Här hittar ni en som blivit helt besatt av bovetegröt och därför jämt äter det till frukost just nu.
Första gången jag lagader det var jag dock inte lika övertygad för när jag provsmakade det på spisen upptäckte jag hur starkt det var. Ja, jag vet "starkt???" var även min tanke men sen slog det mig att jag ju kryddat med kanel och ibland kan det ju upplevas som rätt starkt i stor mängd. Fast... inte med en sån där brännande känsla väl?
När jag öppnade kryddskåpet insåg jag att det inte alls var kanel jag pudrat över gröten utan cayennepeppar - vilket ju såklart förklarade den obehagligt starka och brännande känslan! Det var bara att börja om från början och det är väl efter den där andra portionen som jag är frälst.
Jag tillhör den skaran som gärna äter söt gröt och därför är mitt recept följande:
Bovetegröt
4 dl vatten
2 dl krossat bovete
1 plommon skuret i småbitar
1 tsk honung
0,5 tsk kanel
1 krm salt
Skölj bovetet och låt det sedan koka upp med de övriga ingredienserna. Ta sedan bort gröten från plattan och låt den stå och svälla i ungefär 15 minuter. Ifall din förpackning med bovete ger dig andra instuktioner kan du följa dem :)
Till detta serverar jag
världens godaste plommonsylt. Det är såklart möjligt att just plommon får det att inte låta lika gott som det faktiskt är men jag lovar att det är det!
skriven
ser väldigt gott ut! särskilt med plommon, nom! älskar gröt men har aldrig testat att göra det på bovete.