DIY: Plant hanger

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
Ni vet det nu va? Jag Ä.L.S.K.A.R blommor och växter av alla dess slag och vill ha dem precis överallt omkring mig. Favoritsättet är nog ändå hängandes i amplar runt om i lägenheten. De flesta av dessa har jag köpt på loppis och de är alla gjorda i väldigt avancerade makramétekniker. Därför har tanken på att göra en egen känts övermäktig och i min bullet journal har detta projekt flyttats framåt vecka efter vecka.

Jag har länge varit sugen på att inreda våra badrum lite mer och att plocka in många gröna inslag i dessa annars så väldigt kala rum. I badrummet uppe passar det sig bäst med hängande växter och därför fick jag nu ta mig i kragen och bara sätta igång. One down and several more to go. Tanken är att utveckla tekniken för varje hängare jag gör så idag börjar vi med den absolut enklaste av alla. Förstår inte ens vad jag har gått och dragit mig för, det här var verkligen busenkelt!
 
Du behöver en ring av något slag och hållbart rep. Jag använder båtlina eftersom det känns väldigt slitstarkt samt av anledningen att affärerna här runtomkring inte erbjöd annat. Klipp fyra längder som alla är dubbelt så långa som du önskar att din hängare är.
 
Vik repen dubbelt och fäst på detta sättet i ringen.
 
Dela in repen i fyra par.
 
Knyt en knut på varje par så långt ner som du vill att krukan ska hänga.
 
Knyt därefter ihop det högra repet i par ett med det vänstra repet i par två och fortsätt så hela vägen runt. Dessa knutarna gör du en liten bit längre ner från den första. Glöm inte att knyta ihop repet som ligger allra längst till vänster med det som ligger allra längst till höger.
 
Gör om samma procedur en gång till ännu lite längre ner. Du ska alltså ha gjort 12 knutar sammanlagt.
 
Knyt sedan ihop allt.
 
Trä i din kruka och häng upp i en krok i taket och sen äre färdigt! Nu ska den här få flytta in i badrummet och göra det lite roligare och mer hemtrevligt.
1 Mikaela:

skriven

Vad fint det blev! Jag har också gott och dragit mig för det här, det där garnet jag armstickade en filt av har jag tänkt skulle vara perfekt till något sånt här (och absolut inget man har på huden eftersom det gav mig utslag :( :(). Men busenkelt säger du, då får jag också sluta skjuta upp det! Resultatet blev riktigt snyggt, väldigt fint att krukan är i två färger!

2 Sara - litetarkiv.blogg.se:

skriven

Men gudars, vad snyggt och lätt! Har också haft för mig att det är för krångligt att ens försöka ge sig på.

3 Ina:

skriven

Tack för tipset. Och så fint! Jag borde verkligen gröna till det lite mer hemma.

4 Kattis:

skriven

Bra tips, behöver verkligen bra sätt att hänga upp mina växter på som har två katter som älskar att tugga i sig dom annars!:P

sv: Tack detsamma!:)

5 Maria Ekblad:

skriven

Så himla fint! Jag älskar gullrankor, vi har en hög hylla i ett hörn som vi har en som ringlar ner från. :) Får kanske prova att hänga upp några också :D Har några sticklingar på g, så de kanske får bo i en ampel.

6 Emelie:

skriven

Du är så jäkla kreativ och händig!!! :D Snyggt!

7 Thea:

skriven

åh himmel så fint!

8 Hanna:

skriven

Det där har jag funderat på att göra hur länge som helst men aldrig kommit till skott, men när du säger att det är så enkelt måste jag ju ta och göra det! Det är ju så himla fint med amplar!

9 Ronette:

skriven

Toppen! Det här ska jag lätt testa!

10 josefine:

skriven

Himmelens vad fint! Måste försöka göra detta själv.
http://josefinelaul.wordpress.com

Svar: Jaa, do it :D
Sandra Lundin

11 Emma Nilsson:

skriven

Wow vad fint! Detta ska jag absolut testa!

12 Angelica Bengtsson Fotografi:

skriven

Vad fint! :D

13 Sofia:

skriven

Superbra tips verkligen, ska definitivt testa detta! Bara en fråga: har du fönster i ditt badrum? Om inte så skulle jag gärna vilja veta hur man gör för att få växter att överleva i ett badrum!

Svar: Tack :) Ja, vi har faktiskt väldigt stora fönster i våra badrum så det underlättar en hel del. Men vi har ett stort allrum på övervåningen där ljuset endast strömmar in från närligande rum och då har gullranka (den växten jag visar upp i inlägget) visat sig vara den planta som klarar sig allra bäst. Så det kanske är värt att testa!
Sandra Lundin

14 maja.:

skriven

tjusigt!

15 Beata:

skriven

hur smart är du då?? galet fint det blev!

16 Paulina:

skriven

Men åh vad fint! Har letat efter en bra beskrivning på att göra sådana fina amplar, men inte hittat någon förrän jag ramlade över din! Så kul! Måste genast gå ut och köpa någon typ av snöre/lina!

17 emilia:

skriven

Väldigt fint blev det!! Vill också pröva att göra direkt när lite fler plantor är köpta. Finns ju få saker som är så härliga som en massa grönt inomhus!

18 Gabriella:

skriven

Underbart! Tack för detta inlägg. Själv kan jag inte tänka på annat än krispiga tulpaner i genomskinliga vaser och gröna härliga växter jag vill ha överallt.

19 josefine:

skriven

oj va fint!

20 När Annie fotograferar i Kalifornien:

skriven

Fint!

21 kristina:

skriven

Hej
Kanske en jättedum fråga men var hittar en träringar?
Sjukt taggad på att göra en egen.

Mvh
Kristina

Svar: Ingen dum fråga alls men jag svarade på den i gårdagens inlägg :)
Sandra Lundin

Kommentera här: