DIY: Plant hanger

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Hej! Crazy plant lady här igen som vill visa er ett nytt trick för att kunna visa upp era skönheter på bästa sätt. När jag tänker efter så har jag hängande krukor i fem av rummen här i vårt hem och tankar på att även hänga upp några i våra badrum. Men alltså, grönt gör sig så bra hängandes tycker jag! Blir så luftigt och mysigt på samma gång, så jag tänker inte be om ursäkt för mitt lilla missbruk. Men, slut på babblet - vi går rakt på instruktionerna.
 
För att göra den här hängaren behöver du en stark lina/snöre av något slag och som vanligt använder jag mig av båtlina pga det kostar bara 3 kronor metern och är helt sinnessjukt slitstarkt. Sen behövs även träkulor i valfri storlek. Klipp snöret i 6 delar i önskad längd (jag valde 1,5 meter på varje) så är du redo att börja sen.
 
Knyt sedan ihop snörena två och två, så att du har tre par som ser ut såhär.
 
Börja därefter att trä på lika många kulor på varje sida om knuten. Välj inte för många för detta är raden som ska sitta runt krukan och hålla upp den så trär du på för många kulor kommer den antagligen falla handlöst mot marken och krossas :'(. Använder du båtlina och får en ände som hela tiden trasslar upp sig kan du elda lite på dem för att de ska bli enklare att jobba med.
 
Gör så med alla tre paren och lägg dem sedan brevid varandra. Knyt ihop två snören precis ovanför kulorna (alltså de två snörena i mitten av bilden knyts ihop ovanför kulan) och upprepa hela varvet runt.
 
Därefter trär du på fler kulor genom de båda snören som du precis knytit ihop. Upprepa så att hela hängaren ser likadan ut och knyt sedan ihop den i toppen. De små ändarna du knöt ihop från första början kan du välja att klippa av eller göra som jag och sticka in dem i kulorna.
 
Att först måla kulorna i en trevlig färg kan ju vara ett sätt att piffa till hängaren lite. Men jag gillar kombinationen av trä och grönt.
 
Tar ungefär en kvart att göra och är tusen gånger enklare än man kan tro! Vill ni testa att göra en annan variant så finns ännu en beskrivning här.
1 Maria Ekblad:

skriven

Hahaha crazy plant lady är jag också! Superfint verkligen. Gillar också grönt och hängande slingrande :)

2 Sofiamilk:

skriven

ÄLSKAR amplar och hur simpelt det är att göra egna! Den här vart ju superfin!

3 Rania:

skriven

Men åh så fint! I like :)

4 Julia:

skriven

Åh, vad fint, måste prova! Älskar att det ser lite smått avancerat ut men i själva verket är så lätt att göra... Ett bra sätt att skryta lite för de som hälsar på hemma, haha :)

Tänkte bara fråga: Är det okej för dig att en pinnar någon/några av dina bilder till pinterest? Kram!

Svar: Ja, eller hur! Älskar när det ser avancerat ut men är enkelt ;) Sjävklart får du det, pinna på! Blir bara smickrad ju :) Kram
Sandra Lundin

5 Em:

skriven

Du är inte ensam om att vara crazy plant lady! Tack för tips!

6 Anonym:

skriven

Hittat hit via din fantastiska podcast och har läst lite bakåt i arkivet nu. Jättefin blogg! sen kom du med ett tips som var så bra och enkelt genialt. Hur kan jag inte ha tänkt på det innan! Att strö socker å kanel på rostmackan... det smakar som kanelbullar va? Å jag som saknat kanelbullar varje dag i 6 år, sen jag flyttade från Sverige... hihi. Ska prova genast!

7 Alexandra:

skriven

Haha älskar crazy plant lady! Så fint, det måste jag göra :)

8 Nora:

skriven

Blev ju jättefint. Är inte så glad för terakottakrukor men man kan kanske ha någon annan också?

9 Nina:

skriven

Vore jättekul att se hur det hela ser ut på lite längre håll, älskar hängande växter men har lite svårt själv med att se hur de ska "passa in" in rummet, hur långt ut från väggen, hörn/inte hörn etc. Vore kul med inspiration!

Svar: Man ser dem skymta förbi på lite olika ställen här i bloggen när jag delar med mig av hur vårt hem ser ut. men jag ska försöka samla ihop ett gäng bilder för att visa hur de hänger :) Den i inlägget har fått en annan plats än här då jag bara skulle visa hur den ser ut. men det kommer :)
Sandra Lundin

10 Hedvig:

skriven

men åhhh så himla himla fint!! vilken bra idé!

11 Amanda Jonsson:

skriven

Det blev jättefint verkligen!!!

12 Kreater Malin:

skriven

Så himlans fint det blev! Piffigt!

13 Astrid:

skriven

Åh vad heter växten? Och vad har ni mer hängandes?
I nya lägenheten har vi hängt upp murgröna men har läst att den kanske inte trivs optimalt där (även om den gör det just nu) + vore kul att komplettera

Svar: Den heter gullranka och passar typ prick överallt. Jag har den i alla rum och ett av dem har inte ens fönster. Så kör på en sån tycker jag :) Har även monstera och sprätt iväg hängandes och det funkar fint!
Sandra Lundin

14 Lilly:

skriven

Riktigt coolt gjort.

15 Mikaela:

skriven

Wooow vad fin den blev! Har pinnat olika varianter på amplar hur länge som helst nu och tänkte göra en mer avancerad än sist, men inte sett någon så fin som den här tror jag!

16 Malin Dawidsson :

skriven

Jättefint :)

17 stylestrook.se:

skriven

Super fint, bra tips :)

18 Biggeros:

skriven

Kanonfint÷)

19 Jasmine:

skriven

Vad snyggt!

20 Mielo:

skriven

Jättesnyggt - och extra roligt när en har gjort det själv ju :D

www.henniska.blogg.se

21 Sofia:

skriven

Superfint ju!

22 johanna - Student i London:

skriven

Så snyggt!! :)

Kommentera här: