Min senaste hemnet-kärlek

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE
 
Vad sägs om att börja den här veckan med att titta på en av mina nya förälskelser? Jag har en stor dröm om att skaffa mig ett litet torp som jag kan renovera efter bästa förmåga och ha som sommarstuga plus ställe att hålla workshops och liknande. Typ sommarkollo för alla kreativa personer i min närhet, vilket såklart inkluderar er som läser.
 
Det här lilla huset ligger i Hallsberg och har en tomt på 2000 kvm. Utgångspriset är på ynka 200 000 kronor och hade jag haft dem på fickan hade jag slagit till. Eller vad säger ni, ska vi starta en kickstarter-kampanj för ändamålet? ;)
 
På tomten ligger även det här "ursprungshuset med okänt byggår". Alltså min högsta dröm är ju att få gå in i ett sånt hus och bara leta gamla skatter.
 
Jag skulle kalla det skruttigt med stil och grön tapet plus vita dörrar (kanske även vita golv + målad trappa i fin nyans) känns ändå helt rätt.
 
Och ett kök som bara har underskåp och väggarna tomma = drömmen ju. Det behövs visserligen målas/tapetseras om och läggas in nytt golv men med lite färg + nya knoppar hade köket funkat i sin helhet.
 
Ja, ni ser ju att det går att göra hur fint som helst.
 
Om jag hade kunnat sitta här och skriva böcker? Svar: Ja.
 
Lite halvtaskiskt skick men kanske det sötaste handfat jag sett i mitt liv. Vill kasta kallt vatten i ansiktet på mig själv (något jag iof sig aldrig gör annars) varje morgon i det här lilla tvättrummet efter att det blivit upprustat.
 
Tänker att det är supermycket jobb med ett litet hus av det här slaget men jag kan verkligen se mig själv gå med gräsklipparen här tills jag blir så svettig att jag måste ta cykeln ner till sjön. Min lilla kooikerhondje skuttar glatt med mig för ett dopp i sjön och sen äter vi (mest jag) ostmackor när vi torkar i solen. Och om det inte vore en sommarstuga utan ett permanent boende så skulle vi bli välkomnade hem igen av hönorna som pickandes gick ute på gårdsplanen. Allt skulle få ta sin tid och jag skulle njuta hela tiden.
1 Malin:

skriven

Åh det ligger så många extra hjärtslag i en sån här dröm. Jag tycker att du ska köra hårt och bara göra :)

Svar: Haha ja hade gärna gjort det men tvivlar på att jag kan få det helt gratis ;)
Sandra Lundin

2 Anna:

skriven

Sicken dröm! Går i husdrömmar lite allmänt jag... Jättekul idé att hålla workshops osv på ett sånt ställe. Jag hade lätt kommit dit :)

3 Hanna:

skriven

Alltså åh! Har också blivit kär i det huset! :)

4 Rebecka:

skriven

Åh så mysigt, finns ju verkligen mycket potential! Drömmigt.

5 Maria Ekblad - bröllops & nyföddfotograf:

skriven

Åh det låter som en väldigt rimlig kickstarter ;)

6 angelicasvarld.blogg.se:

skriven

Förstå potentialen där!!

7 Emelie:

skriven

MEN va fint! Flytta in på stört..

8 Netti:

skriven

Åh vilket mysigt torp och jag förstår att du blev kär :-D

9 Sriwanna Salomonsson:

skriven

Åh vad mysigt det såg ut :) och stor potential att bli superfint!

10 Fyrtiotaggare :

skriven

jag köpte mig en fäbodstuga från 1800-talet för några år sedan så jag förstår precis din känsla!! Det kan bli verklighet :)

Svar: Men åh, vilken härlig grej att göra!
Sandra Lundin

11 Liza:

skriven

Förstår dig till fullo! Vilken idyll!
Vi bor i ett gammalt hus sedan 1909. Renoverat ute på landet. Ett litet torp. Det jag kan sakna är de där gamla tapeterna osv... Skulle önskat att de hade sparat mer sånt här. :)

12 emma:

skriven

hold your horses?? är detta halsberg utanför örebro? då bor vi nästgårds!

13 emma:

skriven

hold your horses!! är detta halsberg utanför örebro? isf bor vi nästgårs!

Svar: Ja det är det! :) häftigt!
Sandra Lundin

14 Stina - Tillvaron.se:

skriven

Så himla mysigt alltså. Jag drömmer också om ha ett eget torp att fly till om sommaren när staden känns för påträngande.

15 Linnéa Thell Jansson:

skriven

Hehe, det känns verkligen som du skulle vara en person som passade och skulle klara av att leva i en stuga och finna ro i det på det sättet :)

16 Kaneli:

skriven

Åh vad fint om du köpte ett torp och renoverade det. Plus så himla spännande blogginlägg det skulle bli också :)

17 Vajb:

skriven

Åh! det där köket... :)

18 Anonym:

skriven

Vi köper vår första sommarstuga (bostad öht) IDAG och det här inlägget sa bara ännu mer att detta är helt rätt för mig! Åh vad jag glädjer mig till att gå där och skrota, måla lite och plantera blommor :)

Svar: Men åh grattis till köpet! Vilken dröm :D
Sandra Lundin

19 Blomsterflugan:

skriven

Det finns nog mycket kärlek att hämta i ett hus som är lite naggat och kantstött och som behöver en hel del renovering :)

20 THIRIL THAMP:

skriven

åh, jag älskar hemnet och alla oälskade torp! önskar att man kunde göra någon buisness på det;
yrke: torpsamlare.
jag köpte mitt barndomsdrömhus förra sommaren och det har blivit min stora hobby att hänga där och rustar för allt vad jag kan. en dag ska det bli min lilla sommarbutik Krummelboden.

21 Timeoftiger:

skriven

Älskar dina personliga Hemnet-presentationer! Blev visserligen själv lite avskräckt av renoveringsbehovet här, men roligt att du ser möjligheterna.

22 Isabell:

skriven

I precis en sån liten sommaridyll bor jag, min pojkvän och mina två kallblodshästar, fint äre!!

Kommentera här: