Välsignad December

Här kommer en round up av den här månaden fast från föregående år, så som jag brukar göra i varje ny månad. Hoppas att det kan skänka er lite julpepp istället för press över allt man ska hinna med. Försök att skala ner på det som gör er stressade så att ni får njuta lite också!
 
Vi började december med att färdas genom gröna skogar till Ullared för lite julshopping. När vi kom tillbaka till Göteborg hade Viktors mamma förberett deras årliga adventsmys. Föredrog den senare delen av den dagen om jag ska vara ärlig, shopping är inte min bästa grej!
 
Bara några dagar in i månaden började det snöa och jag var överlycklig även om jag hoppade på kryckor då. Leeloo välte ner en kruka som jag trampade på och var därför smått rörelsehindrad i två veckor.
 
Så vi fick nöja oss med att njuta av snön på uteplatsen och oj vad den där katten gillade snö. Rätt kamouflerad dock!
 
Vi tillhör de personerna som tar in granen innan lucia, finns liksom ingen mening med att vänta med något så härligt ju! Speciellt inte eftersom vi åker iväg för julfirande och ändå måste hiva ut den innan vi åker. Att hugga en egen gran får man inte göra om man inte har tillstånd av markägaren men om man får det är det kanske det mysigaste som finns!
 
Andra advent med hembakat vörtbröd och julskinka. Åh, som jag längtar nu!
 
Snön försvann men det var kallt ändå och jag har nog aldrig sett sjön se så vackert blå ut.
 
Vi gav oss ut på vandring och var tvungen att göra upp eld för att hålla oss varma. Älskar friluftslivet <3  Strax efter att den vänstra bilden togs stötte vi på en älg som stod och glodde några meter framför oss. Jag som är paralyserande rädd för älgar (pga tusen återkommande mardrömmar om älgar på tio meter som jagar mig tills jag inte kommer undan) gömde mig bakom Viktor vilket i efterhand inte känns lite taskigt.
 
Snön kom och gick, precis så som det brukar vara i de här delarna av landet.
 
Och vi förberedde för juletiden.
 
Matade fåglar och tittade på iskalla solnedgångar som alltid blir så fina i färgen.
 
Slog in julklappar och längtade efter familjemys med både min systerdotter och viktors systerson. I år har vi bestämt att vi bara köper julklappar till dem för att slippa hetsen med att hitta något till alla (jag har sex syskon och viktor fyra som alla dessutom har en partner, så det blir en hel del klappar...). Vår tanke är att istället verkligen försöka att hitta på något roligt när vi väl träffar våra familjer eftersom vi ses så pass sällan. Att köpa något fint och genomtänkt är alltid roligt men för mig känns aldrig julklappsletandet på det sättet och därför känns det bättre att spara det till andra delar av året. Ett alternativ är såklart att bidra till välgörenhet i mottagarens namn, både fin present att ge och få och så himla viktigt! Så får vi nog göra istället nu när jag tänker efter. Man kan såklart också göra sina egna presenter och under de kommande veckorna kommer jag dela med mig av lite tips på just såna klappar.
 
Av någon anledning hittar jag inga julbilder på min telefon. Men den 23:e gick jag och Viktor ut och åt för den dyraste restaurangnotan vi någonsin behövt betala. Vi förlovade nämligen oss och hade mycket att fira! Efter jul åkte vi tillbaka hem till Karlsborg och möttes av vackraste dimman.
 
Året avslutades med fin trerätters middag hemma hos två kompisar i deras nya, fina hus.
1 GoForFit:

skriven

Verkligen jättevackra bilder! Blev helt förälskad i bilden på katten, fågeln samt bilden bredvid på solnedgången! :)))

sv: Det var det verkligen! :) Det brukar det inte bli annars för mig heller faktiskt. Men å andra sidan, man längtar ju extra mycket till det "riktiga" julbordet då! :)

2 Maria:

skriven

Åh så fina bilder! Jag älskar december och jag älskar julen! Längtar så mycket efter snö!

3 Isabella:

skriven

Åh vilka fina bilder, och vilken söt katt! :)
Ha en fin måndag!

4 Beatrice Jakobsson - Julkalender:

skriven

Sv: Vad roligt att du tycker det! :D

Vilka underbara bilder!

5 johanna:

skriven

åh vad fint att läsa! är ju rätt ny här så har inte sett något av detta förut.

6 hanna, förbanna:

skriven

så fina bilder!
Jag är också rädd för älgar! Inte riktigt sådär att jag blir paralyserad, men jag blir alldeles iskall i hela kroppen och hjärtat flyger upp i halsgropen! ... jobbigt att jag då största delen av mitt liv bott långt ut i skogen och behövt gå/cykla/köra moped/bil i skogar omgiven av älgar! :(

7 ♫♪ sandra:

skriven

mysigt inlägg!

8 Sofia:

skriven

Vad härligt. Och vad mysigt det såg ut med snön. Jag som egentligen inte ens gillar vintern längtar till och med lite när jag ser bilderna. :)

Kommentera här: