Mina mål och drömmar del.1

De första tre månaderna (snart i alla fall) av det här året har ju bara svept förbi med ett enda långt swooosh. I slutet på 2014 delade jag med mig om lite drömmar och mål som jag ville vara med om under det här året. Alla är olika men för mig funkar knappt vardagen utan planering (gärna punkter man kan stryka efter att de är avklarade) och tankar om vart jag vill nå, se och vara med om. Sen blir det inte alltid så som jag har tänkt mig; en del saker kanske jag försöker och misslyckas med och andra växer jag ifrån innan jag ens kommit dit. Men det är också det som är lite fint, att man får ångra sig fram och tillbaka hur många gånger som helst.
 
Idag tänkte jag att vi skulle kika på vilka punkter som avklarats sedan sist, vilka jag tagit och bort och på de som lagts till.
 
Avbockade mål
 
√ Börja skriva krönikor
Kanske inte är någon nyhet för er att jag i början på året började skriva krönikor (och nu även reportage) för lokaltidningen eftersom jag skrivit om detta tidigare. Men är man ännu mer nyfiken på detta hittar ni en liten guide här och några texter här.
 
√ Vara med i Leva & Bo
Kände att jag ville visa upp lite delar av mitt hem i tryckt format och bestämde mig för att få det publicerat på sidan läsarhemmet i Leva & Bo. Och ja, som ni ser kan jag bocka av det på min lista! Sugen på att göra samma sak? Skicka ett mail till redaktionen så ska det nog gå vägen.
 
√ Skicka in manuset på boken
Jag har inte skrivit så mycket om detta eftersom allt har varit i ett så kritiskt stadie och faktiskt fortfarande är det. Jag skrev "klart" manuset på den barnbok jag haft i skallen i flera år och så skickade jag in det till fem olika förlag. Ett har hunnit tacka nej och ett har hört av sig för vidare kontakt så vi får se vart allt det här ska sluta!
 
Strukna mål
 
↓Bo på Strand
Har ni hört talas om Ellen Keys hus strand? Det är helt ljuvligt ställe och varje år får ett visst antal kvinnliga stipendiater bo där under två veckor på sommaren. Tanken var att jag att jag skulle söka (och förhoppningsvis kunna ta mig dit) men det blev aldrig så att jag ens skickade in några papper. Känns som att jag har fullt upp ändå nämligen!
 
↓Trycka upp vykort till kommunen
Det här var en punkt som stod på listan efter önskemål från turistbyrån här i Karlsborg. Efter mycket slit med dessa rackarns vykort visade det sig att det skulle kosta mer att trycka upp än vi någonsin skulle kunna tjäna så jag gav med rätta upp den idén.
 
↓Fota fyra rullar analogt
Alltså, känns så övermäktigt att jag har detta som en punkt när jag endast kan framkalla varje gång vi är i Göteborg. Tänker ändra till att jag ska fota minst en rulle istället för det känns lite lättare att leva upp till. Det svåra brukar ju vara att komma igång!
 
Nya mål
 
• Skriva en fackbok
Idéerna snurrar och min senaste dröm är att få lite tid över att börja skriva en fackbok. Tror och tänker att jag har rätt mycket kött på benen för den typen av bok jag funderar på men vi får se. Berättar såklart mer när och om det blir verklighet!
 
• Lära mig busvissla
Haha så sjukt mål men jag sa det högt till Viktor häromdagen så varför inte bara sätta ner det på sin lista över drömmar och mål? Vet inte riktigt vad jag ska busvissla på men det vore häftigt att kunna det!
 
• Lära mig ett redigeringsprogram från grunden
Nu är det hög tid att sluta använda färdiga actions på varenda bild. Jag har minst en betalt fotografering i veckan och det känns helt enkelt inte okej att leverera bilder som jag inte är 100% nöjd med själv. Har införskaffat guider till Lightroom som är ett program jag inte jobbat i tidigare. Känns roligt och spännande att försöka lära sig något från grunden.
 
Har ni uppnått något ni strävat efter eller gett upp något ni trodde ni villa ha men som visade sig vara helt fel? Vad drömmer ni om?
1 Klara Amanda:

skriven

Men åh, så himla spännande med boken, ju!!

2 Hedvig:

skriven

åh vad kul!! hoppas det går bra med barnboken!

3 Mikaela:

skriven

Alltså du är SÅ GRYM och inspirerande! Hoppas det går bra med boken! Och tänk att du redan bockat av tre mål! Jag har nog redan glömt vad jag skrev upp, måste nog ta och skriva ut och sätta på kylskåpet så att jag påminns om de varje dag!

4 LisaMarie:

skriven

Åh vilket kul inlägg! De senaste åren har jag också börjat göra ungefär som du, alltså att stolpa upp målsättningar inför närmaste framtiden och sen "utvärdera". Kan skapa press men för mig har det funkat ok ändå, eftersom jag av en kompis har lärt mig att för det första sätt upp realistiska mål, för det andra utvärdera ofta (typ 1 gång var tredje månad) och då helt enkelt vara både ärlig och snäll mot mig själv och inte göra någon stor grej av om nåt måste strykas. En dröm jag har, och har haft länge, är att skriva mer. Jag har inte på långa vägar kommit så långt som jag skulle önska, men faktiskt tack vare dina inlägg om krönikor har jag börjat tänka i banor som jag inte gjort tidigare. Stort tack till dig för det! Låter sjukt spännande med barnbok och även faktabok (är den om odling? Hoppas!) även om jag blir lite avis också ;)

Svar: Tycker också att det funkar bra när man går tillbaka så pass ofta och liksom checkar av hur up to date ens önskningar är. Jag kan ju vilja nå åt ett visst håll ena veckan och sedan vara helt över det två veckor senare och det måste ju också vara okej. Har tagit lite tid att kunna släppa saker men ju mer man övar...
Haha nej det är inte en odlingsbok men nu fick jag ju tusen nya idéer ;) Känner att jag har alldeles för mycket kvar att lära på den punkten!
Sandra Lundin

5 johanna:

skriven

vad fint att kunna bocka av så stora saker redan!!

6 linnéa:

skriven

inte så relaterat till inlägget, men kanske lite ändå. sitter i detta nu och lyssnar på källan och blir så inspirerad av dig. så coolt att köra på med det man verkligen vill göra (som blogg, barnbok, pod), faktiskt realisera det och göra det ordentligt. håller alla tummar för barnboken!

7 Charlotta Sofia springer o trimmar:

skriven

Vad inspirerande att läsa om dina mål. Jag har ju en massa saker jag vill i huvudet men nu ska jag nog sätta mej och punkta upp dem lite tydligare :)

8 Maria Ekblad:

skriven

Jag har fått bröllopsfotograferingar bokade och det är ett mål jag har! Så är superglad för det. :D

9 sandra:

skriven

Vad skönt att ha sådana mål ändå! Mitt enda mål fram till juni 2015 är:
- Plugga färdigt lärarprogrammet.
...och sedan vänta på legitimation och examensbevis!

Svar: Så jäkla grymt mål, det grejar du utan problem ju :D
Sandra Lundin

10 sandra:

skriven

Vad skönt att ha sådana mål ändå! Mitt enda mål fram till juni 2015 är:
- Plugga färdigt lärarprogrammet.
...och sedan vänta på legitimation och examensbevis!

11 Carolina:

skriven

Spännande mål! Och jäkligt kul med fortsatt kontakt angående barnboken, heja heja! :)

Att skriva upp sina mål är bra för då får man ned dem i ord och man ser dem svart på vitt. Det hjälper nog också att formulera dem och inte bara ha dem som lösa ord i sitt huvud. Du är en jättebra inspiration!

12 elise:

skriven

jättekul att läsa om dina mål och drömmar! mina har det senaste året varit att lämna mitt förra jobb eftersom jag tyckte jag var värd mer, och det är avcheckat x två! haha.
sedan har målen varit att engagera mig i frisk&fri, riksföreningen mot ätstörningen, kan checka av det med!
annars hamnar mina mål mest på att lära mig/utvecklas mer i mitt jobb som sjuksköterska (framförallt i samtalsmetodik). på personliga plan vill jag springa fortare o längre, läsa böcker jag VILL läsa, resa mer, göra mig av med prylar jag inte gillar osv. typ så!

Svar: Underbart Elise. Du kommer ju greja allt det där nu när du har bestämt dig för det :) Dessutom är det ju bästa tiden för att slukas upp av en bok man verkligen vill läsa när man kan sitta ute i solen och njuta!
Sandra Lundin

13 Beatrice Jakobsson - Fotograf :

skriven

Vad kul att du klarat av ganska mycket av dina mål även fast alla inte blev av och ännu bättre med fler mål! :)

Jag kan aldrig sätta några mål genom att skriva på bloggen för jag får panik om jag inte kommer till det målet. Mår typ dåligt så brukar bara tänka mina mål! :)

14 Karin:

skriven

Vilken häftig tröja! :)

15 Rebecka:

skriven

Haha har också som mål att lära mig busvissla, du som ju jobbat som lärare (visst?) känner nog igen maktlösheten på rastvakten när man inte har någon visselpipa och måste samla in alla ungar... Haha, känns som ett lärarobligatorium att kunna busvissla.

Svar: Har inte jobbat så mycket med de åldrarna där man behöver samla in sina elever på detta sättet men känner verkligen igen mig. Känns som en så smart grej att påkalla uppmärksamhet med! Nu lär vi oss :D
Sandra Lundin

16 Sofie:

skriven

Vad spännande! Jag håller också på att försöka ta fasta på vad jag faktiskt har för drömmar och mål. Och som en liten sidoönskan vill jag också lära mig att bussvissla! Haha.

Svar: Ja, men gör det :) Det är ju dessutom roligt att gå tillbaka och läsa vad man hoppades kunna uppnå för flera månader sedan för det är ju inte alls säkert att det är aktuellt idag. Hoppas vi kan lära oss det :)
Sandra Lundin

17 hanna, förbanna:

skriven

håller tummarna för boken!

18 Anna María:

skriven

Sandra, du är så jäkla grym! Jag har alldeles för svårt för mitt eget bästa att sätta upp mål, jag vet att jag borde, men jag vet inte HUR jag ska göra.
Att skiva en barnbok och en fackbok är två grejer som jag också skulle vilja göra. Superpepp!

19 kaneli:

skriven

Så himla peppigt inlägg!

20 Emilia Arnstrand:

skriven

Så sjukt inspirerande du är! Sådan himla tur att jag snubbla in på din blogg och började lyssna på din podd :) Göttigt att höra någon som är både ödmjuk och stark!

21 Mikaela:

skriven

Hallå förresten, haha, jag drömde om dig häromnatten! Tror jag måste ha läst din blogg det sista jag gjorde innan jag somnade! I alla fall, jag stod på utkanten av en hage och försökte fota fåglar och så kom du gåendes med en liten vit shetlandsponnyn i sällskap. Sen minns jag inte så mycket mer än att vi sa hej. Sjukt random! Har du någon vit shettis i bekantskapskretsen? Hahaha

Svar: Haha men åh, så roligt :D Njaae, har ju inte det men du kanske drömde om mina katter fast förstorade x antal gånger? ;) Haha.
Sandra Lundin

22 Amanda Jonsson:

skriven

Åh, så fint. Och så kul, för att inte tala om stort, att ETT FÖRLAG VILL HA FORTSATT KONTAKT. Alltså omg <3333

23 Kajsa:

skriven

Så himla inspirerade och peppande att läsa dina mål!

24 ISA:

skriven

men guuuud kvinna. Nu fick en ju lite prestationsångest för vad man själv gjort dessa 3 mån ;O men jag tog mig till LA! det får väl ses som ett mål? Sen att jag åkte hem är väl en annan historia, men jag tog mig dit!

Svar: Amen Isa, så får du inte tänka. Enda anledningen till att jag kan klara av saker på det här sättet är för att jag uttalar dem högt (eller ja, skriver ner dem) och sedan sätter undan tid för att faktiskt klara av det. Man behöver liksom inte mer ansträngning än så. Och att du tog dig till LA måste väl ha varit ett stort mål? Som jag minns det så skrev du i bloggen att det var ett mål; alltså att TA sig till LA. Jag har nog inte läst något om att du hade som mål att bli kvar där flera år. Så att du åkte hem igen spelar väl ingen roll? Jag antar att det hade behövt ske förr eller senare och nu gjorde det det när det kändes bra för dig. Tro på dig själv, du är mycket grymmare än vad du förstår :) :*
Sandra Lundin

25 linn:

skriven

så fint att du vill lära dig busvissla! jag kan det och det är superkul att göra det ibland! haha..

Svar: Ja jag tycker det ser ut att vara superkul så nu måste jag bli en i gänget känner jag ;)
Sandra Lundin

26 Agnes - Cashew Kitchen:

skriven

Kul med uppföljning!
Ett av mina mål för 2015 var att tatuera mig, och det gjorde jag minsann här om dagen! :D

27 Jessica Antemyr:

skriven

Åh vad roligt att läsa. Jag själv skriver också upp mål och drömmar. Älskar alla sorters listor som man kan bocka av! :)

28 Alicia:

skriven

Just nu är det drömmar om sommaren som står på samtliga listor jag gör...åh!!!

29 minea:

skriven

åh!!! hoppas det går jättebra med boken :')

30 Charlotte - Stories by me:

skriven

Det enda jag drömmer om är nu att bli den jag en gång var, innan jag blev helt slut som människa. Känns aldrig som jag kommer bli sån. Drev egen firma, sålde prints, stod i, jobbade heltid, bloggade flera inlägg per dag, målade gamla möbler o stod i. Har ingen ork alls idag. Det är det enda jag drömmer om, att få tillbaka mig själv. Ha en finfredag goding.

31 Tokyoyo:

skriven

Åh så bra att skriva ner och bocka av! Är sämst på det... lyckades få ihop en burk med "minnen" förra året, som vi sen gick igenom. Men nja, har inte ens tagit ur förra årets lappar än. Måste skärpa mig!
Busvissla är kul, och ett bra mål ju.

Kommentera här: