Billig konst

I dagens frågor & svar-inlägg tipsade jag bland annat om att det enkelt går att addera färg i hemmet med hjälp av tavlor. Fram tills för några år sedan var jag dock en stor motståndare mot detta och villa ha mina väggar så vita och rena som möjligt eftersom allt annat kändes plottrigt. Efter flera flyttar insåg jag dock att det kan vara det allra lättaste sättet att snabbt skaffa sig ett hemtrevligt och ombonat boende.
 
Att börja borra och spika i väggarna är något som många drar sig för och det går såklart lika bra att sätta upp en bild på väggen med hjälp av washi-tejp eller att ställa en tavelram på en hylla. Men hur man än gör så är det lätt att det går åt massvis med pengar eftersom konst oftast är rätt dyrt - och det med all rätt.
 
Jag har skrivit om detta tidigare men jag tycker att det är ett tips som tåls att upprepas. Jag gillar nämligen att blanda köpt konst (oftast affischer och prints som jag gått och trånat efter länge) med sånt jag gjort själv och att där emellan även slänga in saker jag hittar i böcker.
 
För antalet fotoböcker jag äger är fler än jag kan räkna och trots att jag älskar att titta i dem ibland så ligger ju alla de fantastiska bilderna ofta gömda inuti stängda böcker. Mitt bibliotek är som sagt väldigt litet och därför gallras det ut böcker med jämna mellanrum. När jag hittar något som verkar intressant köper jag på mig dessa och sedan sitter jag och klipper ut allt det jag gillar.
 
 
Allt kanske inte hamnar på väggen men konst och foton som jag inte kan sluta tänka på får gärna sitta så att jag kan beundra det varje dag. Dessa böcker brukar gå på en femma och därför blir det helt plötsligt busbilligt att hänga upp fina saker på väggarna. Säljer inte ditt bibliotek ut den typen av böcker så ofta finns det massor med antikvariat att kika hos.
 
Det går till och med att göra toaletten lite mer hemtrevlig med hjälp av en tavla :)
1 Beatrice:

skriven

Sandra, jag älskar dina såna här inlägg! Även om det tar emot lite i i alla fall mitt hjärta att klippa i böcker, hehe.

Svar: Förstår vad du menar men om man börjar köpa dem så billigt för det ändamålet brukar det kännas lite lättare :)
Sandra Lundin

2 hanna, förbanna:

skriven

superbra tips! Jag har själv börjat våga hänga upp mina egna bilder på väggarna, tänkte liksom "varför inte?" och det känns jättebra :D

3 MartinaOlsson:

skriven

Vinn ett valfritt plagg från Dress Me Up :)
http://martinaolsson.myshowroom.se/50006/tavling-vinn-ett-valfritt-plagg-fran-dress-me-up/

4 Matilda:

skriven

Så bra tips! Älskar när man har lite gott och blandat på väggarna, men att det ändå är noggrant utvalt och känns personligt.

5 Maria Ekblad:

skriven

Åh vad fin blomstertavlan är! Och vad snyggt kakel ni har i badrummet :)

6 LisaMarie:

skriven

Gamla konstböcker var verkligen ett jättebra tips som jag inte alls tänkt på. Hmm nu blev jag sugen att leta i mina egna gömmar (som iofs inte är så stora nu sen vi flyttat då jag i samband med detta rensade ut en del)... :)

7 Julia Alvina:

skriven

Jättefina grejer! Jag har jättesvårt att få upp grejer på väggarna, är så rädd att spika och förstöra (trots att våra väggar är typ de fulaste någonsin) Gillar verkligen måntavlan i den cirkulära ramen, supersmart ju!!

8 KassandraPalma:

skriven

fina saker!

9 Daisy:

skriven

alltså tavlan med månen är ju magisk. vill ha! var har du fått den ifrån?

Svar: Har bara klippt ut den från en rymdbok :)
Sandra Lundin

10 Klara:

skriven

Så smart ju! Tycker bilden på lungorna var fin (hoppas att den inte illustrerar någon sjukdom!?), tycker de ser ut att vara gjorda av lavendel.

11 N:

skriven

Vad fint!

12 Hey Emelie:

skriven

Åh åh åh, handdukshängaren/kroken på sista bilden - så fin! Har du gjort den själv också eller är det något köpt tro?

13 Life of Johanna:

skriven

Jätte snyggt :)

javisst är hugo söt

14 anneli:

skriven

Bästa tipset på länge och du har bra smak dessutom :)

15 Vano:

skriven

Jättebra tips. Så lite och enkla saker kan verkligen lyfta upp ett helt rum.

16 jasmin:

skriven

åhhh så bra tips! älskar första bilden för övrigt.

17 Marie L:

skriven

Tack för din fina blogg! Brukar titta in här för att få mig en andningspaus och inhämta lite livsinspiration. Blir glad av dina inlägg, idéer och tankar. Tack för att du delar med dej!

Svar: Vad glad jag blir, tack för att du kikar in :)
Sandra Lundin

18 Josefine:

skriven

Åh! Tavlan med kaninmasken var ju urfin! Så härligt ljus! Varifrån kommer den?

Svar: Har ju klippt ut den ur en fotobok så jag är verkligen inte säker men jag tror att det är en tjej som heter Hannah Starkey som tagit bilden :)
Sandra Lundin

19 Agnes - Cashew Kitchen:

skriven

Detta är ett så himla bra tips! Har aldrig tänkt på det! Gillar också att ha konst på väggarna, gärna mindre tavlor pga bor så satans litet, men kommer liksom aldrig till skott att fixa det. Har bara gigantiska posters från typ moderna och diverse museum från olika resor, men det finns ju en gräns för hur många 70x100 posters en kan få plats med hehe. Ska också kolla bibblan och typ loppis :)))

Kommentera här: