Från 2014 till 2015

Jag hann aldrig få den här listan ifylld innan det nya året började, men det gör väl inget va? Hittade den hur som helst hos finaste Flora.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Jag startaden en podcast och började fotogafera porträtt. Äh, nu säger jag det bara. Jag började arbeta som fotograf. Inte på heltid men jag fotar och säljer mina bilder vilket ju måste göra att det är ett del av mitt yrke. Eller? Känsligt det där för vissa och jag vet inte riktigt själv hur jag ska säga det.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej, inte en endaste. Så tråkigt!

Vilka länder besökte du?
Okej, lyssna nu: Sverige. Punkt slut. Men jag har rest till olika platser i Sverige en gång i månaden hela året och det är inte så dåligt jobbat det inte.

Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
En operationstid för mina dumma höfter och en ordentlig inkomst. Annars kändes 2014 som en startsträcka och att det är 2015 som allt kommer att ske. Nu händer det liksom!
 
Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
Måste nog säga åttonde mars som var den dagen vi firade min 25-årsdag. Fick så mycket pengar i present av alla fina människor jag känner bara för att jag skulle kunna köpa mig min efterlängtade kamera. Så tacksam för det!

Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Att jag bestämde mig för att sluta på ett jobb som jag fick återkommande anfall av magkatarr av att gå till.
Det här året började jag dessutom blogga, fotografera och podda och nästa år hoppas jag kunna säga att det ledde till en karriärsmässig framgång. Fick ju chansen att arbeta ihop med VisitSweden och bidra med andra roliga projekt som det här vilket gör mig himla glad.

Och din största framgång privat?
Gösta behövde få ett nytt hem och flyttade hem till oss i början av året <3 Annars tror jag att det är mitt temperament som är den största framgången, blir lugnare för varje år som går och jag jobbar hela tiden med mig själv för att bli en bättre människa.

Vad spenderade du mest pengar på?
Räkningar och mat tråkigt nog. Har de senaste månaderna fått en lön som ligger på den saftiga summan 3000 kronor så det finns liksom inte utrymme för något mer.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2014?
Fattig bonddräng. Överdriver inte när jag säger att Viktor har sjungit på den prick varje dag hela det här året. Har  gått från att ha sjungit med till att hatat den och honom, velat gråta och blöda ur öronen och sen gått tillbaka till att tycka att han är så söt. Årets låt helt enkelt.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag var väldigt glad förra året också så det är svårt att jämföra, men inte ledsnare i alla fall. Om jag skulle säga något så skulle det vara att jag varit lugnare det här året än alla tidigare och verkligen släppt på prestationskraven och perfektionismen.

Vad önskar du att du gjort mer?
Gosat med Viktor. Har känt mig så stressad i perioder och bara gjort saker jag måste och inte tillåtit mig att vara spontan eller ens att lägga mig i sängen och gosa i tio minuter. Ska bli bättre på att släppa lite på tyglarna nästa år!

Blev du kär i år?
Var ju redan det sen tidigare :)

Den bästa tv-serien?
Av de serier vi upptäckte det här året gillade jag True detective och House of Cards mest.

Bästa böckerna du läste i år?
Gå vilse. en fätlhandbok av Rebecca Solnit och Hjärtat Jagar Allena av Carson McCullers

Bästa filmen du såg i år?
Ser så lite film alltså men tyckte verkligen om det jag såg av Grand Budapest Hotel men jag somnade på bion efter en hård arbetsvecka :P Annars gillade vi verkligen Dallas Buyers Club.

Den maträtt du åt oftast 2014?
Vi hade verkligen dille på att testa hamburgare från den här sidan i somras och måste ha lagat en tio olika i alla fall så jag svarar det.

Något du önskade dig och fick?
Säkert massa saker men framför allt önskade vi oss en kompis till Leeloo och hade sån tur som fick hennes brorsa från samma kull. Löste sig perfekt ju!

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Så sorligt men på min 25 års dag var jag helt ensam hemma. Hela släkten och familjen hade varit upp och firat helgen innan eftersom min födelsedag var på en måndag. Viktor var iväg på en veckas övning med jobbet och jag som trodde det skulle vara lugnt kände mig ändå ensam och grät en skvätt.

Högsta önskan just nu?
Att saker går vägen. Att alla projekt som hänger i luften och dinglar löser sig, att en familjemedlem blir frisk och att en annan tar det beslut som krävs.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Visst låter det som ett rätt lamt år ändå - inga pengar, inga resor och en ledsen födelsedag men alltså NEJ! Hade ett så bra år och det enda som hade kunnat göra det bättre var om jag och Viktor hade gjort lite fler äventyr ihop. Men samtidigt har vi behövt dona med lite egna projekt under året så det hade nog ändå inte gått att ändra på. Nej, kanonår faktiskt!

Vad fick dig att må bra?
Den här bloggen. Att få ägna mig åt alla mina intressen som får plats att synas här. Att få läsa alla era kloka kommentarer och att få ta del av även era liv. Jag har lärt mig så mycket av och tillsammans med er det här året alltså!

Vem saknade du?
Saknade Viktor så himla mycket i olika perioder. Dels var han ju borta med jobbet väldigt mycket men ibland saknade jag även honom fast att han var hemma. Ibland tar vissa saker i livet över så mycket att det känns som att man knappt ses fast att man bor under samma tak.

Vad är du mest stolt över?
Att jag är så jäkla driftig och modig som kan få nästan vad som helst att hända bara jag tror på det och verkligen vill det. Sen är jag så himla stolt över mig och Viktor tillsammans som är så starka ihop. Han är verkligen min klippa och tillsammans grejar vi allt.

Tror att det här året kan bli hur bra som helst. 2015 låter bra på något sätt och att fylla 26 känns nästan bättre. Låter som den mest vuxna åldern jag haft och det är det ju faktiskt också! Hur som helst så önskar jag er alla en helt fantastisk start på det här året. Ni har varit fantastiska som har kommit in här, läst och stöttat under hela förra året. Tack!
1 Isabelle Olsson:

skriven

Vilken fin och bra resumé! Och vilka bilder!

Gott nytt år!!

2 Fyrtiotaggare.com:

skriven

Underbara bilder och gripande text ❤️

Svar: Tack snälla :)
Sandra Lundin

3 Anna [foto]:

skriven

Gott nytt år!

4 hanna, förbanna:

skriven

gott nytt år, fina Sandra! <3

5 Hanna:

skriven

Gott nytt år, hoppas att 2015 blir ett minst lika bra år för dig!

6 Flisan:

skriven

Massa fina bilder :D

7 Beatrice:

skriven

Funderar på om det känns värt att fylla i den här listan nu? Men den är ju samtidigt så mysig, och det hade varit kul att summera bara liksom!

Oavsett, himla fint du svarat. Känns som ett normalt år, men ups and downs liksom!

8 Ninni - Vimsiga mamman:

skriven

Härlig läsning o goa bilder :)) god fortsättning

9 Timeoftiger:

skriven

Härligt! Och jag kan berätta att livet blir bara bättre med åldern (åtminstone till 40 år). Alla jag känner är faktiskt överens om det. Med en blandning av lättare och tyngre perioder går vägen förstås.Kan också berätta att jag fick mitt nyårskort häromdagen, det var ju trevligt! Lycka till med 2015.

10 ♫♪ sandra:

skriven

kul att läsa och fina bilder :)

11 Vicky:

skriven

fina fina du. är så glad att jag fått lära känna dig här på bloggen i år. gott nytt 2015!! <3

12 corneliaeriksson.blogg.se:

skriven

Vilken mysig lista! Det låter verkligen som att du haft ett riktigt bra år. Hoppas att ni hade en fin nyårsafton. Jag lovade mig själv att våga mer i år och tänkte därför anmäla mig till tävlingen du skrivit om ett antal gånger.. Men ja, jag tänkte inte på att det var för sent. Såååå det var ju synd. Är ändå glad att jag under 2014 hittade till din underbara del av bloggvärlden. Det är fint här, trivsamt och jag gillar att kika in lite titt som tätt. Jag önskar dig, er, ett fantastiskt 2015! :)

Svar: Så typiskt! Det kommer säkert fler roliga saker iframtiden och då får du hänga på då istället. Ska påminna dig om att du sagt detta nu ;) haha!
Sandra Lundin

13 Matilda:

skriven

Tror 2015 kommer bli ett fantastiskt år för dig och bloggen!

14 Elin karlsson:

skriven

Vilket fint år du har haft + att dina bilder är så grymt fina!!

15 Charlotte :

skriven

God fortsättning! :)

16 Julia Müller-Sandvik:

skriven

du är fantastisk! Mitt 2014 var ganska värdelöst, men jag kör på med dunder och brak. 2015 kommer toppa förra året :)

17 johanna:

skriven

åh vad fint att läsa. och så fina bilder också!

18 Nastasja:

skriven

Blev jätteglad när jag läste att du haft ett så himla bra år. Det är många, inkluderat mig själv, som ständigt vill ändra saker eller ser grejer som kunde varit bättre. Fint att få höra att någon känner sig nöjd någon gång.

19 Mikaela:

skriven

Klart du ska kalla dig fotograf, det är du ju :) Fast jag fattar vad du menar, jag har otroligt svårt med att kalla mig konstnär, skulle kanske kunna sträcka mig till illustratör!

Svar: Tack för peppen! Känns som så laddade ord på något sätt. Läskigt!
Sandra Lundin

20 ISA:

skriven

Blir stolt över dig att du slutade det där magsårs-jobbet och istället chansade och satsade på mer "osäkra kort". Heja dig!!

Svar: Men åh, så fin du är! Tack!
Sandra Lundin

21 Hanna Karlsson:

skriven

Vilket bra år!

22 Sara Ekman:

skriven

Kul lista :)

23 Marie:

skriven

Haha, kul med Fattig Bonddräng! Min man hemma sjunger också hela tiden. Men han sjunger gamla psalmer som är lite så där "käcka" . Man blir tokig ibland! Jag lånade listan förresten :) En lite sen en, men det får duga :)

24 Malin Thorell [ PINKPIERCING ]:

skriven

Många fina bilder, och sjukt fin katt också! :)

25 Amanda Jona [SPONTAN]:

skriven

Kul att läsa och verkligen så vackra bilder :)

Kommentera här: