Then came october

Tillåt mig att upprepa mig själv; hur fort går tiden egentligen? Bara tre månader kvar på det här året som väl började alldeles nyss? Får en klump i magen när jag tänker på vad vi gjorde på nyårsafton eftersom det känns som förra veckan. Som tur var så har jag ju hela den här bloggen som bevis på att jag inte sovit bort alla de senaste nio månaderna, men ibland känns det faktiskt så - som att man missar att tiden går.
 
Som vanligt när en ny månad börjar så har jag valt att sammanfatta hur just den månaden såg ut förra året genom att posta bilder från min telefon. Lite för att få mig själv att påminnas om hur månaden spenderades då men också som pepp för att vi ska veta hur mycket fint den kommande månaden har att erbjuda. Lets go!
 
Hur underbar september än var så är det ju verkligen oktober som har de allra vackraste färgerna. Förra året var så himla solig också och jag hoppas att det blir liknande väder i år. Då tar jag på mig en stickad tröja under min höstjacka och klär mig i sjal och mössa och sen njuter jag allt jag kan av solens strålar.
 
Solen börjar visserligen gå ner tidigare och tidigare men golden hour är aldrig så fin som just då.
 
Det var nämligen då jag tog två av mina absoluta favoritbilder.
 
I början av oktober är det ju kanelbullens dag, känns så himla passande att stå och baka och fika mycket den här årstiden. Vi tjuvstartade dessutom med risgrynsgröt fast om jag ska vara ärlig så har vi redan ätit det några gånger den här hösten, går ju inte att vänta till december precis!
 
Trötta efter sommarens resor och alla besök stannade vi hemma nästan hela månaden.

Vi gav oss också ut på våran allra första långa vandring ihop. Vi gick upp på berget för att äta vår matsäck till den otroligt vackra utsikten över Karlsborg.
 
Och jag började mitt årliga stickprojekt (kommer upp ett inlägg om årets projekt snart) med sällskap av Leeloo som fortfarande var en liten kattunge.
 
Oktober är ju verkligen äppeltider så det blev många rundor för att plocka dem och många pajer i ugnen för att njuta av dem.
 
I slutet av månaden åkte jag till min hemstad Helsingborg för att fira min lillebror Mio som fyllde år och spendera lite tid med min underbara systerdotter Emilia.
 
Har aldrig haft så mycket övers för den staden men där är faktiskt rätt fint ändå. Just den här stranden påminner mig så mycket om intror till Boardwalk Empire. Oklart varför.
 
Vi gick och såg Lars Winnerbäck spela. En lite lustig konsert eftersom han slopade förband och kom in på scenen innan alla hade anlänt. Dessutom var det sittplatser som gällde vilket också kändes skumt, men lika bra som vanligt var han såklart!
 
Tillbaka i Karlsborg igen och jag förundras verkligen över hur vackra scener det här stället bjuder på.
 
Tycker de här bilderna sammanfattar månaden rätt så bra. Känns som att oktober är sista riktiga njutarmånaden innan man börjar vänta på snön och julen. Tycker att en termos med varm choklad, några kanelbullar och en promenad i skogen känns så lockande just nu. Ja, det blir ju mörkare men det blir också så himla, himla mycket finare.
1 Klara:

skriven

Så roligt med sådana här tillbakablickar! Jättefina foton!

2 Sara:

skriven

Ja tiden bara rusar iväg. Fina bilder :)

SV: Hoppas du kommer älska glassen lika mycket som jag :)

3 Caro:

skriven

Du tar så riktigt fina bilder! Utanför mitt fönster känns dagen nyuppgången men du ger mig en månad att riktigt se fram emot :)

4 Sandra:

skriven

Jag hoppas verkligen att oktober blir sådär fin som du beskriver den... Tittar jag ut genom fönstret nu ser jag bara gråa skyar och regnstänk på rutan - Malmö i ett nötskal. Var glad för den fina naturen du verkar ha runt omkring dig och njut lite av den åt mig med!
Kram S

5 Maria Janhall:

skriven

Hösten är underbar, precis som dina bilder!!

6 milina.blogg.se:

skriven

Tiden går FÖR fort.. Känns som det var ett halvår sen jag fyllde år, men fyller år om knappt 2 månader..

7 Agnes - Cashew Kitchen:

skriven

Fattar verkligen stressen med att tiden går! Häromdagen fick jag en sån brutal tidsångest när det var en sådär makalöst vacker och solig höstdag och jag lyssnade på soundtracket till en favvo-framtidsdystopi (oblivion). Jag insåg att jag aldrig kommer få uppleva framtiden (alltså framtiden som om typ hundratals år - hur konstigt?) och kände att jag måste göra alla resor, vandringsturer, skogspromenader och kreativa projekt nununu. Asså livet <3 :'D

8 biggeros:

skriven

Vilket trevligt inlägg!!!!
Bra sammanfattning. Oktober kan vara en mysig månad. Jag ska fortsätta med mitt sticke .... Har bara häcken full av planering av nytt hus. Ha det bra=)

9 Beatrice:

skriven

Blir också lite stressad av att tiden går så fort, samtidigt som allting är så vackert färgmässigt nu. Dock tror jag att Malmö inte riktigt har förstått att det ska vara soligt och sådär ute, för det är det minsann inte.... Men det kanske kommer!?

10 Jennisbeauty:

skriven

Totalälskar bilderna! :)


Skulle förresten vara superkul om du vill vara med i min tävling om att vinna 300:- att shoppa för hos Softskin.se! De har ekologiskt smink, hårprodukter, hudvårdsprodukter och allt möjligt härligt att välja bland. Förlåt om du inte gillar att jag länkar, vill bara tipsa! <3 Kramar. http://jennisbeauty.blogg.se/2014/september/tavling-presentkort-softskinse.html

11 ♫♪ sandra:

skriven

härliga bilder :)

12 Alina:

skriven

sv:Tack så mycket :)

13 hanna, förbanna:

skriven

jag blir så inspirerad av dig och din blogg!
Har sagt det förut, men det känns ju faktiskt värt att säga igen: vad glad jag är att jag hittade din blogg!

kram på dig!

14 Maria:

skriven

Åh ja, nu är det finmånaden!

15 Pauline:

skriven

ååå så underbart fina bilder

16 Sofia:

skriven

åh tack så mycket :D

17 Lisa:

skriven

Tokfint med oktober! Speciellt genom dina bilder! Ville bara tacka för din fina kommentar, den gjorde mig så glad! Och tacka för tipsen, megabra ju! (Och ett litet, litet förlåt för trippelversionen av samma kommentar..hehe)

18 Emma Grann Fotografi:

skriven

Jättefina bilder verkligen! :)

19 Ulrika:

skriven

Älskar det sprakande i oktobersol. kall luft men höstsol, frasandet hos löv och ljusets vinkel om eftermiddagarna den här tiden på året - det är sånt som gör mig knäsvag...

20 Emelie:

skriven

Så underbara bilder! :)

21 sandra:

skriven

Du som är så påhittig, har du något förslag på halloweenutklädnader?? Vi har en årlig halloweendag på skolan som jag jobbar på och jag måste komma på något att klä ut mig till! Gärna läskigt :D

Svar: Alltså Sandra jag har klurat så mycket på det här med halloweenkostym men jag har noll fantasi när det gäller det :/ Har nästan aldrig varit på maskerad eller liknande själv så har aldrig behövt tänka på det riktigt. Speciellt inte om det ska vara läskigt. Har du kommit på något? Du får kolla på Pinterest annars!
Sandra Lundin

22 Frida:

skriven

Åh vad fina härliga färger, nu blev jag ju alldeles superpepp på höst!

23 Gabriella:

skriven

Vackra, vackra bilder! Ser så mysigt och härligt ut. Fint att titta tillbaka i arkivet. Ja visst har tiden gått fort, kan knappt heller förstå att det bara är några månader kvar av detta år. What liksom, rackarns det är ju jul snart haha;)

24 AnnaKK:

skriven

Ja, det är ju inte klokt att det redan är oktober!? Tiden efter semestern och framåt har bara försvunnit, och inte gick den sakta dess för innan heller... Phu!

Har fotograferat så himla lite också de sista månaderna, så det var verkligen trevligt att få ta del av din fina fotokavalkad över september. :-)

Svar: Jag började med chiliodling i år, så jag hade inte så många sorter i somras. Fyra bara... Men har desto fler på gång nu inför nästa år! Egentligen är det för tidigt att så redan nu, men det är ju så ROLIGT!!! :-) Jag delar jättegärna med mej av frön om du är intresserad av att prova chiliodling du också.

25 Annsoh:

skriven

gud så fina bilder!! :)

26 Anna:

skriven

Håller helt med dig, fantastiska bilder som sammanfattning ! Kram Anna

27 elias:

skriven

Åh vilka fina bilder!!

Kommentera här: