Monthly Makers: Återbruk

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Fnissar lite för mig själv när jag ser att det verkar som att nästan alla som valt att delta i Monthly Makers denna månad har slitit sitt hår för att komma fram till sitt bidrag. Jag förstår verkligen grejen för man vill ju komma på något inovativt som liksom rockar hela internet eller ja, i alla fall något man kan ha nytta av och som man blir nöjd med. Anledningen till att jag fnissar är ju såklart av igenkänning men tycker också det är så skönt att se alla skriva om det, att man drabbas av akut prestationsångest och ändå kan känna "fuck it, nu kör jag!". För mig är det nämligen precis vad den här utmaningen handlar om! Men ni ska veta att det har tagit mig många varv av grubblerier för att komma fram till det här bidraget.
 
Men så bestämde jag mig igår för att jag ska snickra ihop ett eget matsalsbord och eftersom det kommer landa på 220 cm långt så kände jag att en maffig fruktskål kunde vara på sin plats. Jag har ju en jättefin som min mormors pappa gjort själv i masurbjörk men det är så trist att glömma frukt längst ner på botten i den för trä + rutten frukt = inte så värst bra kompisar. Med den här luftiga skålen kan man förhoppningsvis komma ihåg att äta upp frukten innan den blir gammal eftersom man hela tiden ser vad som ligger även där längst ner på botten.
 
Det som behövs är en ampelkruka för utomhusbruk. Just den här hittade jag på loppis för en femma. De finns att köpa nyproducerade också såklart men då blir kostnaden genast mycket högre.
 
Efter en snabb rengöring fick den sig ett lager guldig färg. Min sprayfärg kommer från Montana och jag tycker att de är grymma trots att jag inte är sponsrad.
 
För att korgen skulle kunna stå stadigt gjorde jag ett litet underlägg av träkulor. För ni har väl inte kunnat ungå att ljust trä + guld är en av mina bästa grejer va?
 
I med lite god frukt och så är du klar!
 
Återbruk när det nästan är som allra, allra enklast.
1 Mikaela:

skriven

Och allra finast! Träkuleunderlägget gjorde SÅ mycket för utseendet. Jättesnyggt!

2 Anna:

skriven

Vad fint!!

Jag sitter med mega-ångesten. Har inte kommit på något alls... Funderar lite på en nödlösning för att ändå va med på något vis. Och det är väl snarare inget återbruk mer att jag brukar det jag gjort på annat sätt än tanken var från början. Men men. Inte har jag tid att fota det någon annan gång än jättesent på kvällarna heller.... typiskt.
Ditt fruktfat blev jättefint i alla fall!

3 Sofie:

skriven

Vilken inspiration du ger, blev hur fint som helst!
Varma hälsningar,
Sofie

4 Johanna:

skriven

Så himla fint! Det finns så mycket man kan återbruka, som man av ren latskap bara gör sig av med eller låter ligga och damma. Bilderna var också helt fantastiska!

5 Jess:

skriven

Jättebra ju! Älskar kombinationen guld och ljust trä, har av någon konstig anledning börjat plocka in den här hemma hos oss.. Kan undra vem som står för inspirationen ;)

6 Maria Ekblad:

skriven

Åh vad fint! Älskar guld också just nu, vill ha guld eller koppar i hela lägenheten.

7 Sara - litetarkiv.blogg.se:

skriven

Superfint! Bra grej att man kan se frukten. Frukt är så fin dekoration i sig.

8 Beatrice:

skriven

Sandra, this is bloody genius! Sitter själv här med en eller två eller något saker, och vet inte om jag ska visa alla eller hitta på något helt nytt och få upp i tid, typ. Eller jag visar nog, det är ju inte ett val, men usch. Det här är nog mitt sämsta tema än så länge, en riktig utmaning liksom! Och jag har ju i alla fall gjort något, om än lite gjort förut och så vidare, haha.

9 Lisa:

skriven

Vilket DIY-geni du är! Får se om jag också hinner med att anta utmaningen :)

10 ida foto. ♛:

skriven

men gud så snyggt och enkelt!! :D superfint :)

11 Carolina:

skriven

Jättesnyggt! Gillar kombinationen med träkulorna!

Lyssnade på podden med Anna Ileby i dag och jag tycker att du verkar vara en sådan varm och harmonisk person. Blir lugn av att lyssna på din röst. Fortsätt med podden, här har du en given lyssnare! :)

12 Stina:

skriven

Så fint! Jag vill också vara med denna månad och har en klar idé om vad jag vill göra, har bara lite problem att komma på hur jag ska förverkliga den... Hoppas jag får ihop det!

13 Sriwanna Salomonsson:

skriven

Bästa att återbruka!

14 Vajb:

skriven

Enkelt och grymt snyggt! :)

15 Alicia:

skriven

Haha, jag känner igen mig så väl! Fanken vad jag fått kämpa den här gången... Och VARFÖR inbillar jag mig att jag måste göra något som "rockar hela internet"? (För exakt så är det)

Jag tycker i alla fall att du löste problemet föredömligt! Någonting du behöver, av någonting som du hade hemma, som dessutom blir snyggt. Astronice!

16 Agnes - Cashew Kitchen:

skriven

Fint och enkelt! Kunde inte för mitt liv se vad den där fruktskålen hade för identitet innan den blev fruktskål förrän du sa ampel :) Så klockren!

17 Ida Eriksson:

skriven

Vilken smart idé! Riktigt kreativt :)

18 Anonym:

skriven

Off topic: men hittade det här, där kan man få avancerade tips för frösådden http://exudat.tumblr.com/post/112048054793/ar-mitt-uppe-i-arets-frosadder-vilket-visat-sig

Karin

Svar: Tack för tips :)
Sandra Lundin

19 ellen björktegen:

skriven

alltså, detta är en sån himla bra idé! jag vill också göra en sån här nuuu! SÅ fin!

20 Ellen Lindberg:

skriven

Detta är verkligen SÅ fint! Jag hade planerat och klurat på detta tema, men det slutade med att jag missade med deadline och fick gå med svansen mellan benen :( Hahha, prestationsångest som tusan!

Kommentera här: