Recept: Chiapudding med choklad och ingefära

OBS! Du vet väl att min blogg har flyttat? Du hittar den på: ATILIO.METROMODE.SE 
 
 
 
Hej du härliga måndag!
Idag vaknade jag med pirr i magen för vet ni vad? Jag ska ge mig ut på årets första löparrunda. Eller alltså eh ja, jag ska börja springa igen och att kalla det för löpning är väl att ta i men ändå! Jag brukar köra igång på vårkanten och hålla igång så länge det är roligt (vilket i min värld betyder att jag slutar någon gång under sommarens varmaste dagar) för om det finns något som heter träningsperson så är jag verkligen inte en sådan. Hur som helst, nu kände jag att det vore skönt att lyfta min rumpa från skrivbordsstolen och faktiskt se till att jag kommer ut några dagar i veckan och därav pirret.
 
Den lyckliga känslan i magen kan också bero på att jag har en helt fenomenal chiapudding som står förberedd och väntar på mig i kylen. Just den grejen, att man kan förbereda sin frukost, tror jag är det som tilltalar mig allra mest när det kommer till chiapudding. Att det är ett supernyttigt frö är ju såklart också toppen men annars är jag inte så strikt med vad jag äter. Därför är den här varianten även rätt söt så för en del kanske den passar bättre som mellanmål eller efterrätt. Idén till den kom efter att jag gjort den här helt magiska varma chokladen och försökte tänka ut hur jag kunde inkorporera kombon choklad och ingefära på fler ställen i mitt liv. Boom, här är bästa stället!
 
Chiapudding med choklad och ingefära
 
2 dl kokosmjölk
3 msk chiafrön
1 cm riven ingefära
kakao & honung efter smak
vaniljpulver
 
Blanda ihop kokosmjölken, chiafröna och den rivna ingefäran i en bunke eller i en burk. Tillsätt kakao + sötning (man kan ha oboy om man gillar det) och lite vaniljpulver och smaka av efterhand. Låt stå i kylen under natten eller några timmar innan den serveras. Toppa gärna med syrliga bär som bryter av mot choklad och kokossmaken.
 
1 Vicky:

skriven

vilken pepp med utespring! tror det går svinbra för dig :) jag tränar asmycket men har inte sprungit utomhus på flera månader typ (gymmar bara). men! tog första springturen utomhus i förrgår, var också lite nervös att jag inte skulle orka pga har inte tränat den typen av uthållighet på länge men det ju fint faktiskt! så pepp till dig!

2 Maria:

skriven

men superfint med den mörka bakgrunden! Vad färgerna kom fram :)

3 Alexandra:

skriven

Alltså dina bilder <3

4 Alice:

skriven

Hihi de där ser skitgott ut!

5 Kreater Johanna:

skriven

Vilka bilder! Blodapelsinen mot det svarta är ju magisk.

6 Christin:

skriven

Åh. Brukar också återuppta min löpning utmed vårkanten och det ÄR faktiskt en skön känsla när man orkar en kilometer, två, tre, fyra och helt plötsligt sprang man en mil. Minns fortfarande första gången jag sprang en mil - var euroforisk! Nästa vår - då skall jag erövra den känslan igen. Heja dig!!!

7 KassandraPalma:

skriven

ååh så gott!

8 Dylan:

skriven

Ser supergott ut! :)

9 Jennie bott i LA:

skriven

WOW superyum!

10 Jessica:

skriven

Alltså åh, chiapudding ser alltid så gott ut och verkar nice men när jag gjort det själv några gånger har jag inte fått till konsistensen alls. Alldeles för slemmigt för min smak. Är det jag som är känslig eller gjorde jag fel?! :(((

11 Stina:

skriven

Åh, ser så smarrigt ur och så himla fint med den mörka bakgrunden, det ser man inte så ofta längre, mest vitt hela tiden i bloggosfären.
Jag har försökt mig på chiapudding flera gånger men har inte tyckt om den, jag får så svårt den slemmiga konsistensen. Däremot använder jag chia i allt möjligt, superbra att blanda i gröten på morgonen!

Svar: Mina har också blivit slemmiga när jag gjort dem på mjölk men nu när jag tog kokosmjölk så använde jag mig mest av det krämiga som är i de konservburkarna. Haha låter så äckligt men du kanske förstår vad jag menar? Alltså att jag tog mer av den fasta massan än av själva vattnet. Då blev puddingen verkligen mer som chokladpudding - supergott!
Sandra Lundin

12 Malin Åström:

skriven

Jag kanske måste ge chiapuddingen en ny chans. Det blev så slajmigt när jag provade, men din ser´ju så god ut...

Svar: Mina har också blivit slemmiga när jag gjort dem på mjölk men nu när jag tog kokosmjölk så använde jag mig mest av det krämiga som är i de konservburkarna. Haha låter så äckligt men du kanske förstår vad jag menar? Alltså att jag tog mer av den fasta massan än av själva vattnet. Då blev puddingen verkligen mer som chokladpudding - supergott!
Sandra Lundin

13 Sara - litetarkiv.blogg.se:

skriven

Lordy! Måste prova. Allt med ingefära gå hem hos mig.

14 Thea:

skriven

Åh vad gott! Fungerar ingefära och kakao bra ihop? :D

Svar: Det tycker jag verkligen :)
Sandra Lundin

15 Elin:

skriven

Åh så gott!!

16 Hedda Rönnlund:

skriven

Ser så himla gott ut och jag ska verkligen prova på det i framtiden!:D

17 Amanda Niclasson:

skriven

Åh gott!!

18 sandra - 3 barns mamma <3:

skriven

En sådan beställer jag ;)
Nej men den både lätt och såg tok god ut. Låter som något man borde testa till helgen :)

Ha en fin fortsättning på veckan!!!!

19 josefine:

skriven

åhhh gud vad fin blogg du har!!

20 melinda - mamma till Nova & Leon:

skriven

såg super gott ut :)

21 milina.blogg.se:

skriven

åh mums :)

22 Emilia Åkerberg:

skriven

Vilka fina bilder och guud va gott det ser ut! Kram :)

23 Ida ☯ the sky under the sea :

skriven

Så härligt att du dragit igång din löparsäsong! För mig känns det fortfarande för vintrigt, men promenerar gärna. Chiapuddingen såg asgod ut! Har velat testa men sen funderat på det här med att man helst inte ska äta mer än si och så mycket per dag, som med linfrön. Fast den gränsen lär väl vara mycket högre med chiafrön eftersom "alla" gör såna här puddingar osv ^^

Svar: Vet faktiskt inte hur det ligger till med det där, men tror och hoppas inte att det är någon fara med någr msk då och då :)
Sandra Lundin

24 Linn Strömberg:

skriven

Låter ju helt underbart!

25 tommy:

skriven

vad fint =)

26 Lou:

skriven

Wow ser underbart ut!

27 Veronika:

skriven

Tack för tipset kanon gott!

28 Sofia:

skriven

Åh vad gott!

29 Ebba Molin:

skriven

åh mumma! är väl en av få som aldrig smakat chiafrön, nu känner jag att jag måste testa... älskar din blogg!

30 Marja - Baka Sockerfritt:

skriven

Så smarrigt det ser ut! Och vad kul att du bestämt dig för att ta en joggingtur!

31 Marja - Baka Sockerfritt:

skriven

Så smarrigt det ser ut! Och vad kul att du bestämt dig för att ta en joggingtur!

32 Alice:

skriven

Lycka till med träningen! :D Gud vad gott!

33 FrökenTV, bloggen om tv och film:

skriven

mums

34 Elin:

skriven

Wow, så gott det ser ut!! :)

35 AgnesBlixa:

skriven

Åh wow! Det ska jag verkligen testa TACK för tipset. Hat precis börjat experimentera med chiapudingar och älskar det. <3
Ps: Underbara bilder!

36 bikeyogamama:

skriven

vackert och god kombo, måste prova din variant!

37 Småstadsfrun:

skriven

Tänka sig! Precis samma blom-mönster har jag på snapsglas som jag ärvt av min mormor. Kul att se och trevlig frukost. Jag brukar också ha ingefära i min. Det är en galet underskattad krydda!

38 Stella:

skriven

Hej fina du!
Jag kommer ihåg att du pratade om en keramikkurs du gick på, men att det inte blev så bra? Jag undrar vad det var som kändes mindre bra?
Funderar nämligen på att anmäla mig till en keramikkurs, dels eftersom jag känner att jag inte har något fritidsintresse, och dels att jag velat prova ett bra tag nu. Saken är den att jag lider av enorm prestationsångest, när det kommer till ALLT. Och ska jag då använda nån slags "konstnärlig" del av mig själv så vet jag inte om jag kommer klara av det, trots att den vänder sig till även nybörjare.
Det är ett dilemma, jag tror jag vill, men min dåliga självkänsla sätter stopp. Så därför vill jag bara höra lite vad du tyckte!

Svar: Jag är så ledsen men du måste förvirra mig med någon annan :( Har tyvärr aldrig gått en keramikkurs men skulle gärna göra det. Jag vet exakt hur det där med prestationsångest känns och jag vet faktiskt inte om jag har något bra svar på hur man ska undgå det. För att säga att det bara är att anmäla sig funkar ju inte, jag vet det. Men du, jag ska fundera lite och så kanske jag kan ta med din fråga i nästa inlägg med frågor & svar så kanske någon läsare har grymma tips?
Sandra Lundin

39 Sandra:

skriven

Åh - heja heja! Skönt med förberedd frukost. Något jag borde bli bättre på då jag ofta sveper en kopp svart kaffe innan jag springer till bussen (för tillfället)... Kram

40 my:

skriven

Åh vad gott :D

41 myawesomedays.blogg.se:

skriven

Vilken spännande kombo. :)

42 Cecilia :

skriven

Å vilka vackra bilder!
Och tack för tipset om smaksättning av chiapuddingen.. Håller på och "lära" mig att äta det :)

43 TIDSTJUVEN:

skriven

Tack för receptet! :D Jag är ständigt på jakt efter nya smaksättningar till chiapuddingen och det här låter som en succé.

44 LINNEA:

skriven

Det där såg och lät ju för gott!!

45 Tuva Stener:

skriven

amen HOLY MOLY ja du, det där ska göras till frukost imorgon!! DÖR SÅ GOTT

46 Marie Bergman:

skriven

Ser väldigt gott ut =) Jag älskar chiapudding!

47 Josefine Andersson:

skriven

Åh, chiapudding är så jäkla underbart!

48 LIL' BABUSTYLE - The truth is mine:

skriven

Ser riktigt gott ut!

49 Emma Nilsson:

skriven

Wow vilka fina bilder Sandra!

50 Johan:

skriven

Låter gott.

Kommentera här: