10 år i frisyrernas land

På mitt inlägg om frisyrproblemet fick jag en kommentar där ett förslag gavs om att jag skulle göra ett helt inlägg med mina tidigare frisyrer. Först tänkte jag skrapa ihop de få bilder jag har från det senaste året men sedan kom jag på att om jag backar ännu längre bak i arkivet borde jag kunna hitta några riktigt fasansfulla bilder på olika sätt jag haft mitt hår. Därför kommer här nu en liten resa genom tio år av Sandras stil och frisyr-historia. Det är inte mycket att hänga i julgranen men jag måste säga att det är fantastiskt hur mycket man kan förändras under en så pass kort period!
 
Läsare varnas för en himla massa bilder av dålig kvalité.  Enjoy!
Vi börjar vår titt under 2004 , året då jag slutade nian. Jag hade min standardfrisyr vilket innebär halvlångt hår, liten snedlugg och min riktiga hårfärg.

Under 2005 lät jag en kompis övertala mig att klippa mitt hår riktigt kort och sen färga det i en helt galen röd nyans. Vi är inte vänner idag ifall ni undrar ;)
 
Som tur var så bleknade färgen av fort och mitt hår hann vara både lila och min riktiga hårfärg en stund innan jag gjorde nästa drastiska förändring.
 
2006 var nämligen året jag bestämde mig för att skaffa pandafrisyr. Rätt gulligt ändå när jag tänker efter men så meckigt att styla.
 
Fast redan samma år klipptes det av i små spretiga testar och sedan i en superkort page som jag envisades med att tupera.
 
Under hela 2007 såg jag ut såhär. Mörkt halvlångt hår med en bena som varken ville ligga på ena eller andra sidan.
 
2008 sparade jag för första gången ut håret. Först mörkt, sen min färg och sedan riktigt rött.
 
Långt hår fortsatte visst ända in till 2009 och 2010.
 
2011 valde jag dock att klippa lugg och jag älskade det!
 
Ni börjar kunna detta nu va? Mörkt, halvlångt och snedbena under 2012.
 
Men sen 2013 hände äntligen något. Först klippte jag håret kort och färgade det jättemörkt. Här på högersidan har det blivit ljusare men det jag ville visa med den bilden är hur platt och livlöst det blir några minuter efter att man lyckats fixa volym :'(
 
Under sommaren blev det sedan ljust innan jag till hösten avfärgade håret och klippte lugg, vilket inte var så lyckat.
 
Försökte reparera skadan genom att göra det mörkare, funkade också sådär. På den högra bilden är jag utklädd till Ronja Rövardotter på mitt jobb, jag brukar alltså inte se ut sådär (längre..!)
 
 Under 2014 har jag hittils haft både halvlångt & mörkt och kort och ljust. Därför blir det spännande att se vad det blir härnäst. Tippar faktiskt lire på en kort och mörkare page. Vad tror ni om det?
1 Isabelle:

skriven

Vad kul med bilder och se hur mycket det förändras! :-D

Kram!

2 Anonym:

skriven

Men jisses så många olika! Ja vågar inte göra nåt med mitt tråkhår haha :) de blir säkert jättefint även om ja gillar nederst/höger :)

Svar: Haha ja det var lite fler än jag trodde ;)
Sandra Lundin

3 Jess:

skriven

Kul att se hur det har förändrats genom åren! Gillar det mörka håret 2008 samt det mörka 2012/2013 så ja, jag tror nog en mörk kort page blir kanonbra :)

4 marina:

skriven

sv. Tack så himla mycket! :)
Tycker du passar jätte bra i mörkbrunt lite längre hår. :)

5 Nicki:

skriven

Om du gillar mörk page så skulle du kunna göra nåt liknande min! Jag är i princip korthårig i nacken, sen blir håret gradvis längre framåt. Jag tycker om att ha min väldigt snäv framtill, men man kan ju lika gärna ha ett större område med längre hår om man vill! :) Senast jag klippte mig så valde jag att ha det längre framtill jämfört med bilden nedan.

Inte de mest smickrande bilderna, men du kan se ett exempel här;
http://nickisnisch.blogg.se/2013/july/vill-inte.html#comment

6 lovisa:

skriven

så hilma gulligt med panda!!! älskar't! åh. men jag tycker du ska satsa på lugg igen!

7 THE REVOLT:

skriven

Söta frisyrer haha xD pandafrisyren var urgullig haha xD

8 Sandra:

skriven

Åh, roligt inlägg! :D

Jag röstar definitivt för mörkt hår! Sedan passade du väldigt bra i lugg (2011) och långt hår (2008). Men page låter bra!

Och har du haft en septum?! :D

Svar: Tack för dina fina ord :) Mm, jag älskade verkligen den luggen men mitt hår betedde sig inte på samma sätt när jag försökte klippa en likadan förra året och sedan hatade jag min frilla ända tills det växte ut igen så jag vet inte om jag vågar ge mig på det och långt hår tar ju så lång tid att få till ;) Men jag är verkligen sugen på det egentligen. Haha ja, jag hade septum ett tag men var tvungen att ta ut den för att den gjorde så himla ont.
Smart att klippa sig hos frisörelev faktiskt. Har du färgat ditt hår tidigare? Önskar att du hade kvar din blogg så du också kunde posta bilder på dina frisyrer ;)
Sandra Lundin

9 Therese:

skriven

Åhh! Vad kul med sånahär inlägg! Söta frisyrer. Gillar det mörka 2012 och det du har nu. Du passar jätte bra i både mörkt hår och det du har nu!
Jag skulle också behöva göra något med mitt barr..

10 myrtillus.blogg.se:

skriven

vad kul med en frisyrsamling! min skulle nog tråkigt nog vara samma 8 år tillbaka...

svar: det var riktigt härligt!:)

11 Mamma:

skriven

Härligt med så många bilder på dig på en och samma gång!! :)
Du är alltid fin!! Tror absolut att du själv känner i vilken färg du trivs bäst, kör på den.
Själva klippningen är ju kanske lite klurigare men du är modig som vågar testa och byta. Kanske en lagom längd, hyfsat kort men ändå så att du kan sätta upp det när du vill.
Ska bli spännande och se vad du kommer att välja. Då får du se till att V tar några bilder bak också ;) Puss

12 Sandra:

skriven

Förstår det, hårkvaliteten ändras ju lite med åren (och färgning...).

Jaha, min syster har septum men har inte alls ont i den! :o

Jo, jag saknar bloggen ibland men vill inte ha en nu när jag jobbar som lärare. Skulle nog inte ha tid att uppdatera den heller. Men jag har instagram i alla fall! sandrapalo_ :)

Svar: Förstår att du säkert inte ens minns din kommentar eftersom jag tar typ hundra år på mig att svara.. Varning för att det här kanske är lite för mycke information men jag har alldeles för lite skinn under broskbenet där man piercar sig för septum. Så hon fick dra och slita i skinnet för att ens få in nålen och sen när den väl satt där så stramade det så mycket att jag inte kunde behålla den. Lite synd för jag tycker det är supersnyggt :)
Tycker det låter som ett väldigt moget beslut av dig faktiskt. Jag har ju bara hand om små barn nu men jag är ändå rädd att deras föräldrar ska hitta hit. Inte för att jag skriver något hemskt men man vill ju faktiskt inte dela allt med dem när man ändå ska kunna vara profesionell på jobbet. Ser att ni profil är låst, lägger till dig och hoppas det är okej :)
Sandra Lundin

13 Sandra:

skriven

Haha jodå, jag minns (fast mest pga att mailen plingar till när du svarar på kommentarer).

Usch, lät inte så kul, då är det nog bäst att skippa septum :(

Jo, fast din blogg känns ändå som att den ligger på en väldigt bra nivå. Personlig utan att bli för privat liksom ;) Jag vill ju gärna skriva av mig, speciellt om hur jag mår, och då känns det som att det inte skulle vara så bra om eleverna hittade dit...

Såg det, har godkänt nu. Kul! :)

14 Anonym:

skriven

Hej! Har precis hittat din blogg och tycker du är himla duktig. Älskar frisyrer och folks hår-problem och tycker du verkar passa väldigt fint i ljust hår! Men du verkar inte ha funnit nån bra frisör som kunnat ge dig en fin nyans av ljust så det skulle jag rekommendera dig att testa! Du passar ju fint i hår som ramar in ditt ansikte (precis som jag gör) och vill du ha långt (som jag alltid vill ha ändå hehe) så passar ju en riktigt uppklippt frisyr där uppklippningen ramar in ansiktet fint! Såg ditt senare inlägg då du klippt din lugg, även det passar dig ju riktigt bra <3

Svar: Tack för dina ord och tips. Ska verkligen hitta en bättre frisör än mig själv nästa gång jag vill ha ljusare hår ;)
Sandra Lundin

Kommentera här: