Ett foto i timmen

Igår tänkte jag att jag skulle försöka dokumentera min dag lite för er. Ibland har jag all tid i världen att fixa med tusen småsaker men ibland är dagarna lite mer fullsmockade och stressiga. Igår var en sån dag.
 
6.30 Morgonen börjar som vanligt med kattgos. De här bilderna ger dock inte alltid en sann bild av verkligheten för lika många dagar som båda katterna ligger i sängen  och myser - ja, lika många är morgnarna där Leeloo väcker oss genom att putta ner diverse saker från byrån och sen stirra på oss tills vi vaknar. Kattjäkel ;)
 
7.30 Den här bilden är till alla er som tror att mina måltider alltid är sådär lyxiga och fint upplagda. När jag prioriterat att jogga en halvtimme innan ett möte får det bli havregrynsgröt direkt ur kastrullen. Inte det bästa sättet att äta dagens första mål mat kanske men ialla fall effektivt!
 
8.30 Okej, jag ska vara ärlig. Maten fick slinka ner snabbt eftersom jag behövde varva ner lite med ett bad. Att uträtta något stort direkt på morgonen ger alltid en skön känsla för resten av dagen men till skillnad från många inbitna löpare/tränare får jag inget rus av att springa. Min belöning är när jag får läsa några sidor i badet innan dagen drar igång på riktigt.
 
9.30 Sen skulle jag iväg och hämta nycklarna till mitt nya biblioteksjobb. För er som har missat det så blev jag erbjuden en tjänst som bibliotekarie på soldathemmets bibliotek (japp, bor i en militärstad) men eftersom de har självutlåning behöver jag inte göra mer än max 10 timmar i måndaden - vilket blir alldeles lagom för mig. Såhär ser i alla fall mitt nya kontor där uppe.
 
Ett extra bonus-avslöjande är att jag älskar att rota. Alltså släpp in mig i en källare, vind eller valfritt fullpackat utrymme och jag njuter av att få lyfta upp och kolla på varje gömd skatt. Att bli insläppt i ett rum med två fulla garderober som numera tillhör mig var därför ren glädje!
 
10.30 Flänger fort hem igen på cykeln för jag hade bokat in en podcast-inspelning med underbar Lisa Marie. Man kan tro att det går fort att spela in men oftast tar det faktiskt två timmar innan vi är färdiga, därav glappet nu på en timme.
 
12.30 Ni anar inte hur många kurrande magljud jag klipper bort ur varje avsnitt, det är så svårt att timea mat och inspelning så när jag plockade fram den här hemmagjorda pizzan valde jag att äta den kall (vilket är prick lika gott). Hann äta en bit samt ta en tjuvtugga på den här innan jag kom på att jag borde fota. Sånt som händer!
 
13.30 När jag jobbade på förskolan var jag alltid stressad på ett sätt som fick min magkatarr att göra sig påmind var och varannan dag. Nu är schemat ofta fullspäckat med enbart roliga saker man jag försöker varva ner så mycket jag kan mellan allt för att inte hamna där igen. En promenad i vårsolen gör så mycket mer än man tror. Länge sedan jag var ute vid fyren dessutom.
 
14.30 Målet med promenaden var att ta mig hit till Röda Korsets stuga där en aktivitet kallad Swedish Fika var i full gång. Men jag ska berätta mer om det en annan dag!
 
15.30 Hemma igen och eftersom jobbdagen lidit mot sitt slut blev det dags att ta tag i tvätten.
 
16.30 Viktor kommer hem och vi går och handlar
 
17.30 Sår lite nya frön och planterar om några tomatplantor. Det första året jag odlade skrämde blad som såg ut såhär livet ur mig. Trodde att de angripits av något hemskt skadedjur men har numera insett att skrumpnade, håliga och fläckiga blad allt som oftast beror på att solen bränt dem. Man kan låta dem vara kvar men eftersom jag ändå skulle plantera om nöp jag bor dem. Små blomklasar (fruktämnen) börjar synas i toppen på mina plantor nu och med mindre blad att rå om har plantan mer kraft att lägga på de blivande tomaterna.
 
18.30 Gör en kopp kaffe och tar med mig den ut i trädgården. Där tittar rabarbern upp, gräslöken har vuxit rejält och de första blommorna har kommit på smultronplantorna. Vilken glädje!
 
19.30 Dukar fram lite kvällsmat och sätter på en serie. Vi har precis sett klart på Better Call Saul och den rekommenderas verkligen!
 
20.30 Tänk att det fortfarande är ljust så länge! Förundras över vårens framfart varje dag.
1 Linnea:

skriven

Va roligt att se hela din dag i bilder! Så mysigt med sånna här inlägg. Vill också säga grattis till dina två nya jobb! Vet att det var ett tag sedan du skrev om det, men jag tänkte bättre sent än aldrig :)

2 LisaMarie:

skriven

Kul inlägg! Jag gillar att få "följa med" på en dag sådär ibland. Förresten, vilka skillnader det verkar vara mellan våra städer. Ni verkar ha mycket mer vår! Eller så är det bara att jag inte vet när rabarber och dylikt kommer upp ^^ Fråga: mina plantor har också fått lite skrumpna blad och en del blad är liksom lite spräckliga (ljusa på vissa ställen). Betyder det att jag borde flytta dem längre bort från fönstret eller?

Svar: Tack för dina peppande ord :) nja, de vill nog gärna fortfarande stå i fönstret men ett tips är att rulla ner persiennerna (men vinkla dem så att de ändå är lite, lite öppna) under de timmarna som solen strålar alldeles för starkt. Hoppas det hjälper!
Sandra Lundin

3 hanna, förbanna:

skriven

så roligt med många bilder! Vad mysigt ditt nya kontor såg ut att vara!

4 Maria Ekblad:

skriven

Åh vad härligt det ser ut. Någon gång ska jag också ha dagar som är mer uppstyrda efter mig och det jag tycker är roligt. Gillar mitt heltidsjobb men någon gång som sagt. :)

5 Ida - foto & häst:

skriven

så roligt och härligt inlägg! har tänkt göra ett "foto i timmen" oxå, dock inte blivit av än haha, ;)

6 Hey Emelie:

skriven

Vilken härlig dag! Blir så imponerad av att du alltid verkar orka gå upp så tidigt! Själv börjar jag inte jobba förrän kl.12 på dagarna och orkar aldrig gå upp före 08.30! Förut brukade jag passa på att träna då innan jobbet, men nu... nej. Haha. Jaja. Hoppas du får en mysig fredag och helg nu!

7 Anonym:

skriven

Älskar sånna här inlägg! Blir inspirerad av dina bilder, väldigt fina, enkla och välkomponerade!

Svar: Tack snälla :)
Sandra Lundin

8 Jessica:

skriven

Vad fint att få följa med under din dag. Tycker alltid det är lite extra spännande när folk lägger upp såna här inlägg! Grattis till nya jobbet förresten! :)

9 emma:

skriven

Vilken fin fyr!

10 Daniella 🌙:

skriven

jag gick upp tolv idag :')) är så imponerad av människor som har diciplinen att gå upp innan sju

Svar: Och jag är lika impad av de som orkar vara uppe efter tio på kvällen :D
Sandra Lundin

11 Julia:

skriven

Så kul att få följa med en hel dag! Men äter ni ingen middag? Kram

Svar: Det varierar jättemycket och oftast äter vi inte tillsammans på vardagarna. Viktor har nämligen både lunch och middag i sin arbetstid och äter ofta där och då. Sådana dagar kommer han inte hem förrän 20.30 och då har jag redan ätit själv. Men slutar han tidigt (som igår) brukar vi laga något ihop. Igår var jag dock superlat och sålde in mack-konceptet istället :)
Sandra Lundin

12 Madeleine -PHOTOGRAPHY FEMINISM VEGANISM:

skriven

Åh alltid spännande med sådana här inlägg. Känner igen det där med magkatarren. Hade jättemycket problem med det och hjärtklappningar förut när jag var stressad. Nu fyller jag mina dagar nästan till max men även om det är med roliga grejer (läs: mest fotograferande) så är det som du säger viktigt att koppla av. En random fråga: vart kommer din runda spegel ifrån?

13 Alicia - Alicia And Stuff:

skriven

Men vilket kul inlägg, underbar läsning. Jag som älskar små ögonblick från vardagen!

14 Stina - Tillvaron.se:

skriven

EFIT <3 Sån mysig dag och mackmiddag är ju det allra bästa som finns ibland!
Känner igen problemen med magkatarr, jag har det själv då och då i stressiga perioder. Inte kul alls. Ompeprazol hjälper mig ibland (även fast promenader såklart är bäst då det botar orsaken snarare än symptomen)!

15 Sofia:

skriven

Så kul inlägg! & fina bilder :)

16 ISA:

skriven

så fint att få hänga med dig en dag såhär! Och jag vill veta mer om den där fikan i nån skogsstuga!? haha låter ju superflummigt med mysigt <3

17 hmle. None:

skriven

Fyren är verkligen vacker !

18 Prietha:

skriven

Åh så härlig dag!

19 Longevity - en blogg om hälsa:

skriven

Ser ut som en bra dag. Fina bilder som alltid :-)

20 Vicky:

skriven

haha, jag VET att det är dig du menar som alltid tjatar om hur fantastisk mat du äter. tror dig ändå inte, den här grötbilden är en illusion! vet att du äter kokbokssnyggt alltid ;)

Svar: Hahah :D
Sandra Lundin

21 Jess:

skriven

Yay för det här inlägget, tycker det är så roligt när man får följa med under dagen och se lite av varje :) Alltså biblioteksjobbet verkar helt underbart, tänk vad mysigt att få tillbringa några timmar i månaden i den miljön, så fint.

22 Sandra Leone:

skriven

Alltså att läsa i badkaret är heaven!

23 Thea:

skriven

Hej! Kan inte du intervjua Anna Kubel (http://annakubel.se/) i källan någon gång? :)

Svar: Ska genast kolla in henne blogg, tack för tipset!
Sandra Lundin

24 Linda:

skriven

jag ÄLSKAR att läsa i badkaret! min pojkvän förstår inte hur jag kan sitta så länge i badet men han fattar ju inte att jag läser bort all tid. ;)

skulle du rekommendera better call saul även om man inte har sett breaking bad?

Svar: Men eller hur, bästa stället att läsa på ju!
Ja, det tycker jag! Det finns några element och fraser som återkopplar till breaking bad vilket ger en en extra dimension av serien men den funkar helt klart utan! Tycker nog bättre om den här serien än Breaking Bad dessutom :)
Sandra Lundin

25 elise:

skriven

ääälskar sådana här inlägg. det enkla, fina man kan hitta i vardagen (som pizzarester!) är så himla bra att påminnas om <3

26 Sandra:

skriven

Hallå - du är supersnygg i håret!!! Kram :)

Svar: Men åh, tack sandra :)
Sandra Lundin

Kommentera här: