Fantastiska bilder Sandra! Verkar ju supergott också, älskar mynta :)

5 Marie:

skriven

Oh no! Jag älskar vegetariska biffar av alla dess slag. Och ärtor är ju så himla gott! Dock är jag lite allergisk. Men tror nog jag ska göra dessa någon dag i alla fall och trotsa kli-i-halsen-symtom. Nu finns det ingen återvändo. Det har redan börjat vattnas i munnen. Typiskt ;)

6 ISA:

skriven

Men hjälp vad annorlunda med helt gröna biffar! *köttätarn*. Men spännande!!

7 hanna, förbanna:

skriven

wäääh, så gott det såg ut! Det här måste jag absolut prova laga! :D

8 elise:

skriven

mmm megagott!

9 Vajb:

skriven

Ser ju helt otroligt gott ut!! måste testas

10 Jess:

skriven

Högst rimligt att vara förtjust i sås, gör ju hela måltiden. Biffarna både ser och låter fantastiskt goda, måste prova någon dag!

11 SOFIAMILK:

skriven

Gud vad gott det låter! Och vilket härligt läskig färg de fick, tycker det är så himla kul med färgglad mat!

12 Emma Nilsson:

skriven

Så himla bra bilder, vad duktig du är!

13 angelicasvarld.blogg.se:

skriven

Men va smarrigt!!

14 Linn:

skriven

Gjorde dessa till min köttätarfamilj och de ÄLSKADE dem. Kommer äta det här hela sommaren. Tack!

Svar: Åh, vad roligt :D Ska också göra dem om och om igen!
Sandra Lundin

15 The Yummsicle:

skriven

ser riktigt smarrigt ut!

Vill ni se fler recept så kolla in min blogg! Roliga och inspirerande inlägg om mat och matkultur och hälsa!

:)

https://theyummsicle.wordpress.com

16 Agnes:

skriven

Testade biffarna och de blev super smarriga!

Svar: Vad glad jag blir över att du gillade dem :)
Sandra Lundin

17 Agnes:

skriven

Testade biffarna och de blev super smarriga!

Kommentera här: