Plommonsylt med kanel & kardemumma
OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE

Det absolut bästa med att odla egna frukter, bär och grönsaker är självklart att få skörda dem. Det finns inte mycket som smakar lika gott som mat gjord på ens egna råvaror. Ett tips för att låta skörden vara extra länge är såklart att frysa in det man har väldigt mycket av, på så sätt kan man plocka upp det hela vinterhalvåret och njuta av en god bärpaj eller liknande. Jag har snålat lite med det eftersom det ändå har känts som att man inte vill slösa upp allt direkt, men nu känner jag att sommaren snart är nära så nu är det dags att njuta av alla godheter!
Förra året blev jag väldigt hooked på att sylta och safta och kunde till slut duka upp en hel marmelad-buffé för alla gäster som sov över hos oss. Min absoluta favorit var den här plommonsylten och igår bestämde jag mig för att koka en ny sats. Passar lika bra på mackan som på gröten och smakar tusen gånger bättre än vad man kan tro!

Plommonsylt med kanel & kardemumma
1 kg plommon
1 st kanelstång
1 tsk kardemummakärnor
1 dl vatten
7,5 dl strösocker
Kärna ur plommonen och lägg dem i en kastrull tillsammans med kanelen, kardemummakärnorna och vattnet. Låt koka i cirka en halvtimme tills plommonen är riktigt mjuka och plocka sedan bort kanelstången. Tillsätt sockret och låt sylten koka i ytterligare tio minuter. Ta bort skummet och häll slutligen upp på rena, torra burkar.

skriven
Jag vet inte om det kanske bara är på min dator det blir fel, men den ena bilden på din header ligger på texten på inlägget :o Tänkte så du vet! Men det kanske bara är för mig ^^