Recept: Isglass med ananas, lime & koriander

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
20150609_8321
Idag har vi haft den första riktigt vindstilla dagen på evigheter och det har varit såå varmt ute. Jag har gått runt i sommarklänning och sandaler och mestadels suttit på huk i trädgårdslanden och rensat. Efter att ha jobbat i den stekande solen ett tag kände jag dock att det började susa i huvudet och vad passar väl bättre att svalka sig med än isglass? Som tur var hade jag redan några i frysen och kände mig därför sådär fiffigt förberedd som de alltid är på tv.
 
Förhoppningsvis fortsätter det vara varmt ett bra tag framöver så nu lassar jag vidare receptet så att ni också kan vara förberedda inför vilken hetta som helst. Att ha koriander i var något nytt för mig men eftersom jag älskar smaken passade det så himla bra. En toppenmix av sött och syrligt plus spännande struktur.
 
1
Det man behöver är en burk krossad ananas. Det är möjligt att det funkar lika bra/bättre med färsk ananas men jag har faktiskt ingen aning om det är så. Du behöver även en lime och ett knippe koriander.
 
20150524_6096
Mixa ananasen slät och riv ner skalet från din lime plus pressa i saft från ungefär halva. För mig räckte det med ungefär en halv kruka koriander. Mixa runt igen och häll i formar som sedan får stå i frysen under natten eller tills de stelnat.
 
20150609_8305
1,2,3 NJUT!
Sugen på mer isglass? Förra året gjorde jag en med smak av melon, kokos och mynta.
1 JohannaIsabella - Gravidblogg:

skriven

Men Gud vad gott! Måste testa, har cravings på glass nu och kanske kul med lite variation från Magnum strawberry white och ben&jerrys haha.

2 Agnes:

skriven

Åh ser helt underbart gott ut! Perfekt för de där super varma dagarna då en bara vill krypa in i kylskåpet. :) <3

3 linah:

skriven

åh så gott:D!!

4 Emma Nilsson:

skriven

Ser underbart gott ut! Vart har du köpt formarna? :)

5 Evelina - Evelinas Ekologiska:

skriven

Härlig kombination!! Älskar koriander <3
Det är så kul (och gott) att göra egna glassar. Har redan planer på vad jag ska göra för smak härnäst :D
Man blir ju bra sugen på något läskande nu när det kommer värme :)
/Evelina - Evelinas Ekologiska

6 Stina - Tillvaron.se:

skriven

Men åh så himla smaskigt det verkar! Ananas och koriander känns ju sjukt spännande, måste testas när sommarvärmen kommer :D

7 S A R A:

skriven

åh så gott! vill testa

8 Jess:

skriven

Inget fan av koriander men kan tänka mig att den funkar lika bra utan :) Tänker ibland att det är tråkigt att jag inte hinner läsa blogginlägg varje dag, men det är ju supermysigt att klicka in här och ha flera härliga inlägg att läsa åt gången :)

9 Nastasja:

skriven

Har sett sådana där isglassformar så många gånger och tänkt att jag aldrig kommer använda dem, men nu ska jag tamigtusan köpa nästa gång jag ser dem!

10 Beatrice Jakobsson - Fotograf :

skriven

Ååå, måste verkligen testa! Mums!

11 Anna María:

skriven

Låter ju supersmarrigt och svalkande! Spännande med korriandern i.

12 Frida:

skriven

Men oj vad gott! Borde verkligen ta och införskaffa en sån där isglassform, perfekt till sommaren ju :)

13 Malin:

skriven

Ooooooooh vad otroligt gott det ser ut!

14 Jessica:

skriven

Åh egengjord glass, kan vara det godaste! Gjorde det jämt när jag var liten med alla möjliga kombinationer av saker i flytande form. Men värst var nog när jag använde filmjölk och müsli i en sån där behållare, den glassen blev inte god vill jag lova!

15 Ellen:

skriven

Oh my goood. *bokmärker*

16 Amanda:

skriven

Åh så himla gott det såg ut, måste absolut testa! :)

17 elise:

skriven

haha du är ju aamazing. hur fan kommer du på allt? jag sitter bredvid min pojkvän i soffan just nu och ba' "KOLLA HÄR! Det här är sandra och hon är en av mina favoritbloggerskor, nu har hon gjort isglass med KORIANDER. genius."

Svar: Haha du är bara för bra :**
Sandra Lundin

18 Beatrice:

skriven

Alltså, sitter här och ska ta igen blogginlägg (har bara sisådär en 380 stycken kvar nu, hehe) och hittar detta!? Nog för att jag är en av alla som inte känner smaken av koriander (det smakar såpa för mig och hela min familj+ca 25% av alla svenskar), men tänker mig att både basilika och kanske även rosmarin skulle kunna vara kul i!? Eller varför inte mynta också, även om det var i den andra varianten!? Älskar färska kyddor!!

Kommentera här: