DIY: Skålar och fat i papper

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Jag blev så lycklig när jag förstod att vi skulle ha papper som första tema i Monthly Makers (vet du inte vad det är så har jag skrivit om det här) eftersom jag älskar att klippa och klistra. Det är nog verkligen en av de sakerna jag finner mest rogivande men eftersom jag spontant sätter mig med det ibland såg jag mig om efter något som var lite mer av en utmaning för hjärnan. När jag letade igenom mina materialskåp hittade jag en rulle med pappersband som blev över när jag gjorde en lampa för tre år sedan. Så länge kan ju saker inte ligga orörda och därför kändes det inte mer än rätt att utgå från just det till månadens tema.
 
Material du behöver är alltså: pappersband (sånt man har för att slå in paket med fast i papper istället för i plast), en symaskin, sjuhelsikes mycket sytråd (jag gjorde slut på 500 m) och eventuellt lite färg.
 
Börja med att rulla ihop bandet riktigt tight. Fortsätt rulla tills det är ungefär lika stort som på bilden.
 
Börja sedan sy runt, runt i sicksack-söm ända tills botten är så stor som du vill ha den. Det här tar lite tid och det är viktigt att du syr tätt och noga för att det ska bli hållbart.
 
När du är nöjd med storleken på botten fortsätter du på samma sätt fast som på bilden ovan. På detta sättet syr du alltså fast kanten på din skål.
 
Om du istället vill göra ett fat hoppar du över momentet ovan. Man kan ju tro att hållbarheten är kass med tanke på att jag jobbat i papper men eftersom man sytt varv efter varv är fatet riktigt starkt. Knackar man på det uppstår ett ihåligt trumljud = start och bra!
 
Den stora skålen målade jag med akvarellfärg och det lilla fatet sprayade jag med guldfärg. Allt pappersband gick inte åt trots att jag gjorde dessa tre alster och en betydligt större skål förra veckan. Så det var verkligen ett prisvärt projekt!
 
Tycker att det guldiga fatet blev så fint och nu vill jag ha det som underlägg till glas. Måste hitta någon lösning så att de tål lite väta. Hm...
1 Fredrikapåvinden:

skriven

Wow! Det där måste jag verkligen prova! Kan en inte få se den större skålen också? Du är så jäkla finurlig alltså!

2 maja:

skriven

Wow, har aldrig hört talas om sånt där pappersband förut. Vilken bra grej! :)

3 Nastasja:

skriven

Åh, gillar den lilla skarpt! Perfekt att ha smycken i. Och har aldrig hört talas om pappersband förut, kul grej! :D

4 Anna María:

skriven

Så himla fint! Och kul att du gjort något som är papper fast inte det första pappret en tänker på.

5 Beatrice:

skriven

Mycket stiligt! Gillar hela idén skarpt. Kan tänka mig att kanske vanligt lack fungerar för att hålla det vattentätt? Man brukar ju lacka möbler för att de ska hålla mot vatten liksom.

6 VERONICA - fashion blog:

skriven

u n d e r b a r blogg tjejen, ääälskar dina bilder :)
Sv: Jag bor i Nyköping :) Kramar!

7 Agnes - Cashew Kitchen:

skriven

Men vad fint! Jag tänkte också på att det såg lite ut som glasunderlägg :) Vad tror du om att lacka dem efteråt, så kanske de tål vatten?

8 Emelie:

skriven

Du kanske skulle kunna spraya det guldiga med någon typ av lack? :)

9 Alicia:

skriven

ÅH vad kul Sandra! Superbra idé! Tänker att en borde kunna tvinna egna pappersband på något vis också om en inte vill köpa färdiga på rulle. Ser pilligt ut men väldigt välgjort. Jag är särskilt förtjust i den blåtonade. Så vackert hur färgerna har spridit sig.

När får vi se den större skålen???

10 Emma Nilsson:

skriven

Wow, vilka fina!!

11 Sanna Preifelt ❤:

skriven

Men wow, detta har jag aldrig sett eller hört talas om. Väldigt fint och unikt resultat :)

12 Celine:

skriven

Så fint de blev!

13 livet med Asperger och kronisk smärta:

skriven

så fint

14 Nathalie Tegelstam:

skriven

Nej vad smart och otroligt fint! :) kram

15 Alexandra:

skriven

Vilka otroligt inspirerande inlägg!! Kanske måla med genomskinligt nagellack ovanpå? ;) Det guldiga fatet var verkligen otroligt fint!

Svar: Har köpt ett riktigt klarlack nu så jag måste testa och se om det håller :) Tack för dina fina ord!
Sandra Lundin

16 Alexandra:

skriven

Vilka otroligt inspirerande inlägg!! Kanske måla med genomskinligt nagellack ovanpå? ;) Det guldiga fatet var verkligen otroligt fint!

17 Mikaela:

skriven

Gud vilken cool grej! Ser jättepilligt ut men vilket snyggt resultat! Gillar verkligen idén att ha de som glasunderlägg! Tror också det kanske skulle gå att lacka med vanligt klarlack? Kan inte komma på något bättre förslag i alla fall. Hade ingen aning om att det fanns såna här pappersband. Jag gillar alla tre, men kanske den blåa bäst ändå! Den vita var jättefin att ha små smycken på!

18 Maria Ekblad:

skriven

Åh så fint och lätt att göra! Jag har slarvat bort både elsladden och pedalen till min symaskin när vi flyttade för 1,5 år sedan. Måste rota fram dem från vindens mörka hörn tror jag.

19 Ellen Lindberg:

skriven

Den guldiga är verkligen fin! Och herregud vilken grej, så häftigt! Hitta på någon fin lösning för glasunderlägg och du kommer få de finaste underlägen någonsin!

20 Pauline:

skriven

vad fint och fiffigt :)

21 Annica:

skriven

Men hallå vad smart! du har så mycket bra idéer, det är så himla roligt att få ta del av allt du gör :)

22 Jessica:

skriven

Alltså hur fantastiskt fina är inte dessa? Och jag beundrar din uthållighet, tror aldrig jag kunnat klara av att göra detta. Men jag kommer ju å andra sidan inte riktigt överens med symaskiner så ehh. Men så grymt! Ser verkligen vad du menar med glasunderlägg, skulle vara fantastiskt!

23 Ninette:

skriven

Jättevackert!

Kommentera här: