Filmtips: Short Term 12

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE
 
I omgångar har jag blivit tipsad om filmen Short Term 12 men som ni kanske märker är jag lite sen på att följa upp alla tips när det kommer till filmer. Nu har jag i alla fall sett den och måste såklart tipsa vidare pga så bra film!
 
Den handlar om ett gruppboende för utsatta ungdomar som kommer från taskiga familjeförhållanden, har självskadebeteenden eller andra diagnoser. Helt enkelt barn som ligger i riskzonen.
 
På gruppboendet jobbar Grace (spelas av Brie Larson som gör en fantastisk roll) som är omtyckt bland barnen och som lägger ner både själ och hjärta i sitt jobb.
 
Det jobbar såklart fler på boendet och en av dem är Mason som verkar vara en så gullig kille och som lagar mat i världens fulaste hatt. Här har han precis målat ett porträtt av Grace, älskar den scenen!
 
Det är verkligen inte en lätt miljö att jobba i och om Grace har haft ett försprång till att kunna relatera till barnen och deras problem så kommer det nu bli till en nackdel.

För en dag flyttar Jayden in och det visar sig att hon och Grace delar många upplevelser från sin uppväxt, vilket såklart sätter spinn på världen och minnena för den vuxna socialarbetaren.
 
Älskar filmer där det verkar som att alla bara bryr sig om sig själva (eller inte orkar tänka på någon annan än sig själv) och ändå har funnit så mycket tröst och stöd i gruppen.
 
Älskar filmer om de som har mycket och som gör allt de kan för att hjälpa och stötta de som har mindre.

Och som vanligt älskar jag långsamma filmer med bra dialog och som lämnar mig med en känsla av hoppfullhet och ett litet leende på läpparna.
1 Jessan:

skriven

Den verkar sevärd! Jag vill gärna tipsa om "Fångad av scientologin" som går på SVTplay just nu. Två timmar lång dokumentär om Scientologin, riktigt intressant!

2 ISA:

skriven

kände spontant att detta skulle jag gilla!

3 Isabelle Johansson:

skriven

Ha en fin torsdag!

4 Malin:

skriven

Ja! Den här är så sjukt bra!

Kommentera här: