DIY - liten trähylla

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Jag har i flera månader planerat en mindre badrumsmakeover eftersom jag gärna vill att även dessa rum ska kännas ombonade och mysiga. Vi har nämligen två badrum, ett på bottenvåningen med dusch och ett där uppe med badkar. Jag uträttar inte mer än någon liten detalj i månaden för let´s face it, det har ändå inte högsta prioritet i vårt hem så det går framåt rätt sakta.
 
Men så igår tog jag äntligen mig tiden att skapa och sätta upp den där hyllan som jag tänkt på så länge. Att ha konsoller till små hyllplan tycker jag känns klumpigt och den här varianten gör du enkelt själv med väldigt små medel.
 
Förutom verktyg som borrmaskin och sax behöver du en planka i valfri storlek, rep i bra kvalité (jag körde på båtlina), fyra kulor och två krokar att sätta i väggen. Börja med att putsa lite på din träbit så att den blir som du vill ha det, jag valde att bara sandpappra lite men man kan såklart måla om man inte vill ha en träfärgad hylla.
 
Borra sedan två hål i varje hörn.
 
Trä igenom snöret och knyt fast en kula på undersidan av plankan och trä sedan i andra delen av snöret i det andra hålet på samma kortsida.
 
Mät ut var hyllan ska sitta och borra hål för två krokar. Häng upp hyllan och så var det klart! Man kan göra sitt snöre hur långt eller kort man vill och känna efter vad som passa för rummet i fråga. Hade verkligen kunnat tänka mig någon lädervariant och jag hade haft sånt band hemma.
 
 Tio minuters effektiv pysseltid och ett steg på vägen mott ett härligare badrum. Funderar på om jag kanske ska hänga upp en sån här högt upp i ett fönster och fylla med gröna växter som törstar efter ljus. Smart tanke faktiskt *klappar på axeln*
1 hanna, förbanna:

skriven

vilken smart och annorlunda hylla! Tycker absolut du är värd en klapp på axeln! :D

2 Amanda Jona [SPONTAN]:

skriven

Vad fint det blev! :)

3 Maja:

skriven

Åh så fint! Detta blir lätt ett framtida projekt!

4 Boel Enström:

skriven

Åh vad fint det blev!

Sv: Ja det är sjukt. Innan spelade alla fair, men nu har alla panik känns det som. De springer runt som arga höns och smutskastar varandra.

5 Ellen:

skriven

Heje! Vad fint det blev, funderar på att göra typ samma så därför undrar jag: hur djup är din hylla och hur stora är träkulorna? Har lite svårt att se proportionerna... Puss!

Svar: Kan inte mäta just nu men hyllan är kanske 15-20 cm djup och någon cm tjock. Viktigaste är ju bara att kulorna är större än det borrade hålet och jag gjorde mitt hål så stort som mitt minsta borr var.
Sandra Lundin

6 Johanna:

skriven

Vilken kul idé! Jättefint blev det ju!

7 Nastasja:

skriven

SÅ smart! Gillar verkligen idén, blev jättefint :)

8 Maria Ekblad:

skriven

Wow 2 badrum! Och vilken smart hylla. Synd bara att vårt badrum är så himla litet att det skulle bli superblött på hela hyllan om man hängde upp en sådan. :/

9 Thea:

skriven

Ääälskar spegeln! Så himla fin!

10 Frida Vega S:

skriven

Alltså SÅ fin. Jag skulle göra en liknande hylla i köket fast med metallstänger istället för mjuka snören. Men sen så visade det sig att hyllplanen bara gick att hamra in där de ska sitta, aja sidospår. Fin lösning.

11 Mikaela:

skriven

Gud så fiiiiiint! Har flera såna här "hanging shelves" pinnade men inte sett någon med såna där kulor nertill, bra idé och så himla snyggt!

12 Felicia - Modell:

skriven

Åh vad fint :)

13 Hanna:

skriven

Alltså vilken fantastisk idé! Älskar även det där med att hänga sådana hyllor i fönster! Vi har minimala fönsterbrädor (får inte ens plats en blomkruka...) men man vill ju ha saker i fönstren, så det kanske vore en idé. Jättefint badrum i övrigt också!

14 johanna:

skriven

åh vad fint!! och din spegel är helt fantastisk också.

15 Antonia:

skriven

Verkligen superfint! Och din spegel är helt magiskt ju, var har du hittat den?

Svar: Tack så mycket :) Har köpt den på ett café i stockholm som heter Greta Garbo (tror jag?) där de sålde kopparspeglar, sen sprayade jag den guldig!
Sandra Lundin

Kommentera här: