Körsbärssaft
OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE

Det är inte varje dag jag startar ett inlägg med en lögn men nu lyckades jag visst trycka in den i rubriken. För egentligen är sen här saften inte gjord på körsbär utan klarbär, eller surkörsbär om man så vill. Vi har visst ett helt gäng sådana ute på tomten och då ingen annan verkar ha claimat bären valde vi att plocka ner så många vi kunde nå en kväll. Det blev både en helt fantastisk marmelad men även den här urgoda saften som vi ska prata om idag. Eller prata om behöver vi ju inte, jag delar i vanlig ordning med mig av receptet och hoppas att någon av er kan ha nytta av det. Körsbär växer vilt på vissa ställen men man får faktiskt plocka bären om träden är planterade på allmän mark (till exempel i en park). Detsamma gäller faktiskt plommon, äpple, vinbär och ros. Så ut och plocka med er vettja!

Körsbärssaft
2 l körsbär
6 dl vatten
6 dl socker
½ tsk natriumbensoat
6 dl vatten
6 dl socker
½ tsk natriumbensoat
Skölj körsbären och lägg dem sedan i en gryta tillsammans med vattnet och låt dem koka upp. Koka i ungefär 15 minuter och pressa sedan sönder bären i kastrullen. Häll sedan allt i en sil och låt det rinna av i en halvtimme. Häll sedan tillbaka saften i kastrullen och tillsätt sockret. När socket har lösts upp är det dags att tillsätta konserveringsmedlet. Skumma sedan väl och häll upp på flaskor.

skriven
Haha jag gjorde klarbärsaft i lördagskväll:D Däremot gjorde jag efter ett annat "recept" eller vad man ska säga.